کد خبر: ۵۷۲۹۸
تعداد نظرات: ۴ نظر

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان اینکه طبق «آیین‌نامه ذخیره استراتژیک» موظف هستیم گوشت وارداتی یخ‌زده که دو ماه از تاریخ مصرفش مانده را به بازار تزریق کنیم، گفت: وجود بازار سیاه در نهاده‌ها را نفی نمی‌کنم اما میزانش به حدی کم است که در تولید تاثیر منفی ندارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «حسن عباسی معروفان» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در پاسخ به اینکه برخی اسناد وجود دارد که گوشت برزیلی با تاریخ مصرف محدود در بازار عرضه می‌شود، گفت: طبق آئین‌نامه ذخیره استراتژیک شرکت پشتیبانی امور دام کشور موظف نیست گوشت تازه وارد شده را به بازار ذخیره کند و باید گوشت‌هایی که دوماه است از تاریخ مصرف آن مانده است را به بازار عرضه کند.

وی توضیح داد: آئین‌نامه داخلی ذخیره استراتژیک این شرایط را به این منظور گذاشته است تا اگر شرایطی اضطراری در کشور باشد آن زمان از ذخیره استراتژیک بتواند استفاده کند.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تاکید کرد: قانون اجازه عرضه گوشت تازه وارداتی را نمی‌دهد و ما باید ذخایر را حفظ کنیم.

معروفان با بیان اینکه پروتکل بین‌المللی برای توزیع گوشت وارداتی نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشورها وجود دارد، گفت: زمانی که گوشت وارد می‌شود 12 ماه اعتبار دارد و حدود سه ماه طول می‌کشد تا به گمرک برسد و تا سه ماه دیگر به دست شرکت پشتیبانی امور دام کشور می‌رسد و پس از آن دو تا سه ماه دیگر قابل تمدید است که در سه ماهه نخست برای عمده فروشی و در سه ماه آخری برای مصارف صنعتی عرضه می‌شود.

وی افزود: تا به امروز هیچ گونه گوشت تاریخ گذشته‌ای در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام کشور وجود ندارد و عرضه گوشت‌ها در تاریخ دو ماه پایانی تنها برای تبعیت از آئین‌نامه ذخیره استراتژیک است.

کمبود نهاده در بازار وجود دارد

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در پاسخ به اینکه تولید کنندگان از فراوانی نهاده در بازار رضایت ندارند و می‌گویند قیمت‌ها هم دوبرابر شده است، گفت: بله این طور است. واقعیت این است که طی 4 ماه بانک مرکزی هیچ ارزی برای نهاده‌های دامی اختصاص نداد و تقریبا بازار خالی شده بود. از نیمه‌های فروردین با پیگیری که انجام دادیم از ابتدای اردیبهشت بانک مرکزی تمکین کرد بر اساس تعهدی که به گمرک می‌دهد نهاده‌ها ترخیص شود و از آن موقع تا کنون1350 هزار تن نهاده توزیع شده است.

معروفان ادامه داد: حدود 600 هزار تن توسط بخش خصوصی و 750 هزار تن توسط دولت به مرغداری‌ها و گاوداری‌ها داده شده است که مجموع آنها 1350 تن است و اما ما قبول داریم که این میزان کمتر از نیاز بازار بوده است و برای تامین نیاز کافی بازار باید یک میلیون و 800 هزار تن توزیع می‌کردیم که امیدواریم تا یک هفته دیگر میزان توزیع ما نیاز تولید کنندگان را کفاف بدهد.

