کد خبر: ۶۱۵۷۱
تعداد نظرات: ۶ نظر

محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با طراحی و ساخت دو کیت الایزای ردیابی آنتی‌بادی کلاس IgG وIgA  و IgG جهت شناسایی ویروس کووید -19 ( SARS-COV-2 ) موفق شدند روشی مطمئن تر و با حساسیت بیشتر در مقایسه با روش های  سرولوژی موجود برای شناسایی ویروس کووید -19 ( SARS-COV-2 )بیابند.

به گزارش حکیم مهر، «دکتر روح اله کشاورز» طراح و سازنده کیت الایزای تشخیص سرمی کووید 19 درباره این طرح موفقیت آمیز گفت: تحقیقات و پژوهش بر روی این طرح در فروردین سال 99 آغاز و اواخر اردیبهشت ماه نمونه های قابل ارائه به آزمایشگاه رفرانس وزارت بهداشت (مستقر در انستیتو پاستور ایران) تحویل داده شد.

وی افزود: طی دو ماه ارزیابی کیت، تاییدیه برای هر دو کیت به اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو ارسال و به صورت موازی مستندات مورد نیاز از جمله KMF، DOC ، BOM و سایر مستندات تهیه و طی چندین بار بازنگری مورد تایید این سازمان قرار گرفت. شهریورماه امسال نیز پروانه بهره برداری و فروش این کیت برای موسسه رازی صادر شد.  

این محقق موسسه رازی، استفاده از آنتی ژن اختصاصی S و فرمولاسیون خاص محلول های آن را از ویژگی های این دو کیت نام برد و تأکید کرد: این وضعیت علاوه بر ایجاد ویژگی 100، سهولت انجام آزمایش برای کارشناس آزمایشگاه را به همراه داشته و همچنین با استفاده از آنتی بادی کلاس A در کنار آنتی بادی کلاس G باعث افزایش حساسیت این کیت شده است.

دکتر کشاورز، همچنین به تجربه موفق موسسه رازی در تولید کیت های الایزا اشاره و تصریح کرد: اخذ پروانه تولید تجاری کیت های الایزای پاراتوبرکلوز (یون) و بروسلوز در گاو و گوسفند برای نخستین بار در ایران از سال های گذشته نوید بخش بومی شدن دانش فنی تولید کیت های الایزای تجاری در کشورمان است؛ تا آنجا که طراحی دو کیت الایزای تشخیص بیماری کووید 19 طی 20 روز، گسترده بودن دامنه استفاده از این دانش فنی در حوزه کیت های الایزای پزشکی را نیز نشان می دهد.

مسئول آزمایشگاه تشخیص موسسه رازی، با قدردانی از رئیس و معاون تحقیقات و فناوری موسسه در به ثمر رسیدن این کیت ها و همکاری بی شائبه مسئولان شعبه اراک موسسه رازی که عملیات لجستیکی و بازدید های خط تولید در این شعبه انجام شد، اظهار کرد: در صورت تداوم حمایت ها، تولید تمام کیت های الایزای دامپزشکی مورد نیاز سازمان دامپزشکی و آزمایشگاه های بخش خصوصی برای چند ماه آینده به هیچ عنوان دور از ذهن نخواهد بود.

«دکتر نادر مصوری» رئیس بخش توبرکولین و مالئین موسسه رازی و دیگر محقق همکار در این فناوری برتر، نیز با اشاره به تجربه بالای موسسه رازی در ساخت کیت های تشخیصی گفت: موسسه رازی پشتوانه ارزشمندی در زمینه ساخت کیت های تشخیصی دارد و کیت هایی که تا کنون توسط محققان این موسسه ساخته شده از جمله کیت بیماری یون از قوی ترین کیت ها بوده و طی چند سال اخیر به بازار عرضه و مصرف شده است.

