کد خبر: ۵۸۴۶۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

سگ‌های گله به محض دیدن یوزپلنگ به دنبال او می‌دوند؛ هرچند سرعت یوز زیاد است اما سگ‌های گله استقامت بالایی دارند پس به او می‌رسند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از عصر ایران، کمتر از ۳۰ یوز آسیایی در دنیا باقی مانده یعنی تنها یک قدم تا انقراض کامل یک گونه گربه سان فاصله داریم.

این تعداد محدود یوز در ایران زندگی می کنند. بعد از تصادفات جاده ای مهمترین عامل تلفات یوز، سگهای گله معرفی شده است. سگهایی که برای مراقبت از دام های اهلی عشایر و روستاییان وارد مناطق حفاظت شده و پارک های ملی می شوند و خطر بزرگی برای یوزها به ویژه توله ها به حساب می آیند.

با اینکه زیستگاه های یوز در توران، میاندشت و خوش ییلاق به عنوان مناطق حفاظت شده و پارک ملی تخت مدیریت سازمان محیط زیست قرار گرفته اما هنوز فکری اساسی برای خروج دام از این مناطق حساس نشده است.

در سالهای اخیر سازمان محیط زیست توانست از طریق کمپین مردمی یوز تا ابد، تعدادی از آغل ها و سامانه های عرفی دامداری را خریداری و در نهایت پارک ملی توران را از وجود دام و سگهای گله خالی کند اما هنوز در مجموعه یک و نیم میلیون هکتاری منطقه حفاظت شده توران چرای دام برقرار است و همچنان زیستگاه برای تنها بازمانده های یوز آسیایی ناامن است.

بنا به نظر کارشناسان برای نجات یوز، یکی از مهمترین راهکارها خارج کردن سگهای گله از زیستگاه یوز است و باید دولت منابع مالی مورد نیاز را برای خرید آغل ها و تعیین تکلیف حقوق چرای دامداران تامین کند‌.

البته نبود هماهنگی بین سازمان محیط زیست و سازمان جنگل ها هم بر وخامت اوضاع افزوده و خروج دام از زیستگاه ای یوز را به مشکل لاینحل تبدیل کرده است.

 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مجید
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
0
1
چرا علارغم درخواست های مکرر هند چند یوز آسیایی را به امانت در اختیار پارک های حفاظت شده هند قرار نمیدهند تا روزنه ای برای بقاء این گونه باز شود . چرا پروژه یوز آسیایی با خیانت آشکار عده ای معلوم الحالق متوقف شده یا ناقص اجرا میشود. افرادی که اسم دامپزشک حیاط وحش را یدک می کشند و دائم جلوی دوربین پوز میدهند و در آخر کاری به جز وقت کشی انجام نمیدهند .
نظر شما
ادامه