حکیم مهر: شیوع بیماری تب مالت در شهرستان سرایان (واقع در خراسان جنوبی) در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن افزایش ۴۰ درصدی داشته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر حسن بهرامی نژاد» رئیس شبکه بهداشت و درمان سرایان گفت: میزان ابتلا به بیماری تب مالت در سال ۱۴۰۰، ۶۱ مورد بوده است که نسبت به سال قبل از آن با ۴۳ مورد ابتلا، ۴۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
او گفت: موارد ابتلا به تب مالت از کل سطح شهرستان گزارش شده است که بیشتر مربوط به روستای بغداده و شهر سرایان است.
بهرامی نژاد گفت: بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است، یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که بر اثر ورود باکتری بروسلا از دامهای آلوده به انسان ایجاد میشود که در گوسفند و گاو شیوع زیادی دارد و باعث تلف شدن و سقط جنین در دامها میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان سرایان گفت: خوردن شیر غیرپاستوریزه دام آلوده و لبنیاتی که از شیر خام به دست میآیند مثل خامه، پنیر و بستنی باعث بیماری تب مالت میشود و از دیگر راه های آلودگی، تماس مستقیم با خون و احشای دامهای آلوده است و در مشاغلی که ارتباط مستقیم با دام دارند، دیده میشود اما خوردن گوشت پخته دام آلوده از راههای آلودگی این بیماری نیست.
او به علائم بیماری تب مالت اشاره کرد و گفت: بیشتر مراجعه کنندگان به علت عدم آگاهی نمیدانند که مبتلا به این بیماری هستند و اکثر آنها به علت دردهای شدید مراجعه میکنند.
بهرامی نژاد گفت: علامت اصلی این بیماری تب است که عموما در عصر و شب به اوج میرسد و بیمار دچار تعریق فراوان میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان سرایان به درمان این بیماری اشاره کرد و گفت: درمان بیماری تب مالت با داروهای آنتی بیوتیک موجود به خوبی انجام میشود.