حکیم مهر: یکی از گاوداریهای بزرگ استان تهران واقع در منطقه حسنآباد دچار بیماری بروسلوز شده و تا این لحظه بالغ بر ۱۵۰۰ رأس از گاوهای این مرکز درگیر این بیماری شدهاند. مالک این گاوداری که از دامداران خوشنام کشور است، در گفتوگو با خبرنگار حکیم مهر، ضمن تایید این خبر، میگوید: «از مردادماه سال جاری شاهد درگیری گاوها به بیماری بروسلوز بودیم که متاسفانه این روند تاکنون ادامه دارد و در حال حاضر قریب به ۱۵۰۰ راس از گاوها به کشتارگاه رفتهاند.»
«حاج صفر قدرتی» با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی استان تهران در جریان این اتفاق است، ادامه میدهد: «تا این لحظه هیچکسی هیچ کاری برای ما نکرده است. از دامپزشکی میآیند، آزمایش و خونگیری میکنند و بعد گاوها را به کشتارگاه میفرستیم و منتظر هستیم تا ببینیم چه اتفاقی رخ میدهد. هیچ کاری از دست کسی برنمیآید و هیچ کس به ما کمک نمیکند.»
وی با تاکید بر اینکه مسئولان حق مسلم ما را نادیده گرفتهاند، تصریح میکند: «گاوهای این گاوداری تحت پوشش بیمه قرار دارد اما آنها حمایت نمیکنند و فقط میخواهند گاوداری از بین برود و تبدیل به مرغداری شود. همه حرفها دروغ و ظاهرسازی است.»
دکتر دامپزشک گاوداری قدرتی نیز در گفتوگو با حکیم مهر با بیان اینکه از اداره کل دامپزشکی استان تهران برای بازدید میآیند، میگوید: «البته از آنجا که بنده به شکل تماموقت در گاوداری حضور ندارم، تا به حال آنها را ندیدهام. اما برای بازدید آمدهاند و یکسری خط و خطوط داده و راهنمایی کردهاند.»
«دکتر هاشمی» تصریح میکند: «بنده از ابتدای شیوع بیماری در جریان آن قرار نداشتم، چون در قسمت دیگری در گله کار میکنم. اگرچه ظاهرا سرپرست هستم اما در واقع به این شکل نیست و بیشتر در بخش ورم پستان کار میکنم و از روز اول هم که به گاوداری آمدم، در همین بخش مشغول شدم. لذا خیلی وارد جزئیات نشدم. اما میدانم که از اداره کل دامپزشکی آمدند و در خصوص حفظ بهداشت و ارتقای جایگاهها برای زایشگاه کمکهای فکری دادند.»
وی میافزاید: «خونگیری سر ۲۱ روز انجام میشود. آزمایشهای رزبنگال اولیه گله را انجام میدهند، خود کارگران از گاوهای تازهزا خون میگیرند که وقتی خواستند آنها را مرخص کنند، حداقل آنها که تست رزبنگال منفی دارند، به داخل گله برود.»
دکتر هاشمی در پایان با تاکید بر اینکه گوشت بروسلوزی از نظر قانون دامپزشکی مورد مصرف مشروط دارد، میگوید: «گوشت گاوها پس از کشتار به سردخانه میرود و بعدا باید پخته شود و حرارت ببیند تا میکروبهایش از بین برود، کمااینکه حتی میکروبهای شیر گاو بروسلوزی هم بعد از حرارت از بین میرود و مشکلی ندارد.»