حکیم مهر - سرپرست سازمان فضایی ایران گفت: «کاوشگر 5» موجود زنده - میمون از نژاد رزوس - مردادماه به ارتفاع 120 کیلومتری زیر مداری پرتاب می شود.
دکتر حمید فاضلی که در جلسه شورای اداری استان مازندران در محل استانداری سخن میگفت با تشریح چگونگی تشکیل سازمان فضایی کشور جایگاه، دستاوردها و برنامه های آینده این سازمان گفت: این سازمان در سال 1382 به عنوان زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شکل گرفت و در ادامه با بررسی های کارشناسانه به همراه دانشکده تحقیقات مهندسی جهاد کشاورزی و پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در سال 1387 به سازمان مستقل تبدیل شد و مستقیم اداره آن زیر نظر ریاست جمهوری قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ایران در 14 بهمن همان سال با پرتاب ماهواره ملی امید به کشورهای عضو باشگاه فضایی که دارای فناوری پیشرفته ساخت و پرتاب ماهواره هستند پیوست و این کشورها را از هشت به 9 کشور ارتقاء داد.
دکتر فاضلی همچنین در گفتوگویی خبری با بیان این که با پرتاب ماهواره رصد، جایگاه علمی - فضایی ایران در دنیا تثبیت شده درباره طرح پرتاب کاوشگر حامل میمون به فضا گفت: پنج میمون در حال آموزش هستند تا بتوانند تحمل فشارهای فیزیکی، مداری، شتاب های مداری، صوت، ارتعاش و سایر عوامل را هنگام پرتاب داشته باشد.
سرپرست سازمان فضایی ایران گفت: در پرتاب آزمایشی زیرسیستمی کاوشگر5 اصلاحاتی صورت گرفته است، برای مثال حامل این کاوشگر دارای شتاب زیاد است از این رو باید در آن از سوخت مایع استفاده شود.
وی پرتاب آزمایشی زیرسیستمی «کاوشگر چهار» را موفقیت آمیز خواند و افزود: این پرتاب به منظور ارزیابی عملکرد سیستم های حامل محموله انجام شد و نتایج خوبی در عملکرد سامانه محموله در بخش جدایش و ارسال تصویر،تله متری، بازیافت و چتر نجات در برداشت.
فاضلی اظهار داشت: کاوشگرهای فضایی حامل محموله ای هستند که در زاویه نزدیک به قائم و تا ارتفاع ماورای جو - معادل 120 کیلومتر- پرتاب شده و بلافاصله به زمین باز می گردد به طوری که زمان رفت و برگشت آن در مجموع کمتر از 20 دقیقه خواهد بود. این درحالی است که ماهواره ها تا ارتفاع 250 کیلومتری و با سرعت مماسی 7300 تا 7600 کیلومتر برثانیه پرتاب می شوند تا بتوانند در مدار زمین قرار بگیرند.