کد خبر: ۷۱۳۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل انتخاب و معرفی دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی را تبیین و تشریح کرد و گفت: دانشجویان واجدالشرایط برای ثبت‌ نام، تکمیل، ارائه مدارک و مستندات تا ۱۴۰۱/۰۷/۰۲ اقدام کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «محمدرضا یوسفی» معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مرداد ۱۴۰۱ با ابلاغ دستورالعمل انتخاب و معرفی دانشجویان نمونه این دانشگاه اعلام کرد: به‌منظور ارتقای سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویان و گرامیداشت دانشجویانی که با پایبندی به ارزش‌های والای دینی و انسانی در عرصه‌های یاد شده سرآمد هستند؛ بنابراین با توجه به سند تحول و تعالی دانشگاه درباره هدایت تحصیلی هوشمندانه برای کاربردی‌کردن دانش، بروز خلّاقیت، نوآوری، کارآفرینی و نقش‌آفرینی مؤثر و متعهدانه و در راستای اجرای راه‌کنش و اقدام کلان با موضوع تحول در فرهنگ سازمانی و اقدامات با موضوعات برگزاری رویدادها و جشنواره‌های ترویجی برای تشویق، تبلیغ کارآفرینی، فعالیت‌های دانش‌بنیان، شناسایی فعالیت‌ها و شخصیت‌ها با قابلیت الگوسازی در محیط دانشگاه و انجام اقدامات ترویجی مناسب، دستورالعمل انتخاب و معرفی دانشجویان نمونه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای برگزاری جشنواره دانشجویان نمونه به واحدها و مراکز دانشگاهی کشور ابلاغ شد.

خبرنگار خبرگزاری آنا به منظور ارتقای سطح آگاهی دانشجویان درباره چگونگی انتخاب دانشجوی نمونه و بیان جزئیات جشنواره سراغ محمدرضا یوسفی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم رفته و با وی گفت‌وگو کرده است.

تشریح فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی

آنا: دانشجوی نمونه کیست؟

یوسفی: دانشجوی نمونه فردی است که به لحاظ ویژگی‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی بالاترین امتیاز را براساس دستورالعمل ابلاغ شده کسب کند و دانشجویان نمونه در این جشنواره در سه سطح واحد، استانی و کشوری انتخاب و معرفی می‌شوند.

آنا: معیارهای انتخاب دانشجویان نمونه در سطوح مختلف کدام است؟

یوسفی: دانشجوی نمونه دانشجویی است که میان شرکت‌کنندگان دانشگاه محل تحصیل خود براساس آیین‌نامه بالاترین امتیاز را در زمینه‌های مختلف گروه‌های آموزشی و مقطع تحصیلی مشخص کسب کرده و به‌عنوان دانشجوی نمونه همان واحد دانشگاهی انتخاب و معرفی شود.

آن دسته از دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی که برای رقابت در کشور به‌واسطه کسب بالاترین امتیاز در گروه تخصصی و مقطع تحصیلی، مدارک آنان برای بررسی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال و به‌عنوان دانشجوی نمونه کشوری معرفی و انتخاب می‌شوند.

آنا: معرفی دانشجویان نمونه شامل کدام ویژگی و گروه تخصصی و مقطع تحصیلی می‌شوند؟

یوسفی: فعالیت‌های فرهنگی اعم از ایثارگری، قرآنی، اجتماعی، سیاسی، ورزشی، هنری و ادبی در عرصه‌های علمی شامل فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی برای گروه‌های تخصصی علوم پزشکی، کشاورزی و دامپزشکی، فنی و مهندسی، هنر، علوم پایه و علوم انسانی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی‌ارشد، دکتری عمومی، دکتری تخصصی و دکتری تخصصی بالینی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

آنا: شرایط شرکت‌کنندگان در جشنواره دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی کدام است؟

یوسفی: دانشجویانی که حداقل معدل آنان در مقطع کارشناسی (۱۶)، کارشناسی ارشد (۱۷)، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری عمومی (۱۶)، دکتری پیوسته (۱۷) و دکتری تخصصی (PHD) ۱۷ باشد و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی پژوهش‌محور که یک مقاله ISI در همان مقطع تحصیلی دارند می‌توانند برای ثبت‌ نام در جشنواره اقدام کنند.

برای دانشجویان فارغ‌التحصیلی که در آزمون بورد تخصصی قبول شده‌اند و برای دانشجویانی که تأییدیه قبولی امتحان ارتقای در تمام سال‌های دستیاری در مقطع دکتری تخصصی بالینی ارائه کرده‌‌اند نیز امتیازاتی در نظر گرفته شده است.

نداشتن سابقه سنواتی برای شرکت در جشنواره به‌عنوان شرط ورود الزامی است و شرط سنی شرکت در جشنواره دانشجویان نمونه حداکثر ۴۰ سال است؛ دانشجویانی که همزمان در دو رشته تحصیلی اشتغال دارند، فقط در یک رشته تحصیلی مجاز به شرکت در جشنواره خواهند بود.

کسب حداقل امتیاز از فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی ـ اجتماعی برای شرکت در این رقابت الزامی است و هر دانشجو صرفاً یکبار در هر مقطع تحصیلی می‌تواند به‌عنوان دانشجوی نمونه کشوری انتخاب شود.

