مدیر کل تعاون روستایی استان یزد با اشاره به تولد اولین بزهای شیری نژاد مورسیا کشور اسپانیا در این استان، از تشکیل کمیتهای به منظور تصمیم گیری در مورد فرآیند برندسازی، شناسنامهدار کردن و نحوه فروش بزهای تولیدی خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «یداله جوادپور» در نشست هماهنگی کمیته طرح پرورش بز شیری نژاد مورسیا که با حضور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، ضمن اشاره به مراحل اجرایی و اهداف طرح توجیهی اقتصادی پرورش بز شیری نژاد مورسیا توسط شبکه اتحادیه و تعاونیهای دامداران استان یزد، اظهار کرد: اوایل اردیبهشتماه سال ۱۳۹۸ با برنامهریزی، حمایت و نظارت سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت تعاون روستایی استان یزد و با مشارکت و سرمایهگذاری شرکتهای تعاونی دامداران شهرستانهای یزد و تفت و شرکت تعاونی کشاورزی جامع گستر، اولین محموله بز شیری نژاد مورسیا به طور مستقیم از کشور اسپانیا وارد استان یزد شد.
وی افزود: پس از انجام مقدمات لازم، به همت اتحادیه تعاونیهای دامداران استان یزد همزمان با سفر رئیس جمهور و کاروان تدبیر و امید به استان یزد، مجهزترین مرکز پرورش، اصلاح نژاد و تکثیر دام سبک پر بازده از نوع بز شیری نژاد مورسیا به ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ راس با سرمایهگذاری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۲۴ نفر با حضور وزیر جهاد کشاورزی در منطقه فهرج شهرستان یزد افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
جوادپور ادامه افزود: با تولد اولین بزهای محموله وارد شده از کشور اسپانیا ضمن تشکیل کمیتهای مشترک از عوامل اجرایی و نظارتی در خصوص فرآیند برندسازی، شناسنامهدار کردن و نحوه فروش بزهای تولیدی تصمیم گیری و اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیر تعاون روستایی استان در ادامه در خصوص اهداف این طرح اظهار کرد: با مشارکت فعال اتحادیه تعاونیهای دامداران استان یزد در طرح پرورش بز شیری نژاد مورسیا زمینه توسعه دامداری های پرورش نژاد اصلاح شده پر تولید بز مورسیا در سطح روستاها، افزایش بهرهوری از نهاده های دامی، توسعه اشتغال خرد و پایدار روستایی، بهبود معیشت خانوارهای روستایی و توسعه صنعت لبنیات حاصل از شیر بز در سطح استان فراهم میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی تعاون روستایی استان یزد، بز شیری نژاد مورسیا کشور اسپانیا با ۲۱۰ روز دوره شیردهی در سال با تولید سالیانه بیش از ۶۰۰ کیلوگرم شیر با چربی ۵.۷ درصد و پروتئین ۳.۴ درصد در مقایسه با سایر رکوردهای استاندارد نژادی نظیر هلشتاین، آلپاین و سانن در زمینه بهره وری تولید چربی، پروتیئن و لاکتوز با تفاوت معنی داری عملکرد بسیار بالاتری دارد و شیر پرچرب این بز برای تولید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر مزیت ها و ویژگی های خاص این نژاد مدت زمان کوتاه بلوغ، چند قلوزایی و سازگار بودن با اقلیم منطقه و مقاومت بالا در برابر انواع بیماری های شایع دامی است.
مورسیادریزدرابه این ایمیل ارسال فرمایید.
پیشاپیش تشکرمیکنم