حکیم مهر: معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی اظهار کرد: به علت شیوع بیماری تب برفکی با سویه جدید در استان های غربی و مرکزی کشور و با توجه به شروع فصل سرما و احتمال بروز بیماری تب برفکی در استان، به کلیه دامداران توصیه می شود تا ضمن رعایت کلیه نکات بهدشتی و رعایت شرایط امنیت زیستی، نسبت به واکسیناسیون منظم علیه بیماری تب برفکی در واحدهای دامداری خود اقدام نمایند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، «دکتر محمد رشتی باف» افزود: برابر اطلاع واصله از بعضی از استانهای غربی و مرکزی و شمال غربی کشور، سویه جدیدی از سروتیپA در بعضی از گاوداری ها و پرواربندی هایی که سابقه مناسبی از واکسیناسیون منظم و مرتب تب برفکی در انها ثبت نشده است شایع شده و رخدادهایی با تلفات نسبتا بالا ایجاد کرده است.
وی افزود: همچنین برابر اطلاعات شفاهی از کارشناسان مربوطه، این سویه تمایل زیادی به عضله قلب داشته و توانسته درصد قابل توجهی شکل قلب ببری و تلفات در گوساله های پروار شده بالای یک سال را ایجاد نماید.
رشتی باف عنوان داشت: برابر نتایج آزمایشگاهی اولیه به دست امده این سویه از sublinage های A05 محسوب شده و در گاوداری هایی که واکسیناسیون منظم و مرتب داشته تا کنون گزارش نشده است، لذا به اطلاع تمام دست اندرکاران و ذینفعان، اتحادیه ها و دامداران می رساند که نسبت به رعایت شرایط امنیت زیستی و انجام واکسیناسیون منظم در واحد های دامداری خود، اقدام نمایند.
ادارۀ مبارزه از صدر تا ذیل، و گردن گرفتن وظایف دیگر دستگاه های اجرایی (جهاد، غذا و داروی وزارت بهداشت ،شیلات) در حوزه های دیگر مثل نظارت و قرنطینه است. دفتر مبارزه و ادارات ستادی و شهرستانی مبارزه همواره مورد بی مهری و بی توجهی بوده اند چون انتفاع خاص!!! ندارند و همه اش خدمت مشقت دار بی مزد و اجر است و بس!!! (کار مبارزه با بیماری های دامی عشق می خواهد و کار دلی است) هر نیروی مغضوب و تنبیهی یا سرباز و طرحی رو می فرستند طویله برای تست سل-بروسلوز دام ها !!! کدام مدیرکل از طویله دامدار روستایی (و نه گاوداری صنعتی) در حال تست سل بازدید میدانی کرده؟ تا هم به دامپزشک تست سل کننده اگه اضافه کار و ماموریت و تسری نداره که بده، لااقل بهش خداقوت بگه و نشون بده که دامپزشک عزیز تست سل، شما هم در مجموعه، دیده می شی تا احساس حقارت در کار در طویله نکنه !! و (ضمن احترام به ادارۀ نظارت بر بهداشت مواد غذایی) بقیه چسبیدن به بازدیدهای نظارت بر مراکز عرضه گوشت و مرغ و ماهی!! و نظارت بر لیبل بسته بندی ها در حالی که مهم ترین گلوگاه دارای مخاطره بهداشتی حاکمیتی یعنی کشتارگاه ها رو به بخش خصوصی واگذار کردن بدون ماده 19 نظارت بهداشتی !!. در حالی که مشکل تشخیص علل «سندرم سقط جنین دام ها» بویژه در گوسفند و بز به دلیل نداشتن آزمایشگاه های با ایمنی سطح سه در استان ها، هیچ آزمایشگاهی در غالب استان ها نمی تواند روی «نمونه جنین سقط شده» کار تشخیصی بکند و برای درد و خسارت سقط جنین دام های دامدار روستایی و عشایری مرهمی باشد. بعد می گیم : تو ارزیابی سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) از دامپزشکی کشور ها ، یکی از مهمترین آیتم های امتیازدهی، رفع مشکلات بهره برداران (دامداران) است!!! ضرب المثل معروف که میگه کلاغ اومد راه رفتن کبک رو یاد بگیره، راه رفتن خودش رو هم فراموش کرد.