حکیم مهر: با اجرای مسئولانه و دقیق تمام ضوابط بهداشتی و پیاده سازی اصول علمی مبتنی بر رعایت دقیق موارد امنیتی زیستی در جهت پیشگیری از ورود عامل بیماری لکه سفید میگو به مزارع پرورش میگو در سایت گمیشان، میزان تولید در این سایت 4 برابر شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر کامبیز رخشانیمهر» مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان این سازمان گفت: سایت پرورش میگو «گمیشان» در سال 1398 و همزمان با درگیری استانهای میگو پرور جنوبی که تامینکننده تمامی بچه میگو مورد نیاز مزارع پرورش میگو این استان هستند، به دلیل درگیری به بیماری مهلک لکه سفید WSD متحمل خسارات فراوان شد؛ لذا در ادامه پس از تدوین «برنامه ملی راهبردی کنترل بیماری لکه سفید میگو در ایران» در سال 98 و پیاده سازی اصول علمی مبتنی بر رعایت دقیق موارد امنیتی زیستی در جهت پیشگیری از ورود عامل بیماریزا به مزارع پرورش میگو، از رخداد بیماری در استان گلستان جلوگیری شد که منتج به برداشت میگو آن هم به میزان 4 برابر دوره برداشت پیشین گردید.
رخشانیمهر با بیان اینکه با اجرای این برنامه و همکاری آبزیپروران، اتحادیههای مربوطه و سایر نهادهای ذیربط از رخداد بیماری در سالهای 99 و 1400 جلوگیری به عمل آمد تصریح کرد: این در حالی است که در سال جاری رشد خیره کننده 4 برابری تولید نیز در سایت گمیشان محقق شده است.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور افزود: قطعا اجرای دقیق و مسئولانه تمام ضوابط و مقررات بهداشتی موجب توسعه و تولید پایدار در آبزیپروری میشود و در این راستا هوشیاری و دقت نظر و تلاش بیوقفه مجموعه دامپزشکی قابل تقدیر است.
رخشانیمهر از ایستادگی دکتر محرابی مدیرکل اداره دامپزشکی استان گلستان در مدیریت رعایت تمام ضوابط بهداشتی تقدیر کرد و افزود: اگرچه برخی بهره برداران بر این باور هستند که پافشاری سازمان دامپزشکی بر رعایت تمام ضوابط برای تولید دست و پاگیر است، اما در واقع مراعات کامل تمام نکات بهداشتی موجب حفظ سلامتی جمعیت آبزی کشور و انتفاع خود بهرهبرداران از این موضوع خواهد شد. لذا همت مدیران کل ادارات دامپزشکی استانهای خوستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گلستان که استانهای میگوپرور کشور هستند در پیاده سازی و اجرای ضوابط و مقررات بهداشتی قابل تحسین است.
وی با بیان اینکه لکه سفید یک بیماری بومی است و برنامههای مراقبت آن به شکلی تنظیم شده تا پرورش در کنار بیماری تداوم داشته باشد و به اصلاح بیماری منجر شود افزود: هوشیاری در تشخیص سریع و به موقع بیماری و سپس انجام اقدامات کنترلی، در جلوگیری از وقوع و انتشار بیماری حائز اهمیت است که سازمان دامپزشکی کشور با بروزرسانی و ارتقای سامانه تشخیص آزمایشگاهی و بهره گیری از تمام توان و امکانات خود در این راستا گام برداشته است.