کد خبر: ۶۷۰۸۹

‌حکیم مهر: رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 7 مورد تست مثبت مشمشه در سطح استان مرکزی مشاهده شده که به صورت بهداشتی معدوم سازی شده اند. پس از معدوم سازی حیوانات بیمار کانون هایی که در آن مشمشه گزارش شده و مختومه شدن پرونده آنها، هیچگونه موردی دیگری مشاهده نشده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «دکتر سعید رحیمی» افزود: همچنین در حال حاضر و ظرف 3 ماه اخیر تنها یک مورد بیمار آلوده به مشمشه گزارش شده است که این موضوع نشان می دهد، بیماری مشمشه شیوع گسترده نداشته و به صورت موارد جزء بوده است. مواردی که تست مشمشه آنها مثبت اعلام می شود، معمولاً درمان نمی شوند و به دلیل جلوگیری شیوع و گسترش بیماری باید معدوم سازی و دفن بهداشتی شوند.

وی ادامه داد: زمانی می توان گفت که بیماری شیوع گسترده پیدا کرده است که نوع مشخصی از بیماری شایع شود و علیرغم اقدامات درمانی و بهداشتی و معدوم سازی، نتوان آن را کنترل و ریشه کن کرد و همچنان بیماری روند گسترش خود را در پیش داشته باشد. در حال حاضر احتمال شیوع گسترده بیماری مشمشه بسیار پایین است و شاید بتوان تنها 5 درصد را در این خصوص تخمین زد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: بیماری مشمشه یک بیماری باکتریایی است و حیواناتی که معمولاً درگیر این بیماری می شوند غالباً تک سمی ها هستند. اکثریت جمعیت اسب، قاطر و الاغ به این بیماری مبتلا می شوند. راه های انتقال این بیماری تنفسی و تماس با حیوان آلوده است که می تواند از حیوان به حیوان و یا از حیوان به انسان منتقل شود و این موضوع برای جلوگیری از شیوع بیماری حائز اهمیت است.

رحیمی تصریح کرد: این بیماری از نوع بیماری های مشترک بین انسان و حیواناتی است که اگر به انسان ثرایت کند، می توان گفت تا حدی خطرناک و کشنده است. اگر فردی که به این بیماری مبتلا شود، مراحل درمانی را سریع سپری نکند با شرایط خطرناکی مواجه خواهد شد. باید در نظر داشت که از ابتدای سال جاری تاکنون هیچگونه مورد انسانی مبتلا به مشمشه در سطح استان مرکزی گزارش نشده است.

وی بیان داشت: پرورش دهندگان اسب اگر قرار است حیوانی را خریداری کرده و یا از مکانی به مکان دیگر منتقل کنند، باید با هماهنگی مجموعه های دامپزشکی شهرهای این اقدام مبداء و مقصد انجام شود. همچنین در این راستا حتماً باید حیواناتی که تحت نظارت مجموعه دامپزشکی معاینه شده و به صورت دوره ای و منظم تست می شوند، خریداری شوند تا از شیوع و گسترش بیماری جلوگیری شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تأکید کرد: سیاستی که مجموعه سازمان دامپزشکی برای کنترل و پیشگیری از این بیماری دارد، این است که مجتمع ها و اماکنی که به صورت متمرکز اقدام به نگهداری اسب، قاطر و الاغ می کنند و همچنین مجتمع های سوارکاری، پرورش و پانسیون، حتماً بایستی تحت نظر مجموعه دامپزشکی فعالیت کنند تا تست ها و آزمایش های دوره ای لازم در این خصوص در این واحدها انجام شود و اگر موردی از مشمشه مشاهده شد، سریعاً شناسایی و معدوم سازی شود.

رحیمی ابراز داشت: در حال حاضر تمامی واحدهایی صنعتی که به صورت متمرکز اقدام به نگهداری، پرورش، پانسیون و کشش اسب می کنند، تحت نظارت مجموعه دامپزشکی فعالیت می کنند و به صورت مستمر و دوره ای فرایندهای تست های آزمایشگاهی بیماری در این واحدها انجام می شود. سیاست های اجرایی در واحدهای متمرکز به صورت مراقبت فعال است. اما در واحدهایی که به صورت شخصی اقدام به نگهداری اسب، قاطر و یا الاغ می کنند، مراقبت ها به صورت غیرفعال انجام می شود.

وی اضافه کرد: در انجام فرایند تست مشمشه، واحدهایی که بازدید می شوند باید پاک اعلام شوند و پاک بودن یک واحد نیز مستلزم آن است که 2 نوبت متوالی تست مشمشه آن منفی اعلام شود. در خصوص کشش و جفت گیری اسب ها نیز باید از اسب هایی استفاده شود که گواهی پاک بودن از بیماری مشمشه را داشته باشند. همچنین رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ای در جلوگیری از شیوع و گسترش بیماری مشمشه بسیار مؤثر است.

 

نظر شما
ادامه