حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در ششمین همایش ملی خاویار و توسعه ماهیان خاویاری و صنایع وابسته، نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور را ضامن تولید سالم و صادرات پایدار محصولات خاویاری دانست.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علیصفر ماکنعلی» در ششمین همایش ملی خاویار و توسعه ماهیان خاویاری و صنایع وابسته، با اشاره به ارزش و اهمیت صنعت پرورش ماهیان خاویاری، گفت: سازمان دامپزشکی کشور دارای دو مسئولیت عمده و خطیر است؛ یکی تنظیم مقررات بهداشتی برای تمامی محورهای تولید، تکثیر و امنیت زیستی در مزارع پرورشی و دیگری نظارت بهداشتی بر تمامی محصولات مرتبط دامی و شیلاتی.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: به همین دلیل تولید و صادرات محصولات خاویاری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نظارت بهداشتی این سازمان، تمامی مراحل آن را در بر می گیرد.
به گفته وی، این نظارت ها و نیز سیاستگذاری های مربوط به موارد بهداشتی، نه تنها مانع تولید نیست، بلکه تضمینی برای سلامت جامعه و هموار کردن مسیر صادرات و تجارت با بازارهای بین المللی است. چرا که سازمان دامپزشکی کشور، اصلی ترین و مهمترین سازمان متولی و مرجع ذیصلاح در امر سلامت محصولات دامی است و در این حوزه باید پاسخگو باشد.
به گفته این مقام مسئول، سازمان دامپزشکی کشور توانسته است از بودجه 8.5 میلیون یورویی اتحادیه اروپا (ITC) استفاده کرده و NRP (برنامه ملی پایش باقیمانده ها) ماهیان خاویاری را بر اساس مدل جدید طرح ریزی و اجرا کند. در این مسیر، بیش از 100 واحد از مزارع پرورشی ماهیان خاویاری، توانسته اند کد مربوطه را دریافت کنند و محصولات شان را بدون هیچ مشکلی به بازارهای بین المللی به ویژه کشورهای اروپایی صادر نمایند. سازمان دامپزشکی نیز به منظور اعمال کنترل و نظارت بهداشتی، بر اساس برنامه مراقبت تدوین شده، هر شش ماه یکبار از این واحدها بازدید نموده و آنها را از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی مورد سنجش قرار می دهد.
دکتر ماکنعلی، با بیان اینکه در حال حاضر، صادرات فراورده های محصولات شیلاتی، در گروه A قرار دارد، افزود: امید می رود با همکاری بخش خصوصی و دیگر سازمان ها و ارگان های مرتبط، خللی در انجام وظایف نظارتی و سیاستگذاری سازمان دامپزشکی کشور وارد نشود تا ضمن تداوم تولید سالم و بهداشتی، صادرات این محصولات نیز رونق گیرد.
نه فقط عدالت بین رشته های فنی و اداری را برقرار کردید بلکه حتی بین رشته های فنی هم عدالت برقرار کردید. مثلا کاردان دامپزشکی که مسئول انبار است و کارش تحویل جنس در ستاد است قطعا با کاردان دامپزشکی که در گاوداری زیر آفتاب خونگیری میکند باید متفاوت باشد.
بی نهایت ممنون.
باسلام
مطالبه بسیار جدی بسیاری از پرسنل دامپزشکی استان خوزستان این است که چرا در تمام استانهایی که تسری پرداخت شده است پرداختی چهارماهه بوده است ولی در استان خوزستان علی رغم تخصیص 4 ماهه تسری فقط یک ماه تسری پرداخت شده است ................. درخواست می شود که به این موضوع رسیدگی فوری بعمل آید .