حکیم مهر - با ابلاغ دستورالعمل نحوه هدفمندی یارانه شیر از سوی وزیر بازرگانی به 31 استان کشور، از این پس در هر استان کارگروهی تحت عنوان نظارت بر زنجیره تولید و توزیع شیر با مسئولیت استاندار و یا معاون برنامهریزی و امور اقتصادی ومسئولان استانی تشکیل میشود.
دستورالعمل صادره از سوی دکتر مهدی غضنفری در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانهها و مصوبات مورخ 1390/3/30 و 1390/4/11 ستاد هدفمندی یارانهها، ابلاغ شده است.
در نامه دکتر مهدی غضنفری به استانداران آمده است: تشکیل کارگروه در هر یک از استانها بخشی از مراحل اجرایی هدفمندی شیر خواهد بود و در این کارگروه باید سازمانهای بازرگانی، جهاد کشاورزی، صنایع و معادن، تعزیرات حکومتی و تشکلهای تولیدی (دامداران، فرآوریکنندگان شیر) حضور داشته باشند.
بررسی و آمار و اطلاعات مربوط به تولید شیر خام، شیر فرآوریشده، ظرفیتهای تولیدی استان، بررسی عرضه و تقاضای شیر در استان و برآورد برنامهریزی برای جذب و مصرف شیر مازاد احتمالی و یا جذب کسری احتمالی شیر از سایراستان هایی که دارای مازاد هستند از وظایف کارگروه نظارت بر زنجیره و تولید و توزیع شیر در سراسر کشور عنوان شده است.
ستاد هدفمندی وظایف دیگری را نیز برای این کارگروه تبیین کرده است از جمله نظارت بر تعیین قیمت شیر خام با لحاظ شرایط کیفی که در فرآیند مذاکره و تعامل بین تشکل دامداران و تشکل فرآوریکنندگان شیر کشف و مورد توافق واقع میشود.
در دستورالعمل ابلاغی وزیر بازرگانی آمده است: نظارت بر تعیین قیمت شیر فرآوریشده برمبنای قیمت توافقی خرید شیر خام و اضافه نمودن هزینههای تبعی توسط تشکل مربوطه (قیمت بر مبنای ضوابط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و رعایت سایر ملاحظات توسط تشکل تولیدی ذیربط) تعیین میگردد و کارگروه صرفا نظارت میکند.
نظارت بر درج قیمت، مشخصات کیفی، وزن و ... بر روی شیر تولیدی توسط کارگروه و با همکاری دستگاههای ذیربط از جمله دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، بازرسین سازمان بازرگانی و مجامع امور صنفی، بررسی و پایش کلیه موارد مربوط به تولید، عرضه و قیمت نهادههای دامی وشیر خام فرآوریشده در استان به صورت مستمر از جمله مراحل اجرایی ابلاغیه به شمار میآید.
بررسی و پایش کلیه موارد مربوط به تولید، عرضه و قیمت نهادههای دامی و شیر خام فرآوریشده در استان به صورت مستمر، تبلیغ و فرهنگسازی در جهت تقویت و ارتقاء سلامت جامعه و توسعه مصرف شیر با همکاری صدا و سیما و دانشگاههای علوم پزشکی از دیگر وظایف کارگروه عنوان شده است.
در ادامه آمده است: عدم پرداخت یارانه شیر به روش فعلی به کارخانجات فرآوری شیر و تکنرخی شدن، افزایش مقدار و روزهای توزیع شیر بین تمام سطوح مدارس از ابتدایی تا پایان دبیرستان و برای همه دانشآموزان و بهزیستی توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی از جمله محورهایی است که باید اجرا گردد.
استفاده از وجوه ادارهشده، تسهیلات بانکی و ... برای کمک به چرخه تولید (نهادههای دامی، واحدهای دامداری، واحدهای فرآوری) شیر توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، مهلت 15 روزه (یکم تا 15 تیرماه) برای انجام هماهنگی در استانها و قطع کامل توزیع شیر به روش فعلی از 15 تیرماه امسال در سراسر کشور از اصول مورد تاکید ستاد هدفمندی برای هدفمندی یارانهها است.
براساس اعلام شادا و ابلاغیه وزیر بازرگانی، به منظور توسعه فرهنگ مصرف شیر و در ادامه برنامه سال گذشته امسال نیز شیر مدارس کشور در چارچوب اعتبارات مصوب معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در تمامی مقاطع تحصیلی توزیع و افزایش خواهد یافت که می تواند در جهت جذب شیر خام مازاد احتمالی در استان ها نیز عمل نماید.
در پایان آمده است: در صورت نیاز منابع مالی در قالب وجوه ادارهشده و تسیهلات بانکی به واحدهای تولیدی در زنجیره تولید برای کمک به تعدیل قیمت تمامشده و فراهم نمودن امکان لازم برای جذب شیر خام و همچنین کنترل قیمت محصول نهایی توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری متعاقبا تخصیص خواهد یافت.