حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: سه تن از اعضای کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمانی و مایهکوبی دامپزشکی کشور، امروز میهمان رئيس سازمان دامپزشکی کشور بودند تا مسائل و مشکلات درمانگران بخش خصوصی را با سکاندار سازمان در میان بگذارند.
رییس هیئت مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمانی و مایهکوبی دامپزشکی در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر ضمن اشاره به مفاد جلسه امروز، گفت: «هفته گذشته کانون پیشنهاد برگزاری جلسه مشترک با دکتر ماکنعلی را ارائه کرد که در نهایت امروز حدود ۹۰ دقیقه خدمت ایشان رسیدیم. این جلسه بهمنظور اعلام همراهی و مشارکت کانون کشوری با سازمان دامپزشکی بهعنوان بخش حاکمیتی دامپزشکی کشور در زمینه بررسی مشکلات و رفع آنها در حوزه درمان و مراکز مایهکوبی دامپزشکی برگزار شد که در آن دکتر حبیبی سرپرست دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز حضور داشتند.»
«دکتر شهریار رئوفت» ادامه داد: «رسیدگی به مداخلات افراد غیرمجاز در امور درمان و همچنین درخواست بازنگری در شیوهنامه بهمنظور رفع موارد اختلافافکن آن، از مهمترین خواستههای ما بود. همچنین بحث کمبودهای واکسن در بخش دام و طیور مطرح شد.»
وی ضمن اشاره به کمیته ۲ سال پیش که با هدف بررسی مداخلات امور درمان تشکیل شده بود، تصریح کرد: «احیای این کمیته و تحقق بخشیدن به آن در سطح کل استانها یکی دیگر از خواستههای ما بود. مساله دیگر وضعیت ماده ۳۴ بود که رئیس سازمان دامپزشکی از تصویب آن خبر دادند.»
رئوفت وضعیت نسخ الکترونیک و سامانههای الکترونیکی را که در بخشهای دارویی و درمانی حالت کنترلی دارد، از دیگر مسائل مطرح شده در جلسه عنوان و خاطرنشان کرد: «دکتر ماکنعلی قول احیا و همراهی در این خصوص را دادند؛ کاری که میتواند خون تازهای در رگهای بخش درمان به جریان بیندازد.»
وی در ادامه دکتر ماکنعلی را یک مدیر فنی دانست که از قبل در بطن مجموعه دامپزشکی حضور داشته و صاحب اطلاعات بسیار جامع و کاملی است و گفت: «امید بالایی داریم که با حضور ایشان در رأس سازمان، بخشهای مختلف دامپزشکی از جمله بخش درمان حرکت رو به جلویی را تجربه کرده و مشکلات، با اطلاعات و اقتدار ایشان کمرنگتر شود.»
رییس هیئت مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمانی و مایهکوبی دامپزشکی انجام بازنگری در شیوهنامه را یکی از تصمیمات این جلسه برشمرد و توضیح داد: «رئيس سازمان دامپزشکی کشور قول دادند که در اسرع وقت شیوهنامه را بازنگری کرده و در این بازنگری از حضور نمایندههای بخش خصوصی استفاده خواهند کرد. همچنین مقرر شد در زمینه برخورد با افراد مداخلهگر، هماهنگیها با استانها و ادارات کل انجام شود.»
وی در ادامه ضمن انتقاد از مباحثی از جمله حد نصاب پایین امتیازها در دریافت پروانه، فعالیت نیمهوقت افراد و همچنین متراژهای غیراستاندارد برای دریافت پروانه، تصریح کرد: «کف امتیازهای مورد نیاز برای دریافت پروانه پایین است که لازم است در این زمینه یکسانسازی صورت گیرد.»
