حکیم مهر: یک دانش آموز خلاق و ایده پرداز سروستانی در کنار ساخت و سازهای بسیار و ایده های فراوانش، موفق به ساخت یک پودر شده که می تواند بهبود زخم دام ها را تسریع کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری علم و فناوری، این دانش آموز خلاق ایده های مختلفی در ذهن داشت که تهیه و تنظیم پودری برای درمان زخم های ایجاد شده در بدن حیوانات از جمله دست ساخته های این دانش آموز خلاق می باشد.
این نوجوان در معرفی خود گفت: بنده «فاطمه جلودار» هستم و هم اکنون در پایه دهم تجربی مدرسه دکتر شریعتی سروستان مشغول به تحصیل می باشم.
وی با اشاره به طرح ها و ایده های پیشین خود عنوان کرد: در سن ۴ سالگی در مسابقه ساخت اسباب بازی که توسط دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده بود با طرح موش ردیاب برای کمک به مجروحانی که زیر آوار مانده اند شرکت کردم .
جلودار ادامه داد: چون مسابقه برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال بود آنها نمی توانستند طرح من را بپذیرند؛ اما از آنجایی که این ایده به نظر آنها جالب بود به عنوان مهمان ویژه دعوت شدم که متاسفانه به دلیل مشکلات شخصی نتوانستم به تهران بروم .
وی تصریح کرد: کنجکاوی من در کودکی باعث می شد تا در مورد هر چیزی که به نظرم جالب میآمد یا اشکالی در آن وجود داشت به دنبال راه حلی باشم. هر زمان ایده ای به ذهنم می رسید که توانایی تحقیق و عملی کردن آن را نداشتم آن را یادداشت می کردم.
این نوجوان سروستانی با بیان اینکه از طریق خانم جلودار که مسئول بسیج روستایشان بودند به عضویت بسیج در آمده، اذعان داشت: ایشان و خانم رضایی، یکی از مسئولان بسیج کوهنجان، که هر دو بسیار فعال بودند نقاشی ها، دست سازه ها، کاردستی ها و کارهای هنری بچه ها را برای مسابقات مختلف و نمایشگاه ها ارسال می کردند که من در بعضی از این مسابقات موفق به کسب مقام شدم.
جلودار بیان کرد: دست سازه هایی که من و برادرم ساخته بودیم را از همین طریق برای نمایشگاهی فرستادیم که مورد توجه قرار گرفت و ما توانستیم از طریق آقای آزادی دیگر ایده های خود را نیز مطرح کنیم. یکی از این موارد توجه قرار گرفت پودری است که از یک ماده کاملاً طبیعی می باشد و در درمان زخم ها می توان آن را مورد استفاده قرار داد.
وی درمورد اینکه چگونه این ایده به ذهنش رسیده، توضیح داد: شغل پدرم دامداری است و دائماً با زخم های گوناگون در بدن گوسفندان روبهرو میشویم. در یکی از این موارد که پدرم توموری را از بدن گوسفند جدا میکرد میزان پیشروی تومور و برداشته شدن پوست به حدی زیاد بود که امکان بخیه زدن وجود نداشت و حتی مقداری از ماهیچه نیز با تومور برداشته شد که با استفاده از این پودر ما توانستیم بدون استفاده از حتی یک بخیه خونریزی را متوقف و مدت زمانی بهبودی را بدون ذره ای عفونت به حداقل برسانیم.
این نوجوان ایده پرداز سروستانی در ادامه گفت و گو بیان کرد: این آزمایش بر روی چند حیوان دیگر نیز انجام شد و نتیجه همه مطلوب بود.
وی در خصوص سایر ایده هایش گفت: از طرح های دیگر من که در زمینه پزشکی، روشی برای درمان کسانی که قطع نخاع شده یا اندامی را از دست دادند به کمک عصب ها و سلول های بنیادی می باشد. یکی از ایده های من در زمینه ساخت دستگاهی است که فضای کمی اشغال کند نیاز به سوخت های فسیلی برای حرکت نداشته ولی در عین حال از قدرت کافی برخوردار بوده و مشکلات گوناگون وسایل حمل و نقل امروزی نداشته باشد و همچنین از قابلیت جابجایی در جهت های مختلف برخورد باشد.
جلودار در پایان عنوان کرد: این موارد تنها بخش کوچکی از طرحها و ایدههای من بودند که در زمینه پزشکی و مهندسی مطرح کردم که متاسفانه به دلیل نبود امکانات نتوانستم بر روی آنها تحقیق کرده و آنها را بسازم اما امیدوارم این فرصت برای من و برادرم فراهم شود تا بتوانیم همه طرح ها و ایده های خود را به صورت عملی بسازیم و برای کشورمان افتخاراتی کسب کنیم.