محققان دانشکده دامپزشکی لندن با الهام از رفتار یک پشه، موفق به ساخت کوادکوپتر پیشرفتهای با قابلیت تشخیص موانع در شب شدند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محققان با الهام از توانایی پشهها در پرواز و همچنین فرود در تاریکی، سیستمی جدید برای جلوگیری از برخورد پهپادها با موانع توسعه دادند. این سیستم روی یک کوادکوپتر آزمایش شده است.
یک تیم بینالمللی از دانشمندان به سرپرستی پروفسور ریچارد بمفری در دانشکده دامپزشکی رویال لندن مکانیزم حسی پشه نر را مورد بررسی قرار دادند. این پشه میتواند از جریان هوا برای تشحیص موانع استفاده کند که دانشمندان از این توانایی الهام گرفتند.
به گفته محققان، پشهها با حرکت سریع بالهای خود جریان هوای سریعی ایجاد میکنند که توسط آن میتوانند پرواز کنند. اگر این الگوهای جریان هوا در برخورد با موانع تغییر شکل دهند، توسط گیرندههای موجود در پایه آنتن پشهها با نام اندام «جانستون» قابل تشخیص است، این امر برای پشهها این امکان را فراهم میکند تا به تصویری آیرودینامیکی از اطراف خود دست پیدا کرده و بتوانند نقشهبرداری از اطراف و شناسایی موانع را انجام دهند.
محققان برای آشنایی با نحوه این کار، از پرواز پشهها فیلمبرداری کردند و سپس آن را با استفاده از شبیهسازیهای دینامیک سیالات محاسباتی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها پس از بررسی به این موضوع پی بردند که اندام جانستون برای اندازهگیری تغییرات در الگوها، در مکان ایدهآلی قرار گرفته چرا که اختلاف فشار در بالای سر پشه بیشترین حد بوده و آنها در ارتفاعهای پایین عملکرد بهتری دارند. پشهها همچنین از اثر زمین که نیروی لیفت و درگ آیرودینامیکی را بهبود میدهد، استفاده میکنند.
دانشمندان از یافتههای خود در طراحی و ساخت یک کوادکوپتر با تصویربرداری آیرودینامیکی استفاده کردند که چنین قابلیتی توسط یک دستگاه سنسوری امکانپذیر شد. این دستگاه شامل مجموعهای از لولههای پروب متصل است و در محلی قرار گرفته تا سنسورها در زمینه تفاوت فشار بیشترین حساسیت را داشته باشند. پس از چندین بار پرواز آزمایشی، این کوادکوپتر به صورت خودران پرواز کرد.
این تیم در نتیجه آزمایشهای خود ردیافت کوادکوپتر میتواند سطحها را از فاصله مشخصی تشخیص دهد تا از برخورد با زمین و دیوارها جلوگیری کند و برای این کار نیاز به پردازش اطلاعات کمی دارد. این سیستم جدید وزن و مصرف انرژی کمی دارد و مقیاس پذیر است.