کد خبر: ۶۴۰۴۷

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با تأکید بر کاهش اثرات خشکسالی بر دامپروری با مدیریت صحیح، گفت: باید واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری‌های کلستریدیایی نظیر آنتروتوکسمی انجام شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر مجید همتی» امروز در جمع اصحاب رسانه، اظهار داشت: کشور ایران در کمربند خشک دنیا قرار دارد و چندین سال است که شاهد خشکسالی و کم آبی در برخی از مناطق کشور هستیم، در زمان خشکسالی پایین آمدن سطح منابع آب، افزایش گرد وخاک، افزایش دما و کاهش مقدار علوفه باعث می‌شود که دامداران و کشاورزان دچار چالش شوند که باید با مدیریت صحیح از عوارض خشکسالی بر دامپروری کاسته شود.

وی در خصوص اقدامات مدیریتی که دامداران استان می‌توانند برای کاهش اثرات خشکسالی انجام دهند، گفت: تغییر جیره غذایی دام و استفاده از خوراک­‌های جایگزین و گاهی خوردن خاک در هنگام چرا، به علت ضعیف بودن پوشش گیاهی مراتع، احتمال وقوع بیماری‌های کلستریدیایی نظیر آنتروتوکسمی وجود دارد که باید واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری‌ها انجام شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به ضعیف بودن مراتع، تغذیه به‌صورت دستی در کنار تغذیه از مرتع انجام شود و از مکمل‌های معدنی و ویتامینی استفاده شود.

وی گفت: تعداد دام باید با منابع خوراک و آب تناسب داشته باشد و آب و خوراک به مقدار کافی در دسترس دام باشد، در صورت بالا بودن تعداد دام نسبت به منابع آب و غذا، دامداران باید به ناچار اقدام به فروش و کشتار دام‌های پرواری و غیرمولد کنند.

وی تصریح کرد: افزایش ریزگردها در هنگام خشکسالی و ایجاد گرد و خاک در هنگام تردد در مراتع، بیماری‌های تنفسی به‌خصوص پاستورلوز افزایش می‌­یابد که لازم است واکسیناسیون و اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

همتی گفت: با خشک شدن منابع آب در مناطق کوهستانی، احتمال دارد حیوانات وحشی جهت پیدا کردن منابع آب به مناطق مسکونی نزدیک شده و از آبشخور دام‌­ها استفاده کنند که ممکن است بیماری‌های مشترک دام و حیات وحش نظیر طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هاری شیوع پیدا کند که لازم است ضمن ایجاد آبشخور توسط ارگان‌های متولی برای حیوانات وحشی از تماس دام با حیات وحش جلوگیری شود.

وی افزود: با توجه به محدود بودن منابع آب، از آلوده شدن آبشخورها  با کود و مدفوع حیوان جلوگیری شود و آبشخورها مرتب لایروبی شده و تانکرهای مخصوص حمل آب نیز به‌صورت مستمر شست‌وشو و ضدعفونی شوند.

همتی در پایان، خاطرنشان کرد: با ضعیف شدن دام و حساس بودن نسبت به عفونت‌های انگلی، لازم است سمپاشی بدن و جایگاه دام و مبارزه با انگل‌های داخلی انجام شود.

 

نظر شما
ادامه