حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: مدیرکل دامپزشکی استان همدان میگوید که جزو اولین استانهایی بودیم که سعی کردیم حقوق مسئول فنی را به حد قابل قبول برسانیم و خوشبختانه این حقوق روتین شود: «خوشحالم این را اعلام کنم که حقوق بعضی از مسئولین فنی ما از حقوق مدیرکل هم بیشتر است و این برای ما باعث افتخار است که همکاران ما در قبال زحمتی که میکشند، حقوق مناسبی هم دریافت کنند.»
«دکتر محمودرضا رسولی» معتقد است که درخصوص اجرای ماده ۱۹، در مراکز کوچک احتمال قراردادهای پنهان وجود دارد و من هیچ قولی نمیدهم که این اتفاق در سراسر استان نیفتد. اگرچه تا امروز ما گزارشی نداشتیم اما من احتمال میدهم که چنین معضلی در بعضی از واحدهای کوچک ما باشد.
وی در گفتوگو با حکیم مهر تصریح میکند: «در مدتی که بنده مسئول استان هستم، اولویت را بر مبنای پرسنلی گذاشتیم؛ به عبارتی با این تفکر جلو رفتیم که تامین همکاران از نظر مالی میتواند به اجرای بهتر وظایف بهداشتی آنها کمک کند، بنابراین خوشبختانه در سال ۹۹ توانستیم از نظر مزایای مختلف که شامل همکاران میشود، پرداختهای مناسبی را داشته باشیم.»
حکیم مهر: آقای دکتر، ارزیابی شما از وضعیت دامپزشکی در استان همدان چیست؟
خوشبختانه وضعیت استان همدان از لحاظ شیوع بیماریهای واگیردار چه در حوزه دام و چه در حوزه طیور و آبزیان مساعد و پایدار است. این وضعیت پایدار در نتیجه برنامهریزیهایی است که در گذشته انجام شده و به گونهای است که الان با وجود بحث کرونا که تعداد زیادی از همکاران ما دورکار هستند، اما باز هم خوشبختانه مشکل جدی اتفاق نیفتاده است.
حکیم مهر: مهمترین برنامههای شما در سال ۱۴۰۰ چیست؟
برنامههای بهداشتی دامپزشکی متاثر از اتفاقاتی هستند که بیرون از حوزه بهداشت مثلا در بحث تنظیم بازار یا تهیه واکسن و این مسائل رخ میدهند. به عنوان مثال اگر وضعیت تنظیم بازار اجازه دهد، بحث ارتقای کیفیت بهداشتی تخممرغ را داریم و همچنین برنامههای ارتقای کیفت کشتارگاهی استان را پیگیری میکنیم. در بحث واکسیناسیون قاعدتا مطابق هر سال که ۹ میلیون نوبت واکسیناسیون انجام میدادیم، در صورتی که واکسن تامین شود، همین کار را براساس مواردی که به ما ابلاغ میشود، انجام خواهیم داد.
در حال حاضر و با توجه به وضعیت خاص شیوع کرونا، صرفا اولویتها را انجام میدهیم. یعنی نقاط جدید بروز کانون، به اضافه کانونهای بیماری در سالهای گذشته را تحت پوشش واکسیناسیون و مراقبتهای بهداشتی بردیم. در زمینه بهداشت مواد خام دامی نیز همکاران ما با توجه به ضرورت، به شکل کامل انجام وظیفه میکنند. اخیرا نیز فعالیتهایی در جهت بهبود وضعیت بهداشت مواد خام انجام شده که بهعنوان نمونه میتوان به کشف یک کارگاه بزرگ قطعهبندی غیرمجاز در اطراف همدان اشاره کرد که در یک روز نزدیک به ۹ تن بار از آنجا ضبط و با دستور قاضی معدوم کردیم. میخواهم این را عرض کنم که خوشبختانه وضعیت در استان همدان از همه نظر قابل قبول است.
حکیم مهر: لطفا وضعیت استان را از لحاظ بیماریها به شکل دقیقتر بفرمایید، مثلا در مورد آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در یکی دو سال اخیر.
به لطف خدا الان که در ماه اردیبهشت هستیم، به مدت ۳ سال است که بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان ما گزارش نشده است. مراقبتها، پایشها و نمونهبرداریها وجود داشته و سالانه نزدیک به ۲۰ هزار مورد آزمایش انجام شده است و خوشبختانه تا حالا موردی از آنفلوانزا در ۳ سال گذشته نداشتیم.
حکیم مهر: بیماریهای دیگر چطور؟ بیماریای که باعث نگرانی شما و اجرای یک طرح ویژه برای حذف آن شده باشد.