رئوفت در پایان با بیان اینکه جلسه بعدی کانون با رئیس سازمان دامپزشکی به زودی برگزار میشود، گفت: «قرار شد برخی مسائل را نیز به شکل کتبی اعلام کنیم؛ کمااینکه در فرایند بررسی مشکلاتی که در بخش درمان و بخش خصوصی وجود دارد، حضور نمایندههای کانون لازم است. ما نماینده طیف وسیعی از کشور هستیم که انجمنهای صنفی ما در استانهای مختلف فعال هستند و به همین دلیل از مشکلات کشور در همه جا استحضار داریم و میتوانیم آن را به شکل ریز به بخش حاکمیتی و بخش دولتی انتقال دهیم.»
پدر داروخونه ها رو دراوردن
کیسه کیسه دارو میدن به دامدار
بعد اعتراض که میکنیممیگن داروهای اورژانسی بوده
اداره و نظامکه خوابه. اعتراضات رو پیگیری نمیکنن
ما داروخونه ها از خدامونه که تجمیع صورت بگیره. چون با توان مالی که داروخونه ها دارند به سرعت تعداد زیادی کلینیسینمتاسفانه یا خوشبختانه از چرخه درمان حذف میشن. البته کلینیسینهای بیسواد.
اما مشکل فعلی حضور داروخونه ها نیست. مشکل اینه که کلینیسین به حق خودش بر اساس قوانین اولیه سازمان قانع نیست. هم ویزیت میکنه. هم واکسن میخواد بده. هم دارو میخواد بده. در صورتیکه فقط دوستان داروخونه دار و مایه کوب محدود میشن. هرکسی باید تو حوزه خودش فعالیت کنه. وگرنه دوستان باسواد تو حوزه داروخونه بسیار زیادند.
در ضمن همونطور که کلینیسین داروی قاچاق تجویز میکنه، کیسه کیسه دارو میده دست دامدار، واکسن بدونمجوز به دامدار میده،پت شاپ میخواد، امتیاز انواع و اقساممجوز بهره برداری رو دریافت میکنه،دستمزدهای بسیار سنگین و غیرمعقول برای حداقل خدمات با حداقل کیفیت دریافت میکنه، وقتی درمانش جواب نمیده دامدار میره به سمت داروخونه. وگرنه شما اگه کلینیسین باسوادی باشی هیچ دامداری شما رو ول نمیکنه مستقیم بره داروخونه.
خیلی چیزهای دیگه رو من متوجه نشدم منظورتون چیه.
و مورد دیگه. شما احتمالا پاتون رو از ایران بیرون نذاشتید که میکید هیچ جا داروخونه دامپزشکی نداره. من حداقل ۲۰ کشور با داروخونه دامپزشکی میشناسم و از نزدیک دیدم. همین دور و بر خودمون امارات و هند. دنیا رو بچرخید و بعد اظهارنظر کنید.
در پایان انصاف و قانع بودن به حق خودتون بد نیست.
دلیلش واضحه چون توش پولداره
آدم از مغزش باید استفاده کنه جایی که پول بهتری داره وارد بشه. اگه دارو بد بود دوستان کلینیسین دارو نمیدادن به دامدار
شما انگار تو سوئیس زندگی میکنید و حقوقتون هم از جیب مبارک دولت میاد که دغدغه درآمد ندارید
جهانگردی هم بله میکنیم چون درآمدش رو داریم. شما هم اگه کلینیسین باسوادی باشید درآمد خوبی برای جهانگردی هم خواهید داشت
بعد از بازشدن مرزها یه بلیط پرواز به ابوظبی و یه بلیط به دهلی بگیرید و مشاهده کنید واقعیات رو.
ضمنا مشخصه که شما از قدرت علمی کشورهای حاشیه خلیج فارس و هند خیلی بیخبرید
دوست گرانقدر. این کشورها پر شده از دامپزشکان اروپایی و امریکایی یا دامپزشکان عربی که در اروپا و امریکا تحصیل کردند. و بسیار باسواد هستند. سیستم آموزشیشون و امکاناتشون هم قطعا خیلی پیشرفته تر از ایران هست. دیدم که میگم. حالا شما ندیده قضاوت میکنید و هنوز ایران رو قطب عالم میپندارید مسئله دیگریست