کد خبر: ۶۸۸۸۵

حکیم مهر: سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، این سازمان توصیه می‌نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی توجه شود

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، این سازمان توصیه می‌نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی ذیل توجه شود:

توصیه های بهداشتی هنگام خرید ماهی قرمز؛ 

 - ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

 - مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می‌باشند.

 - درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

 - حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.

 - از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

 توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

 - پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

 - باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

 - درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.

 - ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

 - میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.

 - بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد می‌باشد.

 - غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

 - به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.

 - در هنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.

 - به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

 - در پایان نوروز، ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و درمحل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.


نظر شما
ادامه