بله، به هر حال ماهیت کار دامپزشکی مدیریت بحران است. یعنی ما باید مرتب مراقب باشیم که بیماری مخصوصا بیماریهای دام یا آنفلوانزای فوقحاد پرندگان از جایی طغیان نکند. اداره کل به منظور مبارزه با آنفلوانزای فوقحاد پرندگان بیش از ۴۳ مورد اقدام پیشگیرانه انجام داده که لیست آن موجود است. از ارتباطات خود استفاده و سعی کردیم با هماهنگی استانداری و آقای استاندار که رئیس ستاد مبارزه با آنفلوانزای فوق حاد استان هستند، اقداماتی انجام دهیم که خدا هم کمک کرد و باعث شد این بیماری در حوزه طیور بومی، حیات وحش و واحدهای صنعتی وارد استان ما نشود.
درخصوص بیماریهای دامی هم ظرف یکی دو سال گذشته مواردی ازجمله تب برفکی و شاربن به شکل خیلی محدود در قسمتهایی وجود داشته که طبق پروتکلهای سازمان با آنها برخورد کردیم. خوشبختانه اقدامات همکاران ما منتج به نتیجه و کنترل بیماریها شده است. الان هم کماکان علیرغم وضعیت فعلی، بحث مبارزه با بیماریها تعطیل نشده و با اولویتی که تعیین کردیم، این کار برای همکاران شهرستانی انجام میشود.
حکیم مهر: وضعیت اجرای ماده ۱۹ آییننامه نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان چگونه است؟
شاید باید راستیآزمایی این ادعا را کسی دیگر بسنجد اما به عقیده من وضعیت اجرای ماده ۱۹ در استان ما از ابتدا مطلوب بوده است، چراکه همکاری بسیار خوبی بین اداره کل دامپزشکی استان و نظام دامپزشکی استان وجود دارد و شاید جزو اولین استانهایی بودیم که سعی کردیم حقوق مسئول فنی را به حد قابل قبول برسانیم و خوشبختانه این حقوق روتین شود.
خوشحالم این را اعلام کنم که حقوق بعضی از مسئولین فنی ما از حقوق مدیرکل هم بیشتر است و این برای ما باعث افتخار است که همکاران ما درقبال زحمتی که میکشند، حقوق مناسبی هم دریافت کنند. اصل موضوع ماده ۱۹ درحال انجام است و البته برخی ابهامات در خصوص نحوه ادامه کار، تفاهمنامهها و اقدامات در حال انجام، وجود دارد. همین امروز هم با ریاست محترم نظام دامپزشکی هماهنگ کردیم که بتوانیم جلسهای در این زمینه داشته باشیم و آن موانع جزئی را هم به امید خدا برطرف کنیم. من نمیگویم که همه چیز عالی است اما به هر حال تلاش ما این است که به سمت خوبی پیش برویم.
حکیم مهر: از کجا میتوان مطمئن بود که قراردادهای پنهان بین کارفرما و مسئول فنی بهداشتی نوشته نمیشود.
همدان جزء استانهایی است که بیشترین مسئول فنی را دارد؛ کمااینکه اکثر رستورانها و هتلهای ما مسئول فنی دارند. با توجه به اینکه ما کار را از چندین سال قبل شروع کردیم، درخصوص مراکز بزرگ و مهم استان من این اطمینان را به شما میدهم که اگر غیر از این بود، حتما به ما اطلاع میدادند و همکارمان که آنجا کار میکند، این مساله را مطرح میکرد، اما درخصوص مراکز کوچک احتمال قراردادهای پنهان وجود دارد و من هیچ قولی نمیدهم که این اتفاق در سراسر استان نیفتد. اما ما بهعنوان کسی که همراه با نظام دامپزشکی از منافع بهداشتی مردم و همچنین منافع صنفی همکاران خود حمایت میکنیم، اگر گزارشی داشته باشیم مبنی بر اینکه چنین اتفاقی میافتد، حتما پیگیری لازم را خواهیم کرد. اگرچه تا امروز ما گزارشی نداشتیم اما من احتمال میدهم که چنین معضلی در بعضی از واحدهای کوچک ما باشد.
حکیم مهر: وضعیت اداره کل از نظر پستهای خالی سازمانی چگونه است؟
به نسبت ۲۷۰ پستی که داریم، تقریبا نزدیک به ۵۰ درصد پستهای سازمانی اداره کل همدان با تصدی است. تعدادی از همکاران به شکل طرح و قرارداد مختلف مشغول به فعالیت هستند و روی هم رفته ۱۸۰ پرسنل داریم که فعالیت میکنند. تلاش ما بر این است که از طریق تبدیل وضعیت و بحثهای استخدامی بتوانیم همکاری بین خودمان و همکاران قراردادی را محکمتر کنیم.