وی افزود: پس از شناسایی دو بیمار مبتلا به کرونا در قم، ایده ساخت کیت تشخیص کرونا از سوی آقای دکتر کشاورز مطرح و بعد از اطمینان از نیاز وزارت بهداشت به این کیت، در 20 روز شدید کاری به صورت شبانه روزی و بی وقفه موفق به ساخت کیت سرمی تشخیص ویروس کووید 19 شدیم.

مصوری همچنین به امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان انتقال خون استان البرز اشاره و اظهار کرد: طبق گفته مسئولان این سازمان، پلاسما درمانی در استان البرز با استفاده از کیت سرمی تشخیص کرونا ویروس بسیار موثر و با کمترین میزان تلفات بوده است.

«دکتر علی اسحاقی» نیز با اشاره به هفته پژوهش گفت: در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی که در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، دو تن از محققان موسسه رازی به عنوان محقق برتر و طرح فناورانه آنها به عنوان طرح برتر برگزیده و معرفی شد.

وی افزود: در این مراسم از دکتر روح الله کشاورز و دکتر نادر مصوری از محققان پرتلاش موسسه رازی برای ساخت و تجاری سازی کیت الایزای تشخیص سرمی کووید – 19 قدردانی و تجلیل به عمل آمد.

رئیس موسسه رازی، این محصول را نخستین کیت تولیدی حوزه پزشکی موسسه رازی نام برد و از تولید انبوه آن به زودی خبر داد.

«دکتر سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی و دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم حضور داشتند.

منبع: ایسنا و موسسه رازی

 

انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر ماجدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
0
2
با سلام. ضمن تبریک به دوستان و همکاران در انستیتو رازی، بالاخص دوست عزیزم دکتر کشاورز. واقعا تولید در این کشور کار بسی مشکل می باشد و خدا قوت میگم به این همکار عزیزم.
دکتر زمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
1
2
سلام. ضمن تبریک به ایشان و همکاران، از اردیبهشت عملا از این کیت ها استفاده می شود. بهترین عملکرد این کیت ها، ویژگی 100 آنهاست و وزارت بهداشت نیز به آن صحه گذاشته است. این بدان معنی است که مثبت کاذب در این کیت فعلا مشاهده نشده است و این برای خارج شدن از سر در گمی بسیار حائز اهمیت است. به مجموعه ما که خیلی کمک شده و به فناوران ان، خدا قوت عرض می کنم. همکاران شما در مرکز بهداشت
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
1
حساسیت این کیت چقدر هست؟ در مصاحبه بهش اشاره نشده! برای این که بتونیم صحبت از تشخیص کنیم ، حساسیت تست بسیار مهم است.
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
0
0
حساسیت و ویژگی کیت ها رو وزارت بهداشت و بر اساس سرم پنل و دستورالعمل خودشون اعلام و شرکت سازنده موظف است انها رو عینا در دستورالعمل ذکر نماید. حساسیت این کیت ها، 84.6 براورد شده است.
اصغر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
0
1
با سلام، حساسیت و ویزگی کیت را معمولا خود سازنده می بایست مشخص و اعلام کند و برا ی این امر لازم است تعداد زیاد ی سرمهای کنترل مثبت و منفی مورد آزمایش قرار گیرد و وزارت بهداشت فقط راستی آزمایی را انجام میدهد.لطفا آدرس و اطلاعات گمراه کننده و غلط ندهید. در ضمن این کیت ها را آز کجا می توان تهیه کرد؟چه تفاوت اساسی با کیتهای پیشتاز طب ،دانشگاه تهران و چند شرکت دانش بنیان دیگر دارد؟
محمدابراهیم گل محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
0
0
باسلام وعرض ادب خدمت دوست دانشمندو محقق وارزشمند جناب آقای دکتر کشاورزعزیز کسی که ایران بهش افتخارمیکنه ودرجهان خواهد درخشید تبربک عرض میکنم این موفقیت عظیم رابه ایشان وهمکاران گرانقدرشون ،مردم این کاربزرگ شماها را فراموش نخواهند نمود
نظر شما
ادامه