حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «دامپزشکان همواره با کمبودهای زیادی مواجه بودهاند و این کمبودها در تحقیق و پژوهش خیلی بیشتر بوده است. مهمترین آن هم این است که هیچوقت زیرساختهای لازم برای دامپزشکان فراهم نبوده است»؛ این را «دکتر فروغ محمدی» متخصص کلینیکال پاتولوژی و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به حکیم مهر میگوید.
وی تصریح میکند: «یکی از مشکلاتی که در این رشته با آن برخورد داشتم، در خصوص دانشجویان دامپزشکی در مقطع کاردانی و کارشناسی است. متاسفانه دانشجویانی که به مقطع کاردانی و کارشناسی میآیند، به بنبست میخورند.»
حکیم مهر: خانم دکتر، لطفا کمی بیشتر خود را معرفی کنید.
بنده ورودی سال ۱۳۷۷ مقطع دکترای عمومی دامپزشکی در دانشگاه دولتی شهرکرد هستم. در سال ۱۳۸۳ فارغالتحصیل و در مهرماه همان سال نفر اول آزمون ورودی دکترای تخصصی کلینیکال پاتولوژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات شدم. در سال ۱۳۸۸ از این رشته فارغالتحصیل شدم و از همان سال قبولی تخصص یعنی سال ۱۳۸۳ بلافاصله بورسیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه شده و مشغول به کار شدم. در حال حاضر ۱۸ سال سابقه کار در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه دارم و چندین سال است که مدیر گروه این رشته هستم.
حکیم مهر: از نظر شما مهمترین مشکلات حوزه پژوهش دامپزشکی چه مواردی هستند؟
دامپزشکان همواره با کمبودهای زیادی مواجه بودهاند و این کمبودها در تحقیق و پژوهش خیلی بیشتر بوده است. مهمترین کمبود این است که هیچوقت زیرساختهای لازم برای دامپزشکان فراهم نبوده است. آن چیزی که بنده خیلی در پژوهش با آن برخورد داشتم و سعی کردم فعالیتهای خود را در این مسیر هدایت کنم، این بود که خروجی فعالیتهای پژوهشی ما در صنایع مختلف برای دامپزشکی کاربردی باشد.
حکیم مهر: خود شما چه کارهایی انجام دادید؟
یکی از کارهایی که بنده انجام دادم استفاده از گیاهان دارویی در تحقیقات خود در صنعت طیور بوده است، به این امید که بتواند باعث بهبود شرایط در فارم های مرغداری شود. بررسیهای زیادی در جهت جایگزین کردن داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی انجام شده و میتواند در این حوزه بسیار کمککننده و راهگشا باشد. لذا به نظر من ایکاش همه دامپزشکان به سمت کاربردی بودن تحقیقات خود بروند که تحقیقات آنها مورد استفاده بهرهبرداران قرار گیرد. به نظر بنده پژوهشها باید کاربردی باشد، لذا بهتر است تحقیقات ما در راستایی باشد که دامپزشکی را بهبود ببخشیم. با بسترسازی جهت انجام کارهای پژوهشی و بومیسازی مطالعات میتوان مشکلات صنعت را به حداقل برسانیم و در این میان نقش شرکتهای دانشبنیان میتواند چشمگیرتر باشد.
حکیم مهر: از نظر شما مهمترین مشکلات آموزش دامپزشکی چه مسائلی هستند؟
مهمترین مشکلات آموزشی عدم شناخت متقاضیان این رشته نسبت به حوزههای مختلف کاری دامپزشکی و همچنین عدم تطبیق سرفصل های آموزشی با نیازهای امروزی صنعت از دامپزشکی است. با شرایط فعلی اقتصادی و تغییر نیازهای جامعه شاید بتوان با تغییر نگاه و آموزش به سمت تولید و حضور دامپزشکی در تولید، گام بزرگی در جهت تامین نیازهای کشور برداشت.
حکیم مهر: حضرتعالی برای سومین سال پیاپی بهعنوان پژوهشگر برتر رشته دامپزشکی دانشگاه آزاد کرمانشاه انتخاب شدید. فکر میکنید علت اصلی این انتخاب چه بوده است؟
شاید بتوان گفت تلاش و علاقه بنده در کار و پژوهش در رشته خودم که کلینیکال پاتولوژی است، مهمترین عامل بوده است. بنده حدود ۲۱ مقاله علمی و پژوهشی و ISI، چندین طرح پژوهشی داخلی و برون دانشگاهی داشتم. همچنین همکاری مستمر با بخش خصوصی و عضویت در شورای نظام دامپزشکی استان، ضمن شناخت چالشهای این حوزه، باعث تمرکز پژوهشهای بنده در حوزههای کاربردیتر گردید.
حکیم مهر: ضمن آرزوی موفقیتهای بیشتر، از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، تشکر میکنم.