حکیم مهر - رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سال 89 نسبت به سال قبل از آن (سال 88)، دامهای مبتلا به بیماری مشترک سل، 44 درصد کاهش یافت.
دکتر سید محسن دستور افزود: دامهای مبتلا به بیماری سل در سال 1388 تعداد 2 هزار و 733 راس گزارش شده بود که این میزان در سال 1389 به یک هزار و 526 راس کاهش یافت.
وی اظهار داشت: طی این مدت دامهای مبتلا به بیماری سل به رقم یک هزار و 207 راس کاهش یافت.
وی همچنین از کاهش دامهای مبتلا به بیماری بروسلوز خبر داد و گفت: براساس گزارشها دامهای مبتلا به بیماری بروسلوز در سال 88 تعداد 901 راس گزارش شده که این تعداد در سال گذشته به 658 راس کاهش پیدا کرد.
به گفته دکتر دستور طی این مدت، دامهای مبتلا به این بیماری به تعداد 243 راس کاهش پیدا کرد .
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت زئونوزها، اظهار داشت: 65 درصد عوامل بیماریزای عفونی انسان قابلیت زئونوزتیک بودن را دارند.
وی اعلام 2 هزار و 886 عامل پاتوژن عفونی انسان توسط سازمان WHO در سال 2010 را یکی از موارد دیگر عنوان کرد که نشانگر مخاطرات بیماریهای مشترک است.
دکتر دستور راههای انتقال بیماریهای مشترک را تماس بین انسان و حیواناتی که منبع غذایی دارند، حیوانات دست آموز و وحشی عنوان کرد که دامداران،کشاورزان، کارکنان شرکتهای بستهبندی و تمامی مصرفکنندگان میتوانند جزء افراد در معرض تهدید باشند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور مبنای اولویتبندی برای مبارزه با بیماریهای مشترک را سرعت انتشار و شرایط بیماری، خسارتهای اقتصادی، تاثیر بهداشت عمومی، وجود برنامه مبارزه ملی، منطقهای و جهانی و اهمیت در تجارت بینالمللی ذکر کرد.
لازم به ذکر است روز 13 تیرماه هر سال به عنوان روز مبارزه با بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان (زئونوزها) نامگذاری شده است.
باسلام،دراستان چهارمحال وبختیاری ابتلا دام ها(گاو وگوسفندان)به سل وتب مالت بیداد می کند مخصوصا درمرکز استان ،امید آنکه رسیدگی نمایید