کد خبر: ۵۸۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

رییس اداره محیط زیست اندیکا گفت: یک فرد «راسو» یا «قاقم» کمیاب با نام انگلیسی (Least Weasel) و نام  علمی(Mustela nivalis)  که به عنوان کوچکترین گوشت‌خوار جهان شناخته می‌شود، برای اولین بار در کوه لیله اندیکا مشاهده شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «مصطفی یوسفی» دوشنبه با بیان اینکه مشاهده این جانور توسط منصور صابری محیط‌بان منطقه حفاظت شده شیمبار به ثبت رسید، اظهار داشت: این راسو کوچکترین گونه از راسته گوشت‌خواران در دنیا است و گاهی به خاطر اندازه کوچکش با موشها اشتباه گرفته می‌شود.

یوسفی ادامه داد: این گوشتخوار کوچک در مناطق سردسیر کشور زیستگاه دارد که در مناطق بسیار سرد به رنگ قهوه ای و در زمستان سفیدرنگ دیده می‌شود.

وی افزود: در خوزستان از خانواده راسوها سمور سنگی، رودک (گور کن)، رودک عسل خوار ، شنگ معمولی و شنگ هندی زیست می‌کنند؛ از خانواده خدنگ نیز در خوزستان دوگونه خدنگ بزرگ و خدنگ کوچک (موش خرما) زندگی می‌کنند که برخی آنها را به اشتباه راسو می‌نامند

رییس اداره محیط زیست اندیکا با بیان اینکه مناطق مرتفع کوهستانی و برف گیر زاگرس در اندیکا زیستگاه مناسبی برای راسو است، ادامه داد: گونه‌های ارزشمندی از پستانداران و پرندگان و خزندگان و دوزیستان در منطقه حفاظت شده شیمبار اندیکا زیست می‌کنند که راسو کوچکترین گوشت‌خوار و خرس قهوه‌ای بزرگترین گوشت‌خوار ایران و گونه‌های لیست سرخ جهانی مانند  پلنگ، کفتار، بز کوهی، لاک پشت زمین‌زی  مهمیزدار، سمندر لرستانی، عقاب شاهی، عقاب صحرایی و گونه‌های کمیابی مانند جغد ماهیخوار و لک لک سیاه را شامل می‌شود.
یوسفی گفت: جلوگیری از شکار و  تخریب زیستگاه و قطع درختان و چرای بی رویه دام و آتش سوزی مهمترین اقدامات حفاظتی در جنگل های زاگرس است.

منطقه حفاظت شده شیمبار در حوزه استحفاظی شهرستان مسجدسلیمان در فاصله ۸۰ کیلومتری شمال شرق آن قرار گرفته است.

راسو کوچک‌ترین گونه از راسته گوشت‌خواران در دنیا است که در مناطق جنگلی، کوهستانی، اراضی کشاورزی، ساختمان‌های روستایی زیست می‌کند.

پراکندگی این گونه در ایران از شمال خراسان تا آذربایجان، کردستان، کرمانشاه و لرستان است.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Armitiu
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
1
1
سلام و خسته نباشید به شما عزیزان.ی خواهش دارم ازتون اونم اینه که لطف کنین هرجور که میتونین حیوون دوستی رو تبلیغ کنین.مخصوصا برای بچه های که وقتی بزرگ میشن مثل بعضی از انسان نماهای وحشی حیوونارو آزار ندن و طبیعتو خراب نکنند.مخصوصا سگها،این فرشته های زمینی که واقعا بی اندازه و بیشرمانه در حق این حیوونای دوست داشتنی جفا میشه و حیوون حتی نفرینم نمیکنند.رسانه هایی مثل شما میتونید فرهنگ سازی کنیدوخیلی خیلی مفید باشین.لطفا رسیدگی کنین عزیزان.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۲
لابد حمایت از این حیوان خوب هم اینه که بیاریمش تو خونمون و تو یه جا زندانیش کنیم و از طبیعتش دورش کنیم تا خودمون کیف کنیم! درست میگم؟
نظر شما
ادامه