با گرانفروشان مقابله می‌شود

وی در پاسخ به اینکه آیا قیمت بازار تا یک هفته دیگر متعادل خواهد شد، گفت: در حال حاضر 95 درصد خرید و فروش نهاده در سامانه‌ای که وجود دارد و من با مانیتور خودم کاملا آن را رصد می‌کنم کنترل می‌شود. با این سامانه کاملا مشخص است که چه میزان نهاده توسط چه کسی و به چه قیمتی خریداری می‌شود و هیچ کسی نمی‌تواند از قیمت مصوب تخلف کند و اگر غیر از این باشد تعزیرات برخورد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: مرغداران نمی‌توانند ادعا کنند که همه نیاز خوراک دام را از بازار سیاه به قیمت دو برابر خریداری می‌کنند چون واقعا با این قیمت‌ها تولید نمی‌چرخد اما مسئله این است که مرغداری‌ها احتمالا از مازاد نیازی که دارند به همدیگر می‌فروشند و شاید این قیمت‌ها بالاتر باشد اما هیچ وقت ملاک قیمت بازار نیست.

معروفان با بیان اینکه وجود قیمت بالاتر از نرخ مصوب در بازار را رد نمی‌کنم، گفت: اما این قیمت‌ها به اندازه‌ای نیست که در قیمت کلی بازار تاثیر بگذارد و برخی سواستفاده گران این قیمت واهی را می‌گذارند و واقعیت این است که این قیمت‌ها وجود دارد.

وی در پاسخ به این که آیا کنترل شما در مورد قیمت بازار مربوط به سهم خودتان است یا در مورد سهم بخش خصوصی هم نظارت دارید، گفت: از 21 اسفند 98 همه بخش خصوصی مکلفند تحت نظارت شرکت پشتیبانی امور دام کشور بفروشند. این خرید و فروش در سامانه بازارگاه صورت می‌گیرد و ما نظارت کامل بر این سامانه داریم و تمام خرید و فروش‌ها و قیمت‌ها و خریدار و فروشنده‌ها در این سامانه قابل روئیت است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: همین الان هم قیمت خودرو دولتی یک نرخ دارد اما نرخی که در بازار به فروش می‌رود کاملا متفاوت است و یا احتمالا کسی محصولی را بخرد و دوست داشته باشد انعامی هم به فروشنده بدهد اما هیچ کدام ملاک اصلی قیمت در بازار نیست در مورد نهاده‌ها هم چنین وضعی است اما بخشی که با قیمت بالاتر به فروش می‌رود اندک و ناچیز است.

سهم 70 درصدی شرکت پشتیبانی امور دام در تامین خوراک دام بازار 

از معروفان در باره سهم آنها در تامین خوراک دام سؤال شد و گفت: در سال 96 سهم دولتی 18 درصد،‌در سال 97 به میزان 24 درصد در سال 98 به میزان 34 درصد و طی 52 روز گذشته سهم شرکت در تامین خوراک دام تولید کنندگان به 70 درصد رسیده است.

به گزارش فارس، برخی تولید کنندگان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اعلام کردند که سهم شرکت پشتیبانی امور دام کشور از تامین خوراک دام تولید کنندگان تنها 15 درصد است که باعث شکل‌گیری بازار سیاه شده است.

مرغ از دلالان خریداری نمی‌شود

وی در پاسخ به اینکه تولید کنندگان می‌گویند شرکت پشتیانی امور دام مرغ را به جای تولید کنندگان از دلالان خریداری می‌کند، گفت: به هیچ عنوان مرغ از دلالان خریداری نمی‌کنیم. منبع خرید ما شامل 37 درصد مرغدار،‌40 درصد تشکل‌های مرغی و 23 درصد از کشتارگاه‌ها است. اما آنچه که از کشتارگاه می‌گیریم این طوری نیست که از آنها خریداری کرده باشیم بلکه مرغ‌هایی هست که توسط تولید کنندگان آنجا کشتار شده و ما خریداری می‌کنیم.

تحویل نهاده به جای مرغ مغایر قانون است

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در پاسخ به اینکه مرغداران می‌گویند شرکت پشتیبانی امور دام کشور در قبال خرید مرغ از دلال نهاده هم به آنها تحویل می‌دهد و آنها به قیمت دو برابری در بازار می‌فروشند، گفت: اولا این شرکت مرغ را از واسطه‌ها خریداری نمی‌کند، دوم اینکه تحویل نهاده به جای مرغ مغایر با قانون است و قانون آن را منع کرده است و در حال حاضر پول مرغ‌های خریداری شده را یک هفته‌ای و به صورت نقد پرداخت می‌کنیم

معروفان ادامه داد: قبل از اینکه بنده به عنوان مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام شوم،  شاید تخلفاتی انجام شده و نهاده به جای مرغ تحویل داده‌اند اما به صراحت می‌گویم این منع قانونی دارد و من این کار را انجام نمی‌دهم.

