مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ضمن اشاره به مزیت مرغهای +A (دارای خط دو کشتار) گفت: بر اساس قانون، مرغ با درجه A+ به میزان ۱۰ درصد و مرغهای با درجه A به میان پنج درصد بیشتر از مرغهای B قیمتگذاری میشوند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایمنا، «دکتر وحید رضا خامسیپور» درباره خط دو کشتار در مرغداریهای استان اصفهان اظهار کرد: پس از ابلاغ طرح ملی ارتقا کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در خرداد ۹۸، مرغداریها بر اساس تجهیزات کشتار به سه گرید A+، A و B و طبقه بندی شد.
وی افزود: در حال حاضر از ۱۹ کشتارگاه صنعتی در استان وجود دارد که از این تعداد ۱۸ قابلیت فعالیت دارد. از این تعداد، دو کشتارگاه در حال اصلاحات ساختاری برای دستیابی به حداقل استانداردهای مورد نیاز بوده و یک کشتارگاه نیز موفق به اخذ درجه A+ شده است. باید توجه داشت که این کشتارگاه تنها کشتارگاه A+ کشور است که بدون چیلر آبی مشغول به فعالیت میپردازد. از میان سایر کشتارگاهها نیز شش مورد درجه A داشته و مابقی گرید B را به خود اختصاص دادهاند.
مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، درباره مزیت خط دو کشتار گفت: به دلیل اینکه در خط دو کشتار، کلیه فرآیندها پس از ذبح شرعی و خونگیری به صورت اتوماتیک انجام شده و احشام مرغ به صورت کامل خارج میشود، تماس دست کارگر با لاشه به حداقل رسیده و بنابراین بار میکروبی لاشه کمتر و در نتیجه ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.
خامسیپور اضافه کرد: علاوه بر این، لاشه توسط چیلرهای هوایی و نه آبی، مرحله پیش سرد خود را گذرانده و سپس جهت عرضه به بازار بسته بندی میشوند. از مزیت پیشسرد به وسیله چیلرهای هوایی، جلوگیری از افزایش وزن مرغ به دلیل ورود آب است.
وی ادامه داد: همچنین در این روش، احشام مرغ پس از خروج در کشتارگاه و برای تبدیل به محصولاتی مانند پودر گوشت به واحد تبدیل ضایعات فرستاده میشود بنابراین این بخش در عوض تبدیل به دورریز، به چرخه تولیدی باز میگردد. این در حالی ست که در کشتار به روش سنتی این احشام جمعآوری و سپس دور ریخته میشود.
مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه همچنان در اکثر کشتارگاههای استان، فرآیند کشتار به صورت سنتی انجام میشود، گفت: اگرچه خط دو کشتار از مزیتهای مناسبی برخوردار است اما روش سنتی نیز سالم بوده و کاملاً تحت نظارت اداره دامپزشکی است.
خامسیپور درباره تمایل کشتارگاهها برای تأسیس خط دو کشتار نیز اظهار کرد: در حال حاضر برخی از کشتارگاهها قدمتی بیش از ۱۰ سال دارند و بنابراین برای تأسیس خط دو کشتار نیازمند اصلاحات ساختاری و تغییرات اساسی هستند.
وی افزود: اگرچه استقبال از این محصولات (گرید A و A+) به صورت تدریجی و پلکانی در حال افزایش است اما با وجود گذشت یکسال از اجرایی شدن این طرح، به دلیل تفاوت قیمت اندک در محصول نهایی، استقبال مردم از این محصولات کم بوده و بنابراین جذابیت زیادی برای تولیدکنندگان ندارد.
مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان درباره قیمت محصولات نهایی حاصل از دو روش خط یک و دو گفت: بر اساس قانون، مرغ با درجه A+ به میزان ۱۰ درصد و مرغهای با درجه A به میان پنج درصد بیشتر از مرغهای B قیمتگذاری میشوند.
خامسیپور خاطرنشان کرد: مرغهای A+ در قسمت یک پنجم پایینی بسته بندی دارای رنگ سبز، مرغ گرید A دارای رنگ آبی و گرید B دارای رنگ نارنجی است.