حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی معتقد است که پرداخت هزینه واکسیناسیون تب برفکی برای دامداران سخت است و این عزیزان انتظار دارند که واکسیناسیون به صورت رایگان انجام شود.
«دکتر ذبیحالله اعظمی ساردوئی» در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر تصریح میکند: «معمولاً در کشتارگاهها عدول از قوانین بهداشتی به خاطر ترس از اخراج شدن، اتفاق میافتد. طرح استخدام مسئولین فنی بهداشتی باید ابتدا توسط سازمان دامپزشکی کشور و همکاران آنها پیشنهاد شود یا از طرف دولت به صورت لایحه به مجلس بیاید.»
حکیم مهر: جایگاه دامپزشکی در کمیسیون کشاورزی مجلس کجاست؟
با توجه به اینکه بخش بزرگی از جامعه کشاورزی و روستایی ما به حرفه دامپروری اعم از دامهای سبک و سنگین اشتغال دارند، اهمیت دامپزشکی در کشور بر کسی پوشیده نیست. بنابراین کمیسیون کشاورزی میتواند در این مسیر به جذب بودجه و اعتبارات لازم برای دامپزشکی کمک کند. در حوزه انتخابیهی بنده قریب به ۲ و نیم میلیون دام سبک و ۱۳۰ هزار راس دام سنگین وجود دارد. یکی از بیماریهای بسیار شایع و همهگیر در منطقه برای دامها، بیماری تب برفکی است که مسئولیت اصلی جلوگیری از این بیماری و همهگیر شدن آن در کشور به عهده سازمان دامپزشکی است.
از طرف دیگر، پرداخت هزینهی تامین واکسن از طرف دامداران معمولا مشکل است و این عزیزان انتظار دارند که واکسیناسیون به صورت رایگان انجام شود. همچنین سازمان دامپزشکی برای تامین این واکسن، نیاز به منابع مالی دارد، لذا اعضای کمیسیون کشاورزی به منظور کمک به سازمان دامپزشکی و تامین منابع و همچنین راضی نگه داشتن دامپروران در سراسر کشور، تلاش میکنند تا به سازمان دامپزشکی برای تامین اعتبارات کمک کنند.
حکیم مهر: همین واکسن تب برفکی که به آن اشاره کردید، پیش از این به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار میگرفت. اما الان رایگان نیست و همین مساله رغبت دامداران به واکسیناسیون را کاهش داده داست. آیا کمیسیون کشاورزی مجلس میتواند برنامهای در جهت رایگان شدن مجدد واکسیناسیون تب برفکی اجرا کند؟
حتما ما در کمیسیون کشاورزی تلاش خود را میکنیم. طی دیداری هم که با دکتر ماکنعلی رئیس سازمان دامپزشکی کشور داشتم، از ایشان درخواست کردم که حداقل برای دامهای جنوب استان کرمان این تصمیم را بگیرند. مطمئناً سایر دامداریها و دامپروریهای سراسر کشور هم این تقاضا را دارند، لذا باید طوری اقدام شود و کمیسیون کشاوری هم کمک کند که این منابع مالی برای سازمان دامپزشکی تامین شود. اخیراً در صحن مجلس نیز یکی دو نماینده تذکر دادند که واکسیناسیون تب برفکی باید مجددا رایگان باشد. این که چقدر امکانپذیر باشد که سازمان دامپزشکی مجدداً آن را رایگان در نظر بگیرد، نمیدانم.
حکیم مهر: آییننامه نظارت بهداشتی دامپزشکی مادهای تحت عنوان ماده ۱۹ دارد که فلسفه آن در خصوص قطع رابطه مالی مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی با کارفرماست. در حال حاضر مسئولین فنی بهداشتی حقوق خود را از کارفرما میگیرند و این باعث میشود که سلامت جامعه به مخاطره بیفتد. آیا امکان دارد مانند ناظرین شرعی که حقوق آنها از عوارض دریافت شده از کشتارگاهها پرداخت میشود، چنین طرحی را نیز برای مسئولین فنی بهداشتی اجرا کرد و بخشی از عوارض تولید را صرف تضمین کیفیت بهداشتی محصول کرد؟ آیا کمیسیون کشاورزی مجلس میتواند پیشقدم شود و طرحی را در این خصوص ارائه کند یا اصلاً مسئولین فنی بهداشتی استخدام دولت شوند و حقوق را از دولت بگیرند؟
به نکته بسیار مهمی اشاره کردید. چون معمولاً در کشتارگاهها، عدول از قوانین بهداشتی به خاطر ترس از اخراج شدن، اتفاق میافتد. این طرح باید ابتدا توسط سازمان دامپزشکی کشور و همکاران آنها پیشنهاد شود یا از طرف دولت به صورت لایحه به مجلس بیاید. لازمه آن این است که این درخواست به صورت فنیتر نوشته شود، چون سابق بر این در کمیسیون کشاورزی یک نماینده دامپزشک بود که ایشان هم به کمیسیونهای دیگر رفتند. ما در حال حاضر دامپزشک در کمیسیون کشاورزی نداریم که بتواند از موضوع ماده ۱۹ دفاع کند. اگر این خواسته به صورت طرح توسط متخصصین به کمیسیون کشاورزی برود، ما آن را به صحن مجلس میبریم و حتما این موضوع را دنبال میکنیم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.