به گزارش فارس، برخی تولید کنندگان به خبرنگار فارس اعلام کردند که شرکت پشتیبانی امور دام مرغ را از واسطه‌ها خریداری می‌کن و در قبال آن نهاده، به آنها می‌دهد و آنها با فروش دوبرابری در بازار در حقیقت از هر کیلو مرغی که به شرکت می‌فروشند سه هزار تومان سود می‌کنند.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
1
2
انشالا روزی برسه که با جرات بتوانید بگین چه بلایی سر اون پروتکل گوشت با کیفیت وارداتی اومد که الان بایست شاهد ورود گوشتهای با کیفیت پایین باشیم
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
0
2
من تولید کننده ک دارم زیر فشار له میشم ۹۰٪ گفته های ایشون کذب است.میتوانید سوال کنید.
یک هفته ای نقد پرداخت میشه؟ کو؟ کی و کجا؟
۷۰٪ نهاده رو شما؟ مدلل چی میگه پس؟ خودتونم ک کم میارید از اون میخرید
صدرمرادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
0
0
برای کسی که از اخبارواتفاقات پشتیبانی امور دام بی خبر هست مصاحبه بدی نیست ولی چه برسر کشور آمده که مسئولان مردم ومخاطب را ....... فرض می کنند.سازمان بازرسی چک کند ببیند این گوشتهای پشتیبانی چند بار اعتبارتمام شده گوشت آنها دوباره با ............... تمدید شده .سرنخ ارزهای 4200 بین شرکت .......که تریدر واردات گوشت ازبرزیل هست وپشتیبانی امور دام مثل دم خروس پیداست.دراین دنیا که دادگاهی قاطع را برای بررسی این موضوعات ندیدیم بلکه اون دنیا ..............
ناشناس
|
Korea (the Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
0
0
آقای مهندس عباسی شما آدم سالم و پاکدستی هستید لطفا جلو افراد زالوصفت که با طمع خاصی در حال ظلم به ملت هستند را بگیرید.
آقای مهندس ایراد اساسی این گوشتها که از یکسال پیش دارید وارد می کنید نداشتن کیفیت بدلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی است. شما که مجوز واردات را از مراجع می گیرید و آن را به۵ شرکت آقای غ م می فروشید. آیا میدانید سعی دارد گوشت با چه کیفیتی وارد کند؟ او با کشتارگاههایی قرارداد می بندد که قادر به تامین ضوابط قرارداد ایران نیستند. اعتقاد او اینست گوشتی که بسته بندی شده و منجمد میشود و بعد از ۲ ماه به ایران می رسد چگونه سن دام قابل تشخیص است بنابراین هر چه در توان دارد بکار میگیرد و بر دامپزشک ناظر بهداشتی فشار می آورد که با اوهمکاری کند تا گوشت دام سن بالا و بدون رعایت ضوابط وارد کند. حال تصور کنید اگر این آقا بدون حضور ناظر بهداشتی اقدام به واردات گوشت کند چه بر سر مردم خواهد آمد. پس لطف کنید شما که آدمی خداترس هستید از واگذاری مجوز به نامبرده و امثالهم جلوگیری کنید.
بدلیل گرانی انرژی در کشورهای صادرکننده گوشت ناظر بهداشتی چه دردسرها و مشقت هایی بر سر رعایت دمای انجماد گوشت چه از طرف شرکت خارجی و چه شرکت ایرانی وارد کننده متحمل میشود. حال با عدم اعزام ناظر بهداشتی چه سر این موضوع خواهد آمد خدا داند. ......................
نظر شما
ادامه