کد خبر: ۶۵۱۴۷

حکیم مهر: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در این شرایط سخت کمبود نهاده‌های دامی چهار تا هفت میلیون تن نهاده‌های دامی در بنادر شمال و جنوب کشور دپو شده و در آستانه فاسد شدن قرار دارد که در این رابطه نیاز است کمیسیون کشاورزی مجلس هرچه سریعتر فکری به حال ترخیص این نهاده‌های دامی دپو شده در بنادر کشور کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «کیومرث سرمدی‌واله» اظهار کرد: در حال حاضر تأمین نهاده‌های دامی برای دامداران و کشاورزان مشکل و معضلی بزرگ شده که ترخیص این میزان نهاده دامی شامل جو، کنجاله، دانه‌های روغنی و سویا ...از نقش مؤثری در مرتفع شدن بخش عمده مشکلات دامداران به‌صورت مقطعی برخوردار خواهد بود.

وی با بیان اینکه کشاورزان و دامداران از جمله عوامل ایجاد امنیت غذایی کشور به‌شمار می‌روند و در امنیت غذایی کلان کشور نقش بسزایی دارند، تصریح کرد: متأسفانه به‌دلایل مشکلات عدیده امروز حال کشاورزان و دامداران خوب نیست و مشکلات آنان را گرفتار کرده و مجبورند دام مولد خود را کشتار کنند و سرمایه خود را از دست بدهند چرا که توان نگهداری دام را ندارند و دام آنان بازار فروش ندارد، ضمن اینکه در بحث مرغ و طیور هم با همین اوضاع مواجه هستیم.

سرمدی واله گفت: آن‌چه که آزار دهنده است ما در سامانه توزیع به‌صورت عادلانه نمی‌توانیم  توزیع نهاده را بگذاریم و با چندین برابر قیمت همان نهاده در بازار آزاد وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه آمار نهاده‌های دپو شده در بنادر شمال بر اساس آمار مسئولین گمرک و وزارتخانه جهاد است، بیان کرد: با بررسی‌های انجام شده علت دپو این میزان نهاده دامی در بنادر دارای دلایل مختلفی بوده که عدم تخصیص ارز و مشکلاتی که بانک مرکزی در سیستم داشته و مشکلات حمل ونقل و دوگانگی جهادکشاورزی و بانک مرکزی و عدم ارز تخصیصی موجب تأخیر در تحویل کالا به شمار می‌رود.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کوتاهی مسئولین و ترک فعل برخی مسئولین و خستگی که در تنه دولت ایجاد شده در کنار مشکلات فوق دست به دست هم داده و مشکلات کمبود نهاده های دامی را به وجود آورده است.

سرمدی واله افزود: در مجلس نسبت به مشکل کمبود نهاده‌ها و دپوی نهاده‌های دامی در بنادر تذکر داده‌ایم و از کمیسیون کشاورزی مجلس درخواست کرده‌ایم هر چه سریعتر قبل از فاسد شدن نهاده‌ها در گمرک بنادر فکری برای ترخیص این میزان نهاده کنند.

وی در ادامه درباره بحث گندم نیز بیان کرد: گندم یکی از محصولات استراتژیک است و بیشتر میزان تولید و تناژ بالای آن در انحصار کشورهای قدرتمند بوده و از این محصول استراتژیک به‌عنوان یک ابزار سیاسی و اعمال تحریم برای دیگرکشورها استفاده می‌کنند و با توجه به اهمیت این محصول اگر به سمت واردات گندم از دیگر کشورها برویم در بزنگاه‌های مختلف برای کشور چالش ایجاد خواهد کرد که به‌همین منظور باید در تولید این محصول خودکفا باشیم.

سرمدی واله یادآور شد: در بحث قیمت تضمینی گندم مجلس، دولت را مکلف کرده که مازاد گندم کشاورزان را به قیمت عادلانه از آنان خریداری کند تا با این اقدام گندم‌کاران به سمت کشت گندم بیش از پیش ترغیب شوند چرا که این اقدام از نقش موثری در افزایش تولید و خودکفایی در این محصول استراتژیک برخوردار است.

وی اظهارکرد: امسال به دلایل مختلف خشکسالی وکاهش نزولات آسمانی متأسفانه میزان سطح زیرکشت گندم کاهش داشت اما خرید تضمینی آن به نحو مطلوبی در حال انجام است.

نماینده اسدآباد در مجلس با اشاره به نقش مؤثر کمیت و کیفیت ادوات کشاورزی در برداشت محصول گندم، ادامه داد: فرسودگی ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی و عدم ثبات قیمت و تورم ماشین‌آلات کشاورزی در بحث برداشت گندم گرفتاری‌های غیر قابل تحمل و عدیده‌ای را برای کشاورزان به وجود آورده که باید برای نوسازی ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی مسئولین این مشکل حاد گندم‌کاران را دریابند و چاره‌ای برای آن بیندیشند.

سرمدی واله اضافه کرد: در کنار تأمین نهاده‌های کشاورزی، مرتفع کردن و برداشتن این مشکلات از پیش پای گندم‌کاران در بحث نوسازی ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی از نقش سازنده‌ای در افزایش تولید گندم کشور برخوردار بوده و مانع وابستگی خواهد شد، در غیر این‌صورت امنیت غذایی کشور زیر سوأل خواهد رفت.

وی با تأکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس طرح‌های خوبی را در بحث کشاورزی دارد، یادآور شد: به‌دلیل اینکه اکثریت شهرستان‌ها بر پایه کشاورزی بوده و بافت کشاورزی دارند نمایندگان آنان در مجلس در کمیسیون کشاورزی تلاش بسیاری برای اجرای طرح‌های ارزنده در بحث کشاورزی دارند.

 

نظر شما
ادامه