کد خبر: ۵۹۴۳۴
 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مریوان درباره ماجرای تلف شدن ماهیان دریاچه زریوار در استان کردستان در روزهای اخیر توضیح داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «ابراهیم همت‌بلند» گفت: در روزهای اخیر شاهد تلف شدن ماهیان دریاچه زریوار بودیم که در چهار سال گذشته در این فصل از سال تکرار می‌شود، لذا بررسی این موضوع در دستور کار اداره حفاظت محیط‌زیست قرار گرفت. در تحقیقات و بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد به دلیل افزایش فعالیت‌های پلانکتونی و جلبکی آب زریبار و افزایش دما، اکسیژن محلول در آب کم شده و خفگی ماهیان دریاچه اتفاق می‌افتد.

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست مریوان در استان کردستان یادآور شد: تغذیه‌گرایی آب زریبار یکی از اصلی‌ترین تهدیدهای این دریاچه و علت اصلی مرگ ماهیان است که این مورد به دلیل ورود فاضلاب انسانی و کود حیوانی به تالاب و از همه مهمتر نحوه صید ماهی به روش استفاده از مواد نیترات‌زا از جمله جو پوسیده بوده که توسط ماهی‌گیران در دریاچه زریبار معمول شده است. این نوع ماهیگیری، ورود فاضلاب روستاهای اطراف و از همه مهمتر ورود کود حیوانی از مزارع اطراف به داخل دریاچه زریوار، در آینده باعث کهولت زودرس و نابودی این اثر طبیعی خواهد شد.

همت‌بلند اضافه کرد: ماهیان تلف شده از نوع کاراس، اردک‌ماهی و فیتوفاک (ماهی سفید) است که در تمام دریاچه وجود دارند که بعد از تلف شدن، باد اجساد ماهیان را به ساحل شرقی دریاچه محل گردشگری می‌کشاند و گردشگران شاهد ماهیان تلف شده، می‌شوند.

 

نظر شما
ادامه