وزیر جهاد کشاورزی گفت: از مهرماه الگوی کشت تولیدی ابلاغ شده و الزامات قانونی آن را با کمک ۳ قوه تعیین خواهیم کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «کاظم خاوازی» در نشست علنی امروز (یکشنبه، اول تیرماه) مجلس شورای اسلامی در بخش دوم سخنان خود درباره بحث نهادههای دامی و طیور در کشور گفت: صنعت دام و طیور در کشور در حقیقت یک صنعت مونتاژ است، این صنعت با توجه به رشد 3 سال اخیر در کشور در زمینه شیر و گوشت و مرغ عملا میزان مصرف خوراک دامی را افزایش داده و از 6.5 میلیون تن دانه ذرت به نیاز 9.5 تن امروز رسیدهایم، 4.2 میلیون تن کنجاله سویا و حدود 6.5 میلیون تن جو غیر از 80 میلیون تنی که علوفه در اختیار صنعت خوراک دام و طیور قرار میدهیم بنابراین فشار بسیاری بر روی کشور با توجه به وضع تحریمها وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: البته تنها توزیع نهادههای دامی در اختیار این وزارتخانه است، ثبت، سفارش و تنظیم آن در اختیار وزیر صنعت و معدن است که وی هم به شدت پیگیر این موضوع است و حتی در یک مرحله بانک مرکزی آنقدر پیگیری کرده که در جایی نهادههای دامی را به واردات دارو ترجیح داده است و آن را در اختیار ما قرار داد.
وی با اشاره به برنامههای خود در بحث تنظیم توزیع نهادههای دامی بیان کرد: اجرای برنامه کامل "مرغ سایز" در کشور است که در صورت اجرای این برنامه، وزن لاشه که بیش از 1.800 است به 1600 برسد ضریب تبدیل، تسهیل میشود و بخش زیادی از خوراک دام کاهش پیدا میکند و اجرای این برنامهها از طریق کارخانجات تولید خوراک دامها و زنجیرهها تأمین میشود.
خاوازی تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزی ما بحث زنجیرهها است، زنجیرهها در کشور توسعه پیدا نکرده یعنی تمام کالاهایی که در مزرعه تولید میشود بدون واسطه و تنظیم در اختیار بازار قرار میگیرد که این موضوع در هیچ کجای دنیا وجود ندارد بنابراین یکی از برنامههای ما پیگیری این موضوع به صورت جدی است که در این راستا سامانه هوشمندی را طراحی کردهایم تا توزیع نهادههای دامی را به شدت رصد کند.
وی گفت: درخصوص نکته ای که آقای مصری مطرح کرد؛ ما کارگروهی را گذاشته ایم و تمام دستورالعمل ها را صادر می کنیم و در تمام مسائلی که یک شخص می تواند امضای طلایی داشته باشد، این موضوع را قطع می کنیم تا یک محیط سالم و روان برای بهره برداران ایجاد کنیم.
وزیر جهاده کشاورزی تصریح کرد: در موضوع مراتع و چرا، حتی ما در اوایل فروردین ماه که وضعیت خوب بود، در جاهایی که حتی مشکل وجود داشت ما اجازه دادیم که دام ها وارد مراتع شده و از آنها استفاده کنند. با این که ممیزی داریم، 15 میلیون هکتار مرتع در اختیار گرفته است و به صورت طرح می توان برای افراد فعال در بخش مرتع و دام استفاده کرد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: برای دام سبک با توجه به تبصره 18 تاکنون عمدتاً به سمت توسعه گلخانه ها بوده است. برنامه های که ما برای این کار داریم این است که به دام های سبک و کوچک و مشاغل کوچک توجه کنیم و ان شاءلله وضعیت خوبی را خواهند داشت.