حکیم مهر: «دکتر صدیقه کاظمی نیا» معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با روز ۷ آوریل مصادف با ۱۸ فروردین تحت عنوان روز سلامتی یا روز جهانی بهداشت، اعلام کرد: سلامت مردم و جامعه خط قرمز دامپزشکی می باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، وی گفت: دامپزشکی بر حفظ و بهبود سلامت حیوانات و انسان متمرکز می باشد، بنابراین در خط مقدم شناسایی و پیشگیری مخاطرات سلامت عمومی و بهداشت عمومی قرار دارد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه نقش دامپزشکی بسیار گسترده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد، افزود: دامپزشکی در بر گیرنده نیازهای اجتماعی و چالش های معاصر در حوزه سلامت حیوانات، انسان ها و محیط زیست می باشد.
دکتر کاظمی نیا از جمله رسالت های دامپزشکی به مدیریت و تقویت سلامت محیط زیست و اکوسیستم، سلامت عمومی؛ سلامت مواد غذایی و کشاورزی، درمان و مراقبت حیوانات خانگی، حیات وحش و دام اشاره نمود و افزود: پیش گیری و کنترل بیماری های دامی ارتباط تنگاتنگی با افزایش تولیدات دامی دارد که این مهم برعهده دامپزشکی می باشد و می تواند نه تنها باعث فراهم کردن منابع غذایی مقرون به صرفه و پایدار در کشور گردد بلکه در سلامت و رفاه عمومی نیز نقشی کلیدی ایفا می کند.
وی از جمله برنامه های ملی اجرا شده توسط این اداره کل به برنامه های ملی مبارزه با هاری، تب مالت، سل اشاره نمود و بیان کرد: بسیاری از اقدامات دامپزشکی نه تنها در کاهش تهدیدات بیماری های مشترک انسان و دام نقش دارد بلکه سبب ارتقا و رشد اقتصادی کشور می گردد.
دکتر کاظمی نیا اعلام کرد: دامپزشکی علاوه بر درمان و مراقبت حیوانات، آموزش مردم در مورد پیشگیری بیماری های مشترک، واکسیناسیون دام ها و حیوانات خانگی را نیز اجرا می نماید به طور مثال هاری، لپتوسپیروز، تب مالت، انگل های خارجی و ... با تماس با حیوانات به انسان منتقل می گردند.
ارتباط جدایی ناپذیر سلامت انسان، حیوان و محیط زیست با یکدیگر
دکتر کاظمی نیا افزود: بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله سندرم حاد تنفسی، ویروس نیل غربی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و حتی بیماری کوید-۱۹، یادآور اهمیت حیوانات در زندگی انسان ها می باشند و به طبع نقش دامپزشکی در سلامت محیط و نیز ارتباط جدایی ناپذیر سلامت انسان، حیوان و محیط زیست با یکدیگر، در اینجا بیشتر مشخص می گردد.
وی گفت: دامپزشکی در به حداقل رساندن باقیمانده داروهای دامپزشکی در مواد غذایی با منشا حیوانی و ایجاد مقاومت ضد میکروبی نقش اساسی دارد و دراین رابطه همکاریهای نزدیک دامپزشکی و پزشکی در شناسایی، تشخیص و جلوگیری از تهدیدهای بهداشتی و عوامل بیوتروریسم حایز اهمیت می باشد.
صیانت از بهداشت و سلامت عمومی از وظایف مهم دامپزشکی
وی گفت: با توجه به رویکرد ریاست سازمان دامپزشکی کشور در خصوص تشدید نظارت بر فرآورده های خام دامی، طرح تشدید و کنترل نظارت بهداشتی دامپزشکی بر مراکز تولید تا عرضه فرآورده های خام دامی ویژه عید نوروز و ماه مبارک رمضان در سطح 16 شهرستان استان از 14 اسفند ماه سال 1400 آغاز و تا نیمه اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ با توان اکیپ های ثابت و سیار نظارت دامپزشکی (50 اکیپ) ادامه دارد.
دکتر کاظمی نیا ضمن تشکر از فعالیت ها و خدمات کلیه کارکنان استان در اجرا نمودن این طرح به نحو احسن، گفت: تداوم فعالیتهای جهادگونه در راستای خدمت به جامعه هدف و صیانت از بهداشت و سلامت عمومی در دستور کار تمامی نیروهای این مجموعه قرار دارد و از وظایف مهم این ارگان می باشد.
این مقام مسوول در پایان بار دیگر با تاکید اعلام کرد: دامپزشکی در سیاست گذاری، تحقیقات، نظارت، برنامه های کنترل و پیشگیری بیماری ها و حفاظت از محیط زیست و... نقش بسزایی دارد و امیدواریم که با تلاش این مجموعه و نیر حمایت بیش از پیش مسئولان استانی شاهد ارﺗﻘﺎی ﺳﻄﺢ ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ باشیم.