کد خبر: ۶۵۰۵۷

حکیم مهر: «بیل گیتس» و استارتاپ مورد حمایت «جف بزوس» می‌خواهند یک میکروب آتشفشانی را به یک منبع غنی پروتئینی تبدیل کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «بیل گیتس»، «جف بزوس» و «ال گور» از جمله بزرگترین افرادی هستند که از استارتاپ Nature's Fynd حمایت می‌کنند؛ استارتاپی که در آن برگرهای بدون گوشت، پنیر بدون لبنیات، ناگت‌های بدون مرغ و سایر محصولات با استفاده از میکروب آتشفشانی تخمیر شده از «پارک ملی یلو استون» (Yellowstone) تهیه می‌شود.

این شرکت مستقر در شیکاگو که ۱۵۸ میلیون دلار بودجه از چندین سرمایه‌گذار برجسته جذب کرده است، قصد دارد محصولات خود را طی همین سال جاری عرضه کند. هنگامی که این کار انجام شود، به بازار ۷ میلیارد دلاری گوشت مصنوعی یا گوشت جایگزین یا گوشت آزمایشگاهی که از طرف شرکت‌های Beyond Meat و Foods Impossible عرضه می‌شود، اضافه خواهد شد.

استارتاپNature's Fynd در سال ۲۰۱۲ توسط توماس جوناس و مارک کوزوبال بنیان‌گذاری شد که در اصل نام آن زیست‌محصولات پایدار بود. «کوزوبال» قبل از تأسیس مشترک این شرکت در مورد میکروبی از چشمه‌های آب گرم آتشفشانی پارک ملی یلو استون به نام Fusarium strain flavolapis تحقیق می‌کرد.

کوزوبال و گروهی از دانشمندان این میکروب را به یک ماده غنی از پروتئین که "Fy" نامیده شد، تخمیر کردند و این میکروب در حال حاضر پایه و اساس محصولات غذایی آنها است.

این استارتاپ می‌گوید، پروتئین مشتق شده از این میکروب آتشفشانی شامل همه ۲۰ اسید آمینه شناخته شده است، ضمن اینکه عاری از کلسترول یا چربی‌های ترانس است.

این ماده یک دهم گوشت گاو چربی دارد و همچنین ۵۰ درصد پروتئین بیشتری نسبت به "توفو" یا همان پنیر سویا دارد.

شرکت "Nature's Fynd" در حال ساخت کارخانه‌ای با مساحت ۳ هزار و ۲۵۱ متر مربع در سایت اتحادیه سهامداران سابق شیکاگو است که اقدامی نمادین برای نشان دادن دور شدن از تولید گوشت سنتی است، چرا که این اتحادیه نقطه مرکزی برای صنعت بسته بندی گوشت در قرن ۲۰ بود.

این انتقال از گوشت سنتی به گوشت‌های جایگزین اکنون در حال انجام است و طبق گزارش انجمن غذاهای گیاهی(PBFA)، این صنعت در سال گذشته با ۲۷ درصد رشد در خرده فروشی‌های ایالات متحده به ارزش کلی ۷ میلیارد دلار رسید.

شرکت‌های دیگری از کشورهای دیگر دنیا نیز از این گوشت‌ها استفاده می‌کنند.

همه این کارها نوعی کمک به مبارزه با تغییرات اقلیمی و آب و هوایی محسوب می‌شود، زیرا گوشت‌های جایگزین در مقایسه با گوشت‌های سنتی، اثرات زیست محیطی تهیه مواد غذایی را بسیار کاهش می‌دهند.

به عنوان مثال در سال ۲۰۱۹، شرکت "Impossible Foods" می‌گوید برگر جایگزین آن ۹۶ درصد زمین کمتر، ۸۷ درصد آب کمتر و ۸۹ درصد تولید گازهای گلخانه‌ای کمتر به همراه دارد.

البته نتیجه دادن بخش عمده‌ای از این تلاش‌ها به مصرف کننده‌ها وابسته است و باید دید آیا تعداد کافی از مردم مایل به ایجاد تغییر در استفاده از گوشت‌ها هستند یا نه؟

 
نظر شما
ادامه