حکیم مهر: رئیس نظام دامپزشکی استان یزد با اشاره به افتتاح اولین پلیکلینیک دامپزشکی استان در روز چهاردهم مهرماه «روز دامپزشکی»، گفت: یک سری مراکز پت شاپ در یزد ایجاد شده که مجوز خود را از نظام دامپزشکی دریافت نکرده اند و عرضه واکسن و دارو ندارند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از یزدرسا، «دکتر کاظم نجفی فیروزآبادی» رئیس نظام دامپزشکی استان یزد پیش از ظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته دامپزشکی و قدردانی تلاشگران این عرصه اظهار کرد: شعار سلامت غذا از مزرعه تا سفره یکی از نکات مهمی است که از جنبه های مختلف قابل بررسی است وتمام تلاش های سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی استان یزد خروجی آن خواهد بود.
نجفی فیروزآبادی افزود: نظارت بر بدو صدرو پروانه های بهداشتی دامی توسط نظام دامپزشکی استان یزد صورت میگیرد تا این محصولات با سلامت کامل به سفره مردم برسد چراکه در این خصوص پروانه بهداشتی اماکن دامی بر عهده نظام دامپزشکی است.
وی عنوان کرد: میانگین زمانی که یک بهره بردار در واحدهای صنعتی برای صدور پروانه بهداشتی در سامانه وزرات جهاد کشاورزی ثبت نام می کند تا صدور پروانه بهداشتی تنها چهار روز و واحد های روستایی دو روز است که همین امر استان یزد را در صدور پروانه بهداشتی پیشتاز کرده است.
رئیس نظام دامپزشکی استان یزد گفت: در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ هزار و ۱۸۱ پروانه اماکن دامی صادر شده که ۷۲۸ پروانه مربوط به واحد های صنعتی و نیمه صنعتی و ۴۵۳ پروانه برای واحدهای روستایی است البته سوای این تعداد ۷ پروانه مربوط به میادین دام و ایستگاه های شیر بوده است.
رئیس نظام دامپزشکی استان نیز در این نشست با اشاره به افتتاح اولین پلیکلینیک دامپزشکی استان در روز چهاردهم مهرماه «روز دامپزشکی»، گفت: در حال حاشر استان یزد دارای یک بیمارستان دامپزشکی، ۲۹ کلینیک و ۴۳ داروخانه دامپزشکی و نیز دو آزمایشگاه تشخیصی است.
وی تسهیل صدور پروانه بهداشتی امکان دامی در استان خبر داد و میانگین زمان ارائه تقاضای پروانه تا صدور پروانه را چهار روز اعلام کرد.
وی تعداد پروانه صادره در یکسال اخیر را ۱۱۸۱ مورد شامل ۷۲۸ پروانه صنعتی و نیمه صنعتی، ۴۵۳ پروانه اماکن دامی روستایی و هفت مورد را مربوط به میادین دام و ایستگاههای جمع اوری شیر ذکر کرد.
نجفی گفت: براساس ابلاغیه سالجاری سازمان دامپزشکی، صدور پروانه طیور در پنج شهرستان بهاباد، بافق، ابرکوه، میبد و خاتم در سالجاری امکانپذیر است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی یزد با تاکید بر این که در استان یزد دامپزشک بیکار نداریم، گفت: نه تنها برای دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی رشته دامپزشکی تقاضای کار داریم بلکه حتی از سایر استانها نیز افراد متقاضی را جهت اشتغال پذیرش میکنیم.
وی در خصوص ابهامات اشتراک بیماری کرونا بین انسان و حیوان و همچنین وضعیت کلینیک های غیر مجاز حیوانات خانگی مانند سگ و گربه، عنوان کرد: کرونا ویروس ها از گذشته وجود داشته است و واکسیناسیون آن در حیواناتی چون سگ و گربه صورت می گرفته است اما بیماری کووید 19گزارش موثقی در خصوص ابتلای حیوانات به دست نیامده اما نمی توان درباره آینده این ویروس ناشناس قضاوت کرد.
نجفی گفت: اینطور نیست هر کسی از راه رسید بتواند مجوز داروخانه یا کلینیک حیوان را دریافت کند بلکه بر اساس تصمیم کمیسیون مشترک اداره کل دامپزشکی و نظام دامپزشکی ایجاد می شود اما در قانون افزایش بهره وری و قانون نظام جامع دام پروری ذکر شده خوراک دام باید در نظارت مسئول فنی دامپزشک باشد به عبارتی باید در نظارت دامپزشک خوراک دام عرضه شود و باید تعریف دام را هم در نظر داشت که بر اساس قانون جامع دامپروری هر چهارپایی زیر مجموعه دام تعریف می شود.
وی با تاکید بر اینکه بر همه مراکز دارای مجوز از نظام دامپزشکی نظارت کامل می شود ابراز کرد: یک سری مراکز پت شاپ در یزد ایجاد شده که مجوز خود را از نظام دامپزشکی دریافت نکرده اند و عرضه واکسن و دارو ندارند و تنها ملزومات نگهداری حیوانات را عرضه می کنند که ناشی از یک سری خلاهای قانونی است.