حکیم مهر - معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی صبح یکشنبه 29 خرداد ماه سالجاری در برنامه زنده "سلام تهران" شبکه تهران (پنج سیما) دقایقی حضور یافت و به مناسبت هفته جهاد کشاورزی به بیان توضیحاتی درباره امنیت غذایی پرداخت.
دکتر سید محسن مشکوة که در زیرنویس تلویزیونی بعنوان معاون تشخیص و درمانی سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی معرفی شد گفت : یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی، تولید و امنیت غذایی به معنای تولید مستمر و کافی برای دسترسی همگان به غذا است.
این متخصص بهداشت مواد غذایی افزود : چه در مورد مواد غذایی با منشاء گیاهی و چه با منشاء دامی باید سلامت آنها هم تأمین شود و به دلیل فسادپذیرتر بودن مواد غذایی با منشاء دامی موضوع سلامت در مورد این دسته از مواد از تولید تا مصرف و بعبارتی از مزرعه تا میز غذا مهم است.
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه درباره نقش وزارت جهاد کشاورزی در امنیت غذایی گفت : یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی این است که با انجام تحقیقات مختلف بذرهایی تولید کند که منجر به تولید بیشتر گردد.
دکتر مشکوة که مجری برنامه وی را "آقای مشکوة" خطاب میکرد افزود : در کنار کمیت و تولید باید موضوع کیفیت هم مدنظر باشد و اگر تنها کمیت مدنظر باشد ممکن است بخشی از محصول تولیدی به دلیل عدم توجه به کیفیت دور ریخته شود.
وی همچنین گفت : فائو معتقد است بخشی از مواد غذایی به دلایل مختلف از جمله عدم رعایت اصول صحیح از تولید تا فرآوری بخصوص در کشورهای جهان سوم دورریخته میشود و این در نتیجه عدم توجه کافی به کیفیت است.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور که درباره حوزه مسئولیت خود یعنی تشخیص بیماریها و درمان مورد سؤال قرار نگرفت درباره کیفیت گندم هم گفت : آن بخشی که متولی است با تحقیقاتی که انجام میدهد سعی میکند هم در مورد کیفیت و هم در مورد کمیت توجه داشته باشد.
وی افزود : اینکه با چه روشی نان را طبخ و توزیع و عرضه کنید به سلیقه مردم هم وابسته است و در شهرهای مختلف مشاهده میکنید که نان با کیفیت متفاوت طبخ میشود.
دکتر مشکوة در پاسخ به گفتههای مجری برنامه که از توزیع نمک یددار در شمال کشورمان به عنوان نمونهای از غنیسازی یاد کرد و از وزارت جهاد کشاورزی به دلیل رها شدن بعضی سیلوها به حال خود انتقاد کرد گفت : نهایت تلاش صورت میگیرد تا سازوکار و تجهیزات لازم از قبیل انبار و سیلو و غیره فراهم شود، هر چند که کمبودهایی در این زمینه وجود دارد.
وی درباره مسئله غنیسازی اظهار کرد : در همه دنیا مناطق مختلف کشورشان را از نظر ماکرو و میکروالمنتها بررسی و کمبودها را از طریق غنیسازی مواد غذایی پرمصرف نظیر گندم و آرد جبران میکنند.
دکتر مشکوة در پاسخ به سؤال مجری برنامه که پرسید آیا وزارت جهاد کشاورزی برای جبران این کمبودها برنامه خاصی دارد یا خیر گفت : این وزارتخانه مسئول تولید است و با کمک تولیدکنندگان نهایت تلاش را صورت میدهد تا هم در زمینه تولید مواد غذایی با منشاء گیاهی بعنوان منبع تأمین انرژی برای انسان و هم تولید مواد غذایی با منشاء دامی بعنوان منبع تأمین پروتئین امنیت غذایی برقرار شود.
وی در پایان گفت : زمانی گوشت مورد مصرف مردم با وانت و کامیونهای غیربهداشتی و بدون سردخانه حمل میشد اما اکنون در تهران در ناوگانی منظم این کار انجام میشود و حتی تخممرغ برخلاف قبل که توسط فروشگاهها در معرض آفتاب و بیرون یخچال نگهداری میشد سعی میشود در یخچال نگهداری و عرضه شود تا حداقل اثرات منفی بر مواد غذایی وارد شود.
خبر مرتبط :