چرا برخی نمیگویند دامپزشک هستم؟
دکتر محمد لطفیزاده
دامپزشک و متخصص بهداشت عمومی
به نام خدای سبحان و با اهداء سلام به همه همکاران و بینندگان محترم،
اول اسفند سال 1390 در حکیم مهر، مطلبی نوشتم و در آن از حذف عبارت «دامپزشکی» در زندگینامه تنها دامپزشک نماینده مجلس شورای اسلامی در آن زمان انتقاد کردم (اینجا). در سایت دکتر علیرضا منادی سفیدان در آن زمان آمده بود: «اینجانب علیرضا منادی ... در سن 26 سالگی دکترای عمومی خود را تمام کرده و در سطح دکترای تخصصی میکروبیولوژی موفق به اخذ مدرک شدم ... توانستم برای اولین بار در کشور به روش مولکولی ژن jp51 ویروس BLV را که ویروس لوسمی است در ایران جدا کرده و تشخیص دهم».
در این معرفی عبارت «دامپزشکی» به وضوح حذف شده و حتی نام ویروس لوسمی گاو هم با حذف نام گونه حیوانی طوری به خواننده القاء میکند که ذهن به سوی رشته پزشکی متمایل میشود.
جناب آقای دکتر منادی سفیدان بعدتر در اردیبهشت 1391 با نشریه آیینه دامپزشکی مصاحبه کرد و تلویحاً اینجانب را که این انتقاد را مطرح کرده بودم، «کوته نظر» نامید (اینجا). در بخشی از این مصاحبه آمده است : «اگر به قسمت زندگینامه در وبسایتم مراجعه کنید خواهید دید که اخذ مدرک دامپزشکی نیز عنوان شده است. طرح چنین مباحثی از کملطفی و کوتهنظری افراد ناشی میشود و من انتظار دارم با چنین افرادی برخورد شود. شما بگویید در تاریخ دامپزشکی چه کسی به اندازه من برای این بخش مفید بوده است؟ چرا به جای تشویق یک خدمتگزار تخریب میکنند؟ طبیعی است که هر فرد روی آخرین تخصصش تأکید بیشتری دارد اما این دلیل بر کتمان دیگر تخصصهایش نمیشود».
حالا پس از چند سال و در مرداد 1399 و در حالی که ایشان دوباره به مجلس راه یافته و البته مثل قبل در کمیسیون کشاورزی عضو نیستند و در کمیسیون آموزش عضویت دارند، خوب است نگاهی به وبسایت ایشان بیندازیم (اینجا).
در بخش سوابق اجرایی و عملکردها نوشتهاند : «دکتری مدیریت تولید و عملیات و دکتری تخصصی میکروبیولوژی و صنایع» و ذیل آن مرقوم شده: «دارای سه مدرک دکترا»
در بخش زندگینامه هم نوشته شده : «منادی در سال 1374 و در بیست و شش سالگی موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز شده ... وی پس از اخذ درجه دکترا، دومین دکترای خود را در رشته میکروبیولوژی آغاز و با موفقیت دریافت میکند ... شوق علمآموزی و علاقه به تولید ملی و صنعت، بعدها باعث شد سومین رشته تحصیلی را در رشته مدیریت صنعتی شاخه مدیریت تولید در مقطع دکترا در دانشگاه شهید بهشتی آغاز نماید».
یک نکته در حاشیه قابل توجه است و آن اینکه دامپزشکانی هستند که در مصادر مختلف با افتخار از رشته خود سخن میگویند و زوایای مختلف و متنوع این رشته را برای همگان روشن میسازند. با این توضیح حالا برگردیم به اصل بحث.
موضوع این نوشته البته فقط جناب آقای دکتر منادی سفیدان نیست، چه آنکه در مورد ایشان واضح است که عبارت دامپزشکی چگونه در هر دو بخش معرفی سایت ایشان حذف شده، بلکه موضوع، کسانی از جامعه دامپزشکی و از میان خودمان هستند که در مصادر مختلف مسئولیت دارند اما به هر دلیل از ذکر «دامپزشک بودن» پرهیز میکنند. خوب است به این فکر کنیم که چرا این اتفاق رخ میدهد؟ پاسخ به این سؤال راه پیشرفت را در جامعه دامپزشکی کشور نشان میدهد.
با این وضع که نمونه آن ترسیم شد مطمئن باشید جامعه دامپزشکی به جایگاه واقعی خود نخواهد رسید.
منابع:
http://hakimemehr.ir/fa/news/8312
http://hakimemehr.ir/fa/news/8832
۳۰ درصد با حقوق کارگری کار میکنن
شان دکتر دامپزشک کمتر از رشته بهیاری
وقتی میری تو سازمان ۱۰۰۰ نفر درخواست کار دادن که آدم از زندگی نامید میشه
این شخص هم میخواد خودش رو زوری به پزشک بچسبونه.