حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «مهمترین شاخصه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، هیات علمی قدرتمند آن است»؛ این را رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به حکیم مهر میگوید و ادامه میدهد: «ما حدود ۹۰ نفر اعضای هیات علمی داریم که از این تعداد حدود ۳۰ نفر استاد تمام، ۳۴ نفر دانشیار و مابقی استادیار هستند.»
«دکتر مهدی وجگانی» به امکانات خوب دانشکده اشاره و تصریح میکند: «در حال حاضر حدود ۱۵۰ هکتار عرصه و ۵۵ هزار متر مربع اعیان دانشکده است که همه اینها در قالب مرکز ساختمان اصلی دانشکده، ۲ بیمارستان و ۳ آزمایشگاه کارهای آموزش و پژوهش را انجام میدهند. بنده فکر نمیکنم که بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی نیز چنین امکاناتی داشته باشند.»
وی خاطرنشان میکند: «در مجموع هر سال ۱۵۰ نفر دانشجوی ورودی داریم که با نسبت تعداد اساتید ما که ۹۰ نفر هستند، تقریبا به هر استاد ۲ دانشجو هم نمیرسد و این نشان میدهد که نسبت استاد به دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در شرایط بسیار عالی است.»
حکیم مهر: آقای دکتر، وضعیت آموزش دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در روزهای کرونایی به چه صورت است و چه تغییراتی در آن ایجاد شده است؟
کلاسهای تئوری دانشکده کاملا به صورت مجازی برگزار میشود. کلاسهای عملی نیز مجازی بود اما برخی کلاسهای عملی مثل اصول معاینه و مامایی را به این شکل برگزار کردیم که هر ۳ جلسه در یک جلسه فشرده شد و به دانشجویان گفتیم که اگر داوطلب هستند، در کلاس حضور یافته و مطالب ارائه شده را به شکل فیلم ضبط کنند و در اختیار سایر دانشجویان قرار دهند. آنها نیز همین کار را کردند. حدود ۵ نفر در کلاس حاضر شده و اقدام به تصویربرداری کرده و فایلهای ویدیویی را برای سایرین پخش کردند.
حکیم مهر: به طور کلی تاثیر کرونا در آموزش چه بوده است؟ آیا با همین برنامههای مجازی که اشاره کردید، خلاء آموزش جبران شده است؟
ایجاد زیرساختهای آموزش مجازی در دانشگاه تهران از چند سال پیش شروع شده بود. به نظر بنده دانشگاه تهران و بهخصوص دانشکده دامپزشکی، یکی از بهترینهای کشور در عرصه فعالیتهای مجازی بوده است؛ اما بنده میپذیرم که آموزش حضوری با کیفیت خیلی بهتری برگزار میشود. یعنی در ترم گذشته و ترم جاری که آموزش به صورت مجازی انجام گرفت، کیفیت آن را مساوی با آموزش حضوری نمیدانیم. اما در هر صورت دوستان و همکاران ما و کل سیستم دانشگاه در حال تلاش هستند که تا حد امکان کیفیت را در سطح بالا حفظ کنند.
حکیم مهر: اخیرا دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در رتبهبندی علمی بهعنوان بهترین دانشگاه ایران شناخته شده است. چه شاخصهایی وجود داشته که باعث این انتخاب شده است؟
مهمترین شاخصه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، هیات علمی قدرتمند آن است. ما حدود ۹۰ نفر اعضای هیات علمی داریم که از این تعداد حدود ۳۰ نفر استاد تمام، ۳۴ نفر دانشیار و مابقی استادیار هستند.
نکته بعدی تعداد مقالاتی بوده که در رنکینگ دانشگاه تهران داشتیم و در این زمینه رتبه ۴ را کسب کردیم. یعنی بالاترین رتبه را در بین یک واحد دانشکدهای به دست آوردیم. سایرین که از ما جلوتر هستند، پردیس هستند. بنابراین میتوان گفت همکاران ما در سطح پژوهشی هم بسیار درخشیدند و خیلی خوب کار کردند. از طرفی رتبه خود دانشگاه تهران هم در کل منطقه و جهان خوب است و همه اینها نشان میدهد که دانشکده دامپزشکی عملکرد خوبی داشته است.
نکته بعدی امکاناتی است که دانشکده دامپزشکی از آن بهرهمند است. در حال حاضر حدود ۱۵۰ هکتار عرصه و ۵۵ هزار متر مربع اعیان دانشکده است که همه اینها در قالب مرکز ساختمان اصلی دانشکده، ۲ بیمارستان و ۳ آزمایشگاه کارهای آموزش و پژوهش را انجام میدهند. بنده فکر نمیکنم که بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی نیز چنین امکاناتی داشته باشند.
دانشکده دامپزشکی یک موسسه تحقیقاتی دارد که در آن، واحد دامپروری ایجاد کردهایم. حدود ۳۰۰ راس گاو شیری، ۵۰۰ راس گوسفند و همچنین امکانات پرورش طیور گوشتی و تخمگذار در آن داریم. همه اینها امکانات فوقالعادهای است که به نظر میرسد آموزش و پرورش ما را یونیک کرده است.
حکیم مهر: وضعیت آمار سالیانه دانشجویان ورودی به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به چه صورت است؟ آیا آماری از دانشجویان عادی یا شبانه یا رشتههای تخصصی و عمومی دارید؟
دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به طور معمول هر سال حدود ۷۵ نفر دانشجوی دوره دکترای دامپزشکی جذب میکند که حدود ۵۰ درصد آن روزانه و ۵۰ درصد شبانه هستند. همین تعداد هم دانشجوی تخصصی و PhD داریم که هر سال در قالب حدود ۲۰ تا ۲۷ رشته تخصصی وارد دانشکده میشوند. یعنی به طور میانگین هر سال در هر رشته تخصصی ۲ تا ۳ نفر بسته به رشته و شرایط ورود پیدا میکنند. همین تعداد هم دانشجوی شبانه داریم.
در واقع در مجموع هر سال ۱۵۰ نفر دانشجوی ورودی داریم که با نسبت تعداد اساتید ما که ۹۰ هر هستند، تقریباً به هر استاد ۲ دانشجو هم نمیرسد و این نشان میدهد که نسبت استاد به دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در شرایط بسیار عالی است.
حکیم مهر: این در حالی است که برخی دانشکدهها و خصوصا برخی واحدهای دانشگاه آزاد، در برخی سالها تا ۵۰۰ دانشجو هم میگرفتند. ارزیابی شما از این وضعیت چیست؟
اجازه بدهید در این حوزه وارد نشوم. به نظر من باید نسبت استاد به دانشجو یک نسبت منطقی و معقول باشد.
حکیم مهر: بهعنوان حرف آخر...
یا واسه چاپ مقاله بچه ها تو ژورنال خارجی سنگ اندازی میکنن .
یا واسه رفتن به خارج کمک نمی کنن