حکیم مهر: وضعیت بودجه و اعتبارات اداره کل چگونه است؟
وضعیت اعتبارات اداره کل با توجه به رایزنیهای انجام شده و تبیین وضعیت و اهمیت دامپزشکی در استان و همچنین همکاری خوبی که استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان داشتند، خوب و قابل قبول است. در مدتی که بنده مسئول استان هستم، اولویت را بر مبنای پرسنلی گذاشتیم. به عبارتی با این تفکر جلو رفتیم که تامین همکاران از نظر مالی میتواند به اجرای بهتر وظایف بهداشتی آنها کمک کند. بنابراین خوشبختانه در سال ۹۹ توانستیم از نظر مزایای مختلف که شامل همکاران میشود، پرداختهای مناسبی را داشته باشیم.
حکیم مهر: خارج از بحث ماده ۱۹، ارتباط اداره کل با نظام استان و بخش خصوصی چگونه است؟
ما از ابتدا ارتباط بسیار خوبی با نظام داشتیم و داریم. شاهد ماجرا هم این است که نظام دامپزشکی مدتهاست که در ساختمان اداره کل مستقر است و همینجا یک واحد جداگانه به آنها اختصاص داده شده و مشغول فعالیت هستند. در جایی که نیازمند این باشیم که نظام به وظایف خود عمل کند، به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل حتما عمل میکند و در جایی که نیاز به همکاری ما داشته باشند، ما حتما به آنها کمک میکنیم. اگر این انسجام بین نظام دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی استان نبود، شاهد پیشرفت بخش خصوصی، بخش دولتی و بخش بهداشتی در استان نبودیم.
ما مشکلات موردی خود را به راحتی و با یک رایزنی، خیلی وقتها تلفنی و بعضی وقتها با جلسه حل میکنیم و مشکلی در این زمینه نداشتیم و نداریم. گزارشی هم که دکتر ذوالحواریه به کمیته مرکزی نظام داده بودند، دالبر این بود که این همکاری به شکل دو طرفه این گونه که وظایف هر بخش تحت تاثیر وظایف بخش دیگر قرار نگیرد، اتفاق میافتد. چون این تفکر در استان وجود دارد که دامپزشکی در بخش خصوصی، دولتی، نظام و اداره کل، یک مجموعه است.
حکیم مهر: بهعنوان حرف آخر...
از پایگاه خبری حکیم مهر تشکر میکنم. مصاحبه با شما برای من افتخار است چون حکیم مهر یکی از مهمترین صداهای منعکس کننده فعالیتهای دامپزشکی در سطح کشور است.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
جناب مدیرکل شما مطابق حقوقتان حقوق بازنشستگی میگیرید مسوول فنی وبهداشتی براساس حقوق حداقلی کارگر-شما بعد ازبازنشتگی چندصدمیلیون پاداش می گیرید ولی مسوول فنی وبهداشتی خیر-شما به ماموریت مختلف خارج ازکشور مثل برزیل وکشورهای مشترک المنافع وترکیه و.... میروید وحقوق های دلاری ویورویی میگیرید مسوول فنی خیر و از همه مهمتر شما امنیت شغلی دارید ولی مسوول فنی و بهداشتی از این حاشیه امنیتی برخوردار نیست وهرلحظه به دلایل زمینی و فرازمینی امکان اخراج وبیکارشدن دارد .........................
هیچ نیروی دولتی به خارج اعزام نمیشود که بخواهد به ارز خارجی حقوق بگیرد، اطلاعات شما قدیمی است.
هر کس متناسب با جایگاه خودش مزایا میگیرد و برای رسیدن به هر جایگاهی باید تلاش کرد.
پس از ماست که بر ماست.
امنیت شغلی ما با افتادن روسری همسرمون رو هوا میرود!! اینم در جریان باشید.
شما هم بیمه رد میکنید و حقوق بازنشستگی میگیرید.
پاداش و .. هم طبق قانون به شما تعلق میگیرد از کارفرما شکایت کنید و حقتان را بگیرید. خود ما هم ۳ سال بعد بازنشستگی باید دنبال گرفتنش باشیم
حالا دوستان مسئول فنی ظرف ۱ هفته وارد شغل میشوند بدون هیچ کدام از اینها و میخواهند ۲ برابر مدیرکل هم حقوق بگیرند. واقعا جالبه برام!