حکیم مهر: چند روز پیش در یکی از برنامههای زنده شبکه یک صداوسیما، «حجتالله ذبیحی» رئیس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای دامپزشکی ایران که مهمان برنامه بود، در اقدامی عجیب برای اثبات کیفیت یکی از پمادهای درمانی زخمهای دیابت و سوختگی، آن را خورد!
به گزارش حکیم مهر، وی با این ادعا که پوست شما این پماد را دفع نمیکند، پس پماد میتواند به صورت خوراکی و بدون عوارض خورده شود، استدلال کرد هر پماد و دارو فقط زمانی میتواند برای رفع زخم و درد مؤثر باشد که بتوان آن را خورد! چنین ادعایی تاکنون از سوی هیچ یک از منابع موثق علمی و پزشکی تأیید نشده است.
این حرکت عجیب و خوردن پماد سوختگی با انگشت، دستاویز بسیاری از رسانههای داخلی و همچنین رسانههای معاند خارجی قرار گرفت و موجبات تمسخر صنعت دارویی کشور را فراهم آورد.
حال سؤال اینجاست، چرا باید برخی افراد غیرمتخصص که آشنایی تخصصی با صنعت حساس و هایتک داروسازی و فارماکولوژی ندارند، سرنوشت این صنعت استراتژیک را در دست بگیرند؟
فراموش نکردهایم که کمتر از یک سال قبل (شهریورماه سال گذشته) مدیر کل دامپزشکی استان کردستان از توزیع دهها هزار قلم داروی دامپزشکی فاقد هرگونه ماده مؤثره توسط یک شرکت داروسازی در سراسر کشور خبر داد؛ شرکت داروسازی که آب معدنی را به اسم داروی دامپزشکی با قیمت ۲۹۰ هزار تومان به دامدار و مرغدار نگونبخت به فروش میرساند (اینجا).
متاسفانه در دولت قبل به برخی از شرکتها این اجازه داده شد که داروها و مواد اولیه دارویی را از کشورهایی که فارماکوپه قابل قبولی ندارند (نظیر چین، هند و...) وارد کشور نمایند. چه کسی پاسخگوی ضرر و زیان مرغدار و دامداری خواهد بود که در این شرایط اقتصادی شکننده و فلجکننده، دچار تلفات ناشی از بیاثر بودن داروهای مصرفی میشوند؟
چرا باید برخی از این شرکتهای به اصطلاح تولیدکننده، انواع داروها و واکسنهای دامپزشکی را به وفور و با وانت درب دامداریها و مرغداریها توزیع نموده و باعث حذف داروخانههای دامپزشکی شوند؟ چه کسی پاسخگوی باقیماندههای دارویی که شهروندان با مصرف فرآوردههای دام و طیور وارد بدنشان میکنند، خواهد بود؟ چرا باید برخی افراد غیرمتخصص با مشاغل غیرمرتبط از جمله مبلساز و طلافروش به صنعت دارویی دامپزشکی ورود کنند؟
سلاح کلینیسنهای دامپزشک برای مقابله با بیماریهای دام و طیور، داروهای دامپزشکی است. آیا کلینیسینهای کشورمان از کیفیت داروهای تولیدی رضایت دارند و آیا نظرسنجی در این خصوص از آنها صورت گرفته است که عملکرد این داروها در عرصه عمل مشخص شود؟
از سازمان دامپزشکی کشور انتظار میرود بحث PMS داروهای دامپزشکی تولیدی را جدی بگیرند و اجازه ندهند این صنعت استراتژیک، دستاویز برخی افراد غیرمتخصص قرار گیرد. بدیهی است کنترل داروهای دامپزشکی از مبادی ورود و تولید و کنترل واردکنندگان و تولیدکنندگان و همچنین جلوگیری از فروش خارج از شبکه آنها و اجباری نمودن نسخه کلینیسینها برای فروش داروهای دامپزشکی، هم سبب کاهش مصرف آنتیبیوتیکها توسط پرورشدهندگان شده و هم موجبات جلوگیری از درمان غیرمجاز توسط درمانگران غیردامپزشک را فراهم میآورد.
دارن رسماً اعلام میکنن اگه داروهای ما خاصیتی ندارن ضرر هم ندارن و میشه به عنوان سس ازشون استفاده کرد