کد خبر: ۶۶۸۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف افزایش سهم نهادها و بخش‌های موثر در پیشبرد فناوری‌های حوزه زیست‌فناوری پنج کمیته مشترک برای راهبری اقدامات حوزه امنیت غذایی تشکیل داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شکل‌گیری همکاری‌های مشترک یکی از راه‌کارهای پیشبرد اصولی اقدامات و طرح‌ها است، اقدامی که به هم‌افزایی و هم‌گامی مجموعه‌های موثر در یک حوزه اولویت‌دار کمک می‌کند.

امنیت غذایی نیز یکی از حوزه‌های فناورانه‌ای است که نهادهای زیادی در آن تاثیرگذار هستند و باید نقش و اثر آنها در این کار دیده و بیشتر شود.

ستاد توسعه زیست‌فناوری به عنوان یکی از مجموعه‌هایی که چند سالی است به حوزه امنیت غذایی ورود کرده و از توان و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق بهره گرفته است تا این حوزه را توسعه دهد البته در این میان از ظرفیت‌های پیدا و پنهان دیگر نهادهای دولتی نیز غافل نمانده است.

کمیته نهال

ایجاد کمیته نهال یکی از این همکاری‌های مشترک است که با حضور ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری و با مشارکت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (معاونت باغبانی)، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، موسسه تحقیقاتی ثبت و گواهی نهال و بذر وسازمان حفظ نباتات ایجاد شد.

در این کمیته «اولویت‏‌های حوزه نهال تعیین شده و زیرساخت‏‌های بلااستفاده وزارت جهاد کشاورزی برای واگذاری به بخش خصوصی نیز مشخص و ابلاغ» شده است.

همچنین «تولید کیت‌‏های تشخیصی و مواد مورد نیاز گواهی نهال عاری از ویروس» به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازهای این حوزه مدنظر قرار گرفته است تا روند ساخت و تولید آنها شتاب گیرد.

کمیته کود زیستی

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (معاونت آب و خاک کشور)، موسسه تحقیقاتی آب و خاک و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و معاونت علمی و فناوری در کنار هم جمع شدند و با ایجاد کمیته کود زیستی اولویت‌های این حوزه را با همکاری مشترک، بهتر و با کیفیت بالاتری پیش ببرند.

از جمله اقدامات این کمیته از بدو تاسیس تاکنون می توان به «تشکیل کمیته مشترک برای ترویج استفاده از کود زیستی در قالب مدیریت تغذیه تلفیقی»، «تعیین نیازهای کودی زیستی کشور در قالب اعلام میزان نیاز» و «معرفی کودهای زیستی موثر و دارای تاییدیه به منظور کمک به گسترش بازار» اشاره کرد.

کمیته واکسن، دارو و بهداشت دام، طیور و آبزیان

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور نمایندگانی از نهادهای موثر در حوزه دام، طیور و آبزیان همچون سازمان دامپزشکی کشور، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (معاونت امور تولیدات دامی) اقدام به تشکیل کمیته‌ای مشترک کرد.

در این کمیته موضوعاتی مانند «پیگیری مشکلات شرکت ‏های تولیدی با سازمان دامپزشکی»، «ارایه مدل همکاری موسسه رازی با شرکت های خصوصی»، «تعیین واردات مواد اولیه دارویی، واکسن و اولویت‏‌های حوزه کیت‏‌های تشخیصی» و «ارائه برنامه تولیدی پروبیوتیک‌‏ها به منظور جایگزینی با آنتی بیوتیک‏‌های مصرفی» مورد بررسی قرار گرفته است.

کمیته شیلات

یکی از حوزه‌های راهبردی در زمینه تامین امنیت غذایی کشور، صنعت شیلات است. بر همین اساس کمیته‌ای با حضور و مشارکت معاونت علمی و فناوری، سازمان شیلات ایران، موسسه تحقیقات شیلاتی کشور و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی راه‌اندازی شده است تا مباحثی چون «تعیین اولویت‏‌های حوزه زیست دریا بر اساس شاخص ارزبری» و «اعلام طرح‏‌های تحقیقاتی موفق به منظور تجاری‌سازی در قالب شرکت های دانش بنیان» ارزیابی و بررسی شود.

کمیته دام و طیور

از دیگر کمیته‌های ایجاد شده در این زمینه کمیته دام و طیور است که اعضایی از معاونت امور تولیدات دامی، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را در دل خود جای داده است.

این کمیته تاکنون در زمینه «تفکیک کدهای وارداتی برای مکمل‌‏های دامی به منظور شفاف سازی اطلاعات» و «مشخص کردن اولویت‌‏های کشور در حوزه اصلاح نژاد و تولیدمثل» اقدامات موثری داشته است.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
0
1
اینجا هم دوباره اون چندگانگی در مسایل دام و طیور بروز کرده!!
دوتا کمیته هست که یکی "بهداشت دام و طیور" و یکی "دام و طیور" این خودش از انسجام کارها جلوگیری میکینه و مخصوصا اینکه تولید مثل را دوباره بردند برای کمیته ای که ظاهرا غیر دامپزشکی هست!!
نظر شما
ادامه