همستر از لحاظ تغذیه مشکل زیادی ندارد و تقریبا همه چیز می خورد. غذاهای مناسب همستر می تواند شامل مخلوطی از پلت ( غذای مخصوص پرندگان )، تخم آفتابگردان و بادام زمینی باشد که باید قسمت عمده ای از غذای روزانه حیوان را در روز تشکیل دهد. در شرایطی که غذای مخصوص آنها موجود نباشد می توان از غذای مخصوص طیور و یا غذای خشک سگ و گربه و دانه های خوراک پرندگان استفاده کرد. توجه داشته باشید که استفاده از این غذا ها باید به شکل موقت باشد (500 گرم از این غذاها برای مصرف یک ماه همستر کافی است).
به همستر نباید زیاد میوه و سبزی های تازه داد مگر وقتی که به ویتامین های موجود در آنها نیاز دارد. معمولا نباید بیش از یک یا دو بار در هفته از آنها استفاده کرد. همیشه میوه و سبزی ها را قبل از قرار دادن در داخل قفس باید با آب تازه شست چون ممکن است آغشته به سموم ضد حشرات باشندکه برای حیوان مضر هستند. اگر از مواد ضد عفونی کننده در شستشوی سبزی ها و میوه ها استفاده شود باید دقت داشت که بقایای آن بر روی ماده غذایی می تواند موجب مسمومیت همستر ها شود. همیشه به اندازه مصرف روزانه غذا در قفس حیوان قرار داده شود. غذاهای فاسد می توانند سبب اختلالات روده ای گردند.
تا جایی که امکان دارد از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی آب هستند نباید استفاده کرد. وقتی که از شیر برای رشد همستر استفاده می شود، گاهی اثرات غیر قابل پیش بینی در هضم غذا می گذارد. همستر به غداهایی مثل سیب زمینی، ماکارونی، تخم مرغ، برنج، گوشت و ماهی در صورتی که ادویه نداشته باشند تمایل دارد.
دلیل اصلی برتری غذاهای خشک، ذخیره شدن آنها توسط حیوان و زود فاسد نشدن آنها می باشد. نکته مهم این است که همستر هم مانند انسان نیاز به تنوع در رژیم غذایی خود دارد، درست است که غذاهای تجاری خیلی خوب هستند ولی گاهی لازم است که به حیوان غذاهایی مثل تخم آفتابگردان و میوه هم داد. اگر این کار را به عنوان تشویق در قبال یاد گرفتن یک درس خاص انجام گیرد، می تواند سرعت یادگیری او را افزایش دهد. دیدن همستر در هنگام غذا خوردن بسیار سرگرم کننده است. همستر با سرعت با گام های کوتاه به سوی ظرف غذا می رود و شروع به بازرسی آن می کند سپس غذا را وارد کیسه های موجود در گونه هایش می کند. وقتی سر همستر به دو برابر اندازه ی طبیعی خود در می آید، در محلی برای خالی کردن دهان خود مخفی می شود و غذا را می خورد به محض این که تمام شد برای دریافت غذای بعدی باز می گردد. هنگامی که غذا خوردن تمام شد از لانه خارج می شود و با دو دست کوچک خود، شروع به تمیز کردن بینی و دهانش می کند و خود را مثل گربه می لیسد. توصیه می شود تغذیه همستر در محیطی ساکت و آرام باشد. همه تلاش او در وهله اول بدست آوردن غذا و سپس ذخیره کردن آن می باشد. به طور طبیعی همستر حیوان صرفه جویی می باشد و پر خوری نمی کند و هر وقت که برای او غذا بگذارند همه آن را یک باره نمی خورد، غذاها را مخفی می کند و هر دفعه مقداری از آن را می خورد. بهترین زمان برای غذا دادن به همستر حوالی غروب خورشید است چون در آن زمان فعالیت حیوان بیشتر است.
تنظیم کردن زمان تغذیه و وجود غذای مشخص در زمان مشخص سبب می شود که حیوان یاد بگیرد که باید در سر وقت معینی غذا بخورد. یک بار غذا دادن در روز کافی است. در صحرا همستر قسمت اعظم غذای خود را از گیاهان خشبی بدست می آورد. این حیوان به آب زیادی نیاز ندارد ولی باید هر روز آب تمیز و تازه در اختیار او قرار داد. نکته دیگر اینکه همیشه ظرف آب او در محل مشخصی قرار گیرد. اگر این موارد برای او فراهم نباشد همستر، افسرده می شود. بعضی از همسترها خوردن حشراتی مثل موریانه، سوسک، زنبور و مگس را دوست دارند.
باید به خاطر داشت که میوه هایی که خاصیت اسیدی دارند مانند پرتقال و گریپ فروت را نباید به همستر داد و همچنین از درختان بی خزان مثل شمشاد برای تغذیه یا به عنوان بستر این حیوان نباید استفاده کرد. همستر ها پیاز و سیر دوست ندارند و خوردن آنها سبب کج خلقی شان می شود. باید دقت داشت که مدفوع خواری یکی از رفتارهای عادی همستر است و نبایستی مانع از آن شد. یکی از مزایای همستر این است که می تواند از خود در مواقعی که صاحبش از خانه بیرون است مراقبت کند. فقط کافی است یک ظرف آب تمیز و مقدار زیادی غذای خشک برای او قرار دهند. او می تواند غذای لازم برای هر روز خود را بردارد. البته باید توجه داشت که بیش از دو روز تنها گذاشتن او کار درستی نیست.