کد خبر: ۶۹۶۰۳
تعداد نظرات: ۷ نظر
عضو تیم حفاظت از توله‌های یوزپلنگ ایرانی:
«علیرضا شهرداری» افزود: یکی از دلایل اصلی تلف شدن توله‌ها پنهان‌کاری و عدم اطلاع‌رسانی در رابطه با مشکلات یوزها و عدم درخواست از متخصصان واقعی برای کمک به این پروژه بوده است ...
 

حکیم مهر: یکی از اعضای تیم حفاظت از توله‌های یوزپلنگ ایرانی متولد شده در توران گفت: بارها و بارها نحوه صحیح شیر دادن و زاویه درست شیردهی به توله‌ها را به کارشناسان نشان دادم تا این کار به درستی انجام شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، در حالی که از زمان تلف شدن اولین توله یوزپلنگ متولد شده در پارک ملی خارتوران شاهرود، مسئولین سازمان محیط زیست و دامپزشک یوزپلنگ‌ها همواره بر شرایط نرمال و حال خوب توله‌های یوزپلنگ تأکید داشتند، انتشار خبر تلف شدن دومین توله یوزپلنگ ایرانی بار دیگر به موضوع ناکارآمدی تیم مراقبت از توله‌های یوز و کم‌کاری آن‌ها قوت بخشید و موجی از انتقادات را متوجه سازمان محیط زیست و تیم دامپزشکی حفاظت از توله‌های یوز کرد.

در رابطه با این موضوع، «علیرضا شهرداری» کارشناس و امدادگر حیات وحش که به شکل داوطلبانه چند روزی اصول نگهداری و مراقبت از توله‌های یوزپلنگ را به تیم مراقبت یوزها آموزش می‌داد، گفت: پس از تلف شدن اولین توله من به تیم حفاظت یوزها اضافه شدم و در آن زمان دکتر اکرامی، دامپزشک یوزپلنگ‌ها پس از کالبدشکافی علت تلف شدن توله اول را آسپیره شدن شیر در ریه آن و نارسایی ریه اعلام کرد.

وی در رابطه نحوه شیر دادن به یوزپلنگ‌ها گفت: در ابتدای زمان حضورم نوع شیر و سرشیشه‌ای که یوزها از آن شیر می‌خوردند را عوض کردم و بارها و بارها نحوه صحیح شیر دادن و زاویه درست شیردهی به توله‌ها را به کارشناسان نشان دادم. توله‌ها در اتاق 9 متری نگهداری می‌شدند که محل زندگی محیط‌بان بود و به هیچ وجه شرایط استاندارد را نداشت. تنها کاری که انجام شد این بود که به افراد گفتیم در این اتاق رفت و آمد نکنند. شرایط نگهداری یوزها به هیچ وجه استاندارد نبود و افراد متخصص واقعی نیز در آنجا حضور نداشتند.

این کارشناس حیات وحش ادامه داد: در مدت زمان 6 روزی که من در تیم مراقبت از یوزها بودم، هر امکاناتی که لازم بود برای آن‌ها فراهم کردند و در آن مدت شرایط یوزها خوب بود؛ توله‌ها به خوبی شیر می‌خوردند، وزن گرفتند، چشم باز کردند، اشتها و تنفس خوبی داشتند و روش دفع آن‌ها و دمای نگهداری نیز خوب بود. البته گاهی با مشکل در دفع مواجه می‌شدند که در آن شرایط ما صبر می‌کردیم تا دفع انجام شود و سپس به آن‌ها شیر می‌دادیم.

شهرداری خاطرنشان کرد کرد: یکی از دلایل اصلی تلف شدن توله‌ها پنهان‌کاری و عدم اطلاع‌رسانی در رابطه با مشکلات یوزها و عدم درخواست از متخصصان واقعی برای کمک به این پروژه بوده است.

 

انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
3
6
یوز ایرانی ارزش استخدام یه تیم متخصص خارجی رو داره
دیگه با این رحم جراحی شده حداقل چند سالی نمیشه از ایران توله گرفت
پاسخ ها
دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
تا همین دیروز همه دکتر معماریان را تمسخر میکردند که رفت خارجی آورد و هیچ کاری نکرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
0
5
همانطور که گفته شده مشکل در دفع وجود داشته که نشانه عدم کیفیت شیر مورد استفاده بوده،که میباست تغییر داده شود و از شیر بهتری استفاده شود که متاسفانه این کار صورت نگرفته،که البته در صحبتهای قبل گفته شده بود از بهترین شیر برای تغذیه استفاده میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
0
4
واقعا متاسفم که برای چنین گونه ارزشمندی باید شاهد همچین اتفاق هایی باشیم. دامپزشکی در ایران رشدی نداشته و ما متخصصی در این زمینه نداریم. چرا نمیخوایم باور کنیم که نیاز به کمک بین المللی داریم. یک تیم متخصص بین المللی باید برای نجات این گونه تشکیل بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
0
6
فعلا از این جو بوجود امده همه استفاده میکنند برای ابراز وجود و معروف شدن خودشون!

اصلا همکاری ندارند که الان وقت اتحاده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
0
7
متراژ اتاق در سلامت یا مرگ نوزاد موثر نیست.
نکات بسیار ریز در نگهداری، تغذیه و ده ها موضوع دیگه مهمه.
با دعوا و متهم کردن همدیگه هم نمیشه راه حل پیدا کرد.
باید همه همدلانه و مسئولانه کمک کنند تا به تدریج همه ناشناخنه ها روشن بشود و مرحله به مرحله کار بهتر پیش بره!

ما در مورد گوسفند و بز صحبت نمیکنیم که سالانه میلیونها بره و بزغاله بدنیا می آرن و همه تجربه ای دارند!
این یک گونه حاص هست با تجربیات انسانی بسیار بسیار محدود !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
0
0
به جاي دامپزشك متخصص و تيم مجرب بايد يه كارشناس محيط زيست بيارن براي نگهداري؟
نظر شما
ادامه