حکیم مهر: بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ نفر به وضعیت نگهداری غیراستاندارد حیوانات در باغ وحش هویزه اعتراض کردند و خواستار تعطیلی این باغ وحش شدند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، وضعیت نگهداری غیراستاندارد حیوانات در باغ وحش هویزه سالهاست که مورد اعتراض حامیان حقوق حیوانات است اما تا امروز هیچ توجهی به این اعتراضها نشده است. حالا گروهی از فعالان حقوق حیوانات با راهاندازی کارزاری خواستار تعطیلی این باغ وحش شدهاند.
امضاءکنندگان این کارزار که شمارشان تا امروز به بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ نفر رسیده معتقدند با توجه به شرای نگهداری حیوانات در باغ وحش هویزه و بیتوجهی مسئولان به سلامت جسمی و روانی حیوانات باید این باغ وحش تعطیل شود.
امضاءکنندگان این کارزار میگویند خوزستان در طول سال تنها دو یا سه ماه هوای خنک دارد و سایر ماههای این جلگه حاصلخیز، گرم و شرجی است؛ به ویژه در فصلهای بهار و تابستان گرمای هوا و رطوبت آن به شدت سخت و طاقتفرساست و حیوانات توانایی تحمل این گرما را ندارند.
آنها دلایل درخواست تعطیلی این باغ وحش را اینگونه مطرح میکنند:
۱. قفسهای باغ وحش هویزه همگی زیر تیغ آفتاب سوزان خوزستان قرار گرفتهاند و آنطور که از شواهد و نظر بازدیدکنندهها پیداست، حتی در غذا رسانی حیوانات مشکلات بسیاری وجود دارد. به عنوان مثال برای میمونهای رزوس سبزی و کاهوی چند روز مانده میآورند و از تأمین غذای شیرهای آفریقایی که نیازمند گوشت هستند ناتوانند.
۲. حوضچههای حیواناتی که در دمای بالای خوزستان نیاز به آب دارند اکثر مواقع خالی بوده و یا آب آن آلوده است.
۳. حیوانات در قفسهای تنگ زندگی میکنند و حتی مجالی برای دویدن و یا رفتوآمد کافی ندارند و گرمای زیاد آنها را پرخاشگر، عصبی و هراسان کرده است.
این کارزار همچنین راهکارهایی را برای بهبود وضعیت حیوانات تا زمان تعطیلی این باغ وحش پیشنهاد کرده است:
۱. حیواناتی نظیر شیرهای آفریقایی و میمونهای رزوس که متعلق به طبیعت ایران نیستند به زادگاه خود بازگردند؛ در غیر این صورت به مکانی خارج از استان که امکانات اولیه و آبوهوایی بهتر دارد منتقل شوند.
۲. مرغها، خروسها، اردکها، مرغابیها، طاووسها و سایر حیواناتی که نباید در باغ وحش باشند رهاسازی شوند.
۳. عقاب، کرکسها و کلاغها که متعلق به طبیعت ایران هستند در صورت سلامت به طبیعت برگردند.
۴. حیواناتی نظیر خرس، گراز، روباه، گرگ و شغال هم به مکانی دیگر برای زندگی بهتر منتقل شوند.
این کارزار تا پنجم شهریور در آدرس اینترنتی (https://www.karzar.net/no-to-hoveyzeh-zoo) در حال جمعآوری امضاست.