آنا: نحوه محاسبه امتیازات چگونه است؟

یوسفی: ارائه تأییدیه برای فعالیت‌های علمی و فرهنگی در راستای محاسبه امتیاز ضروری است و صرفاً فعالیت‌های صورت گرفته در طول مقطع فعلی دانشجو ملاک محاسبه و امتیاز است؛ ارائه مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای کتب تألیفی، ترجمه و گرآوری ضروری است؛ بنابراین مدارک دانشجویان بر حسب گروه تخصصی و مقطع تحصیلی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

محاسبه امتیازات در بخش‌های مختلف آموزشی و پژوهشی براساس معیارهای تعریف شده ارزیابی می‌شود و بر این اساس امتیاز بخش آموزشی شامل سه قسمت معدل، المپیاد و آزمون زبان  و در بخش پژوهشی فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با رشته و مقطع تحصیلی دانشجو و تمامی فعالیت‌های پژوهشی میان‌رشته‌ای دانشجویان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

در بخش پژوهشی مرجع تأییدکننده اختراع، ابداع و نوآوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران است و اخذ تأیید معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه برای دانشجویان الزامی است.

مقالات، طرح‌های پژوهشی، تألیف کتب، ترجمه و گردآوری کتاب، اختراع، ابداع و نوآوری حضور در مسابقات و جشنواره‌های علمی در بخش پژوهشی هم مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

آنا: آیا فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد؟

یوسفی: بله. در این بخش صرفاً فعالیت‌های فرهنگی ـ اجتماعی که در مقطع تحصیلی فعلی دانشجو صورت گرفته، ملاک محاسبه و امتیاز خواهد بود. برای مسابقات و جشنواره‌های دانشگاهی، رقابت‌هایی دارای امتیاز هستند که مسابقات مقدماتی برای ورود مرحله کشوری همان رقابت باشند.

در بخش فرهنگی هم حضور دانشجویان در مسابقات ورزشی، فعالیت‌های فرهنگی اعم از کسب مقام در مسابقات قرآن کریم و فعالیت در نهادهای دانشجویی، نشریات دانشجویی و حضور فعال در مسابقات و جشنواره‌های فرهنگی، هنری و ادبی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

ارتقای خلّاقیت و کارآفرینی دانشجویان در حوزه فناوری

آنا: دانشجویان زیرپوشش بهزیستی چگونه می‌توانند در جشنواره شرکت کنند؟

یوسفی: دانشجویان معلول با ارائه تأییدیه از سازمان بهزیستی در صورت کسب ۹۰ درصد حد نصاب امتیاز لازم برای شرکت در این جشنواره ۱۰ امتیاز تشویقی را دریافت می‌کنند.

آنا: جایگاه فعالان عرصه فناوری در جشنواره معرفی دانشجوی نمونه کجاست؟

یوسفی: بخش فناوری در راستای ارتقای خلّاقیت و کارآفرینی دانشجویان در نظر گرفته شده و بر این اساس فناوران واحدهای دانشگاهی می‌توانند با ارائه واحد فناور، محصول تولید شده و در حوزه آموزش که مبنای آن برگزاری کارگاه‌های حضوری یا شرکت در دوره‌های آموزش مجازی است در جشنواره انتخاب دانشجوی نمونه شرکت کنند.

آنا: نحوه ارسال مدارک دانشجویان نمونه چگونه است؟

یوسفی: لازم است مدارک دانشجویان منتخب در قالب فایل اسکن شده تحت لوح فشرده و به‌صورت کاملاً مجزا که مدارک داخل هر لوح فشرده نیز به صورت تفکیکی از پرونده‌های فرهنگی، علمی، اعم از آموزشی، پژوهشی و فناوری به همراه مستندات به واحدهای دانشگاهی تحویل داده شود.

دانشجویان واجدالشرایط برای ثبت‌ نام، تکمیل، ارائه مدارک و مستندات حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۲ در وقت و ایام اداری به دفتر مدیریت امور دانشجویی مستقر در ساختمان علوم انسانی اقدام کنند.

آنا: درباره جوایز و امتیازات دانشجویان نمونه توضیح دهید.

یوسفی: برای دانشجویان نمونه واحدهای دانشگاهی در مراسمی با حضور مسئولان جوایز ارزنده‌ای از قبیل یک قطعه سکه ربع بهار آزادی، ۳۰ درصد تخفیف در شهریه نیمسال‌های باقیمانده و لوح سپاس در نظر گرفته شده است.

آنا: و سخن پایانی...

یوسفی: به‌منظور هم‌افزایی اندیشه‌ها، خردورزی و ایجاد ارتباط بیشتر بین نخبگان دانشگاه و دانشجویان نمونه، معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم نسبت به تشکیل انجمن دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی اقدام و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری جلسات گردهمایی آنان در سطح استان و کشور را انجام خواهد داد.


انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سلیمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
0
0
با سلام ببخشید تاریخ برگزاری جشنواره دانشجو نمونه دانشگاه ازاد در سال ۱۴۰۲ چه تاریخی خواهد بود ؟ایا اصلا برگزار میشود
نظر شما
ادامه