کد خبر: ۶۷۴۵۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در مورد آخرین وضعیت پلنگ زخمی پیدا شده در اطراف منطقه حفاظت شده هزارمسجد شهرستان کلات که برای درمان به مشهد منتقل شده، گفت: در حال حاضر حال پلنگ وخیم است، هوشیاری‌ ندارد و به محرک‌های محیطی هم پاسخ نمی‌دهد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «تورج همتی» اظهار کرد: روز شنبه، ۱۳ آذر ماه، مطلع شدیم که در نزدیکی روستای ژرف کلات و پیرامون منطقه حفاظت شده هزارمسجد یک پلنگ زخمی پیدا شده است. با اعلام این موضوع بلافاصله دستور داده شد اکیپی به منطقه اعزام شود و کارشناسان با تجربه ما و با تجهیزات کامل زنده‌گیری به محل رفتند و پلنگ را پیدا کردند.

وی افزود: هنگام پیدا شدن این حیوان، حال آن خیلی وخیم بود. این پلنگ آنقدر بی‌حال بود که نیاز به بیهوش کردن نداشت و بدون بیهوشی به مشهد آورده شد. هنگام یافتن این حیوان هوشیاری و صورت خون آلود پلنگ کاملا مشهود بوده است.

همتی خاطرنشان کرد: اکیپ اعزام شده ساعت ۲۳ به مشهد رسید و پلنگ آن شب را در باغ وحش و در قرنطینه ماند و روز گذشته به کلینیک دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد منتقل شد تا روند تشخیص و درمان توسط متخصصان داخلی و بخش جراحی آغاز شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بررسی‌های انجام شده روی پلنگ نشان‌ دهنده تروماست. ضربه‌ای به ناحیه سر پلنگ وارد شده که منجر به شکستگی گونه شده است. عفونت بالا و جابه‌جایی مهره‌های گردن نیز در پلنگ مشاهده شده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر پلنگ در باغ وحش قرنطینه است و درمان ادامه دارد. از تیم پزشکی‌ که برای پلنگ تندوره کار می‌کردند، خواسته‌ایم  که بیایند و از تجربه قبلی استفاده کنند تا شاید بتوانیم تاریخ‌ساز باشیم و بتوانیم دومین پلنگ را باز گردانیم اما ابراز امیدواری زیادی به بازگشت این پلنگ نیست.

همتی افزود: این موضوع نشان‌دهنده شدید بودن ضربه است؛ از طرفی پلنگ عفونت شدید هم دارد. این‌ها نتایج غیرامیدوارکننده‌ای است که داریم در عین حال تیم دامپزشکی مستقر است و روی پلنگ کار می‌کند. امیدواریم به نتایج جدیدی برای ادامه درمان برسیم و بتوانیم این گونه ارزشمند را به زیستگاهش باز گردانیم.

وی با اشاره به اینکه این پلنگ جنس نر بوده و هشت تا ۹ سال سن دارد، بیان کرد: معمولا پلنگ‌ها در طبیعت دچار تنش‌های محیطی شده و بر سر تنازع بقا و زیستگاهی که دارند، با گونه هم‌نوع نیز درگیر می‌شوند. هر پلنگی برای خود قلمروی زیستی خاصی تعریف می‌کند. معمولا استاندارد قلمروی زیستی در کشور برای هر پلنگ به ۶۰۰۰ هکتار می‌رسد اما در پارک ملی تندوره قلمروی زیستی پلنگ‌ها حدود ۱۰۰۰ هکتار است که نشان می‌دهد تعداد پلنگ‌ها زیاد است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هر پلنگ برای خود محدوده معینی دارد که این محدوده را با ادرار مشخص می‌کند. بعضا ممکن است پلنگ‌ها با یکدیگر وارد نزاع شده و درگیر شوند. هر کدام که قدرت بیشتری داشته باشند پلنگ دیگر را از قلمرو خارج می‌کنند. احتمال دارد این پلنگ هم از قلمروی خود خارج شده باشد و چون سنش هم بالا بوده احتمالا نتوانسته در درگیری با پلنگ‌های جوان‌تر دوام بیاورد و وقتی از زیستگاه خود خارج شده به اطراف روستا آمده یا حتی ممکن است در درگیری از صخره پرت شده و روی سنگی افتاده باشد. جثه پلنگ بزرگ است و بعید است که فردی جرات کرده باشد به سمت او برود و با چوب به پلنگ ضربه زده باشد.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ط
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
0
0
احتمال تصادف با ماشین را هم میدادید
نظر شما
ادامه