کد خبر: ۵۸۲۸۰

دکتر توکلی مدیرکل دامپزشکی استان البرز به همراه مهندس موسوی رییس سازمان جهادکشاورزی استان البرز به مناسبت هفته قوه قضائیه با حسین فاضلی رییس کل دادگستری استان البرز و حسن مددی دادستان عمومی و انقلاب کرج دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، «دکتر توکلی» ضمن تبریک به مناسبت هفته قوه قضائیه به رییس دادگستری استان از همکاری و تعامل این نهاد در برخورد با متخلفان و تهدید کنندگان بهداشت عمومی در حوزه دامپزشکی که پیشرو در حفظ بهداشت و سلامت جامعه می باشند تقدیر نمود.

دکتر توکلی در ادامه به اتفاق «حجت الاسلام والمسلمین محبی» مسئول حوزه نمایندگی و لی فقیه، دکتر ابوترابی رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، دکتر حسین زاده رییس اداره دامپزشکی ساوجبلاغ با دهقانیان دادستان شهرستان ساوجبلاغ دیدار و ضمن تبریک هفته قوه قضائیه در خصوص برخی مسائل در رابطه با کشتارگاه های شهرستان گفتگو نمودند.

دکتر توکلی با اشاره به اهمیت بروز رسانی تجهیزات کشتارگاه ها در ارتقای کیفیت و بهداشت گوشت قرمز و گوشت مرغ بر تلاش اداره کل دامپزشکی در هموار کردن این مسیر در تامین اعتبارات لازم مدیران کشتارگاه و همکاری و تعامل با مسئولین استانی در رسیدن به این هدف تاکید کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با همسو خواندن همه دستگاه های مرتبط در استان و حمایت های استاندار محترم به تشریح طرح ملی ارتقاء کیفیت گوشت مرغ و رتبه بندی کشتارگاه های کشور و مزایای استفاده از خط 2 در کشتارگاه های طیور پرداخت.

دکتر توکلی اضافه کرد: استان البرز دارای 6 کشتارگاه صنعتی طیور می باشد که نیمی از آنها در شهرستان ساوجبلاغ قرار گرفته است که هیچکدام از آنها مجهز به خط 2 نمی باشد و ضروری است کشتارگاه های استان البرز که در مجاورت پایتخت قرار گرفته است از نظر تجهیزات خط 2 که با تخلیه کامل اندرونه مرغ بعد از کشتار منجر به افزایش کیفیت بهداشتی و عمر ماندگاری بیشتر می شود، فراهم گردد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود به تهدید سلامت و بهداشت جامعه بوسیله کشتار غیر مجاز دام اشاره کرد و خواستار تجهیز تنها کشتارگاه نیمه صنعتی دام شهرستان ساوجبلاغ و حمایت مسئولین شهرستان برای کمک به تسریع این روند شد.

وی گفت: وجود کشتارگاه صنعتی مدرن موجب کاهش پرونده های قضایی در رابطه با کشتار غیر مجاز دام و کاهش موارد انتقال بیماری های مشترک بین انسان دام می شود.

دکتر توکلی افزود: با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری ها از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام ضروری است ضمن آموزش و اطلاع رسانی به اقشار جامعه با متخلفین برخورد مناسب قضایی صورت پذیرد چرا که مسائلی که مرتبط با بیماری های مسری قابل انتقال از دام به انسان می باشد و جان انسان را تهدید می نماید قابل اغماض نمی باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF که در صورت ابتلا انسان خطر مرگ بسیار بالاست لازم است با کشتار غیرمجاز خارج از کشتارگاه و مراکز تحت نظارت دامپزشکی برخورد قضایی انجام شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از انتقال ویروس این بیماری، دام قبل از کشتار توسط مسئول فنی دامپزشک کشتارگاه مورد معاینه قرار میگیرد و در صورت تب دار بودن از چرخه مصرف خارج میشود و گوشت دام ها پس از کشتار نیز حداقل به مدت 24 ساعت در پیش سردکن قرار میگیرد که اگر ویروسی در گوشت وجود داشته باشد با اسیدی شدن محیط و پس از مرحله جمود نعشی از بین رفته و محصول سالم در چرخه مصرف قرار گیرد.

دکتر توکلی با تشریح اقدامات دامپزشکی در نظارت بهداشتی بر چرخه تولید تا مصرف مواد پروتئینی از جمله پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام ، کشتار بهداشتی، بسته بندی، توزیع و حمل و نقل در شرایط مناسب و بهداشتی، از نهادهای قضایی در همکاری با دامپزشکی و برخورد با متخلفین تشکر کرد.

 

نظر شما
ادامه