کد خبر: ۶۱۶۷۱

آنتی بادی‌های ویروس کرونا ساخته شده از لاماها می‌توانند به صورت اسپری‌بینی یا اسپری استنشاقی به سبک اسپری آسم برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز شوند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، مطالعات اخیر محققان موسسات ملی بهداشت در مریلند ( National Institutes of Health in Maryland) نشان داده است که نانوبادی‌های لاماها که توسط سیستم ایمنی بدن این حیوانات ساخته می‌شوند، بسیار موثرتر از نانوبادی‌های بدن انسان در جلوگیری از بیماری و عفونت کووید-۱۹ عمل می‌کنند.

لاماها نوعی گوسفندسان اهلی بومی آمریکای جنوبی است که مدتهاست به‌طور گسترده از سوی اینکاها و دیگر بومیان رشته کوه آند به عنوان حیوان بارکش و گوشتی استفاده می‌شود.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده که نانوبادی‌ها به پروتئین میخ مانندکروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲(ویروسی که باعث کووید-۱۹می شود) می‌چسبند و به طور موثر آن را خنثی می‌کند.

محققان موسسات ملی بهداشت در مریلند اخیرا نانوبادی‌هایی را از بدن نوعی لاما به نام "کورمک"(Cormac) برای انجام آزمایشی به نام "پتانسیل درمانی، پیشگیری و تشخیصی" در مبارزه با کووید-۱۹ جدا کرده‌اند.

شاخص‌های اولیه نشان می‌دهد که نانوبادی‌ها در شکل هواپخش به طور موثری خوب عمل می‌کنند و بنابراین می‌توانند از طریق اسپری‌های بینی یا اسپری‌های استنشاقی همانند اسپری آسم برای انسان تجویز شود.

پروفسور «دیوید برودی»(David Brody)  نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما امیدواریم که این نانوبادی‌های ضد کووید-۱۹ در مبارزه با بیماری همه‌گیر ویروس کرونا بسیار موثرتر عمل کند.

نانوبادی‌ها به طور طبیعی توسط سیستم ایمنی بدن شتران(حیواناتی که شامل شتر ، لاما و آلپاکا می‌شوند) تولید می‌شود.

 پروتئین‌ها به طور متوسط تقریباً یک دهم وزن بیشتر آنتی بادی‌های بدن انسان را تشکیل می‌دهند. علاوه بر این، مهندسی آنها نیز کم هزینه‌تر و آسان‌تر است.

محققان در سراسر جهان از جمله بریتانیا در حال برداشت نانوبادی‌های لاما هستند چرا که این نانوبادی‌ها ممکن است به آنها کمک کرده و به نوعی همانند ترمز عمل کند و شیوع این بیماری را متوقف کنند.

پروفسور برودی و «توماس تی.جی اسپارازا(Thomas 'T.J' Esparza) » دیگر نویسنده اصلی این مطالعه می‌گویند آنچه که آنها کشف کرده‌اند نامش "NIH-CoVnb-۱۱۲ " است و ۱۰ برابر قوی‌تر از دیگر موارد موجودی که تاکنون کشف شده‌اند، است.

این یافته‌ها پس از آنکه یک "کورمک" طی ۲۸ روز، پنج مرتبه توسط "pseudovirus" بی‌ضرر تولید شده در آزمایشگاه که همان ویژگی پروتئین میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را ایجاد می‌کنند مورد تزریق قرار گرفت، شناسایی شد.

اسپارزا در این باره گفت: پروتئین میخ مانند همانند یک کلید عمل می‌کند و این کار را با باز کردن درب به روی عفونت‌ها هنگامی که به گیرنده پروتئینی به نام "آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین"(Angiotensin-converting enzyme ۲) یا به اختصار ACE۲ متصل می‌شود انجام می‌دهد و در سطح برخی سلول‌ها نیز یافت می‌شود. تزریق pseudovirus باعث افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن لاماها می‌شود و بنابراین به طور طبیعی نانوبادی‌هایی ایجاد می‌کند. سپس این نانوبادی سعی می‌کند با پوشاندن دندانه‌های پروتئین میخ مانند، از اتصال آن با گیرنده ACE۲ جلوگیری کنند.

محققان دریافتند که مقادیر کم نانوذرات "NIH-CoVnb-۱۱۲" مانع از آلوده شدن pseudovirus اصلاح شده در سلول‌های موجود در پتری دیش می‌شود و هنگامی که از طریق نوعی نبولایزر/ریزپاش یا دستگاه استنشاقی که برای کمک به درمان بیماران آسم تجویز می‌شود مورد استفاده قرار می‌گیرد، موثر است.

نبولایزر یا ریزپاش وسیله‌ای برای رساندن دارو به قسمت‌های مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق می‌باشند، این درمان بخصوص در وضعیت‌هایی مانند برونشیت و آسم شدید بسیار مؤثر هستند و به دلیل سریع بودن تأثیر دارو و جلوگیری از تأثیر دارو بر بافت‌های دیگر بدن بسیار مورد توجه می‌باشد.

پروفسور برودی گفت: یکی از نکات مهیج در مورد نانوبادی‌ها این است که بر خلاف بیشتر آنتی بادی‌های معمولی، می توان از آنها به راحتی در قالب اسپری تنفسی برای حل مشکلات ریوی و مجاری تنفسی استفاده کرد.

دانشمندان علوم اعصاب موسسه ملی بهداشت(NIH) در مریلند درخواست ثبت اختراع درباره نانوبادی که در گزارش‌های علمی شرح داده شده است را داده‌اند.

اسپارزا گفت: اگرچه کارهای بیشتری پیش رو داریم اما این نتایج اولین قدم امیدوار کننده است.

منبع: دیلی میل

 
نظر شما
ادامه