حکیم مهر: یک نوع طوطی استرالیایی، یکی از گونههای پرندهای است که اندازه آن با تغییرات آب و هوا افزایش پیدا میکند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس یک بررسی جدید محققان، برخی از حیوانات خونگرم تغییراتی در شکل بدن خود تجربه میکنند که احتمالاً در پاسخ به فشارهای ناشی از تغییرات آب و هوایی است.
«سارا رایدینگ»، محقق دانشگاه Deakin در استرالیا، گفت: منقار، پاها و گوشهای بزرگتری در اختیار حیوانات قرار میگیرد که به آنها اجازه میدهد دمای بدن خود را بهتر تنظیم کنند.
مهمترین تغییرات اندازه اعضای بدن در بیش از ۳۰ حیوان مورد بررسی قرار گرفته است، که بیشترین تغییرات اندازه در بین برخی از گونههای طوطی استرالیایی دیده شده است که از سال ۱۸۷۱ اندازه منقار آنها به طور متوسط ۴ تا ۱۰ درصد افزایش یافته است.
"این تحقیقات نشان میدهد که حیوانات در حال تکامل هستند، اما لزوماً به این معنا نیست که آنها با تغییرات آب و هوایی کنار میآیند. طی تحقیقات انجام شده برخی حیوانات خودشان را با تغییرات آب و هوا تطبیق میدهند، اما دانشمندان هنوز نمیدانند که آیا همه حیوانات قادر خواهند بود خودشان را با این تغییرات تطبیق دهند. به گفته سارا رایدینگ، محقق دانشگاه Deakin: بحران آب و هوا در جهان در حال بدتر شدن است."
این محقق گفته است"ما هنوز نمیدانیم که آیا تغییرات آب و هوا به بقای حیوانات کمک میکند و یا خیر. این پدیده تغییر شکل حیوانات را نباید مثبت ارزیابی کرد و نگران کننده است که تغییرات آب و هوایی میتواند حیوانات را در بازه زمانی نسبتاً کوتاهی تغییر شکل دهد."
به گفته دانشمندان گرم شدن آب و هوا مهمترین دلیل تغییر شکل در حیوانات است.
طبق بررسیهای روی یک گونه جانوری، حیوانات در آب و هوای گرم دارای اعضای بدن بزرگتری مانند بال و منقار هستند - الگویی که به عنوان قاعده آلن شناخته میشود، و اعضای بدن بزرگتر به حیوانات اجازه میدهد دمای بدن خود را به راحتی کنترل کنند.
طی این تحقیقات خفاشها در آب و هوای گرم بالها بزرگ تری دارند.
به گفته دانشمندان، تحقیقات بیشتری در مورد گونههای مختلف و در اکوسیستمهای مختلف مورد نیاز است تا مشخص شود که تغییرات آب و هوایی چقدر گسترده است و چقدر میتوان پیش بینی کرد که کدام گونهها ممکن است در آینده تغییر شکل دهند.