حکیم مهر - در نمایشگاه هفته پژوهش که از 22 تا 27 آذر ماه سالجاری در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد مؤسسه تحقیقات شیلات ایران توانست 50 فن آوری خود را به بازدید کنندگان نمایشگاه فن بازار معرفی نماید.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات شیلات ایران چند شرکت در این نمایشگاه متقاضی خرید فن آوریهای این موسسه بودند که قرار شد با آنها تفاهم نامه مبادله شود.
از جمله فن آوری هائی که منجر به انعقاد قرارداد شد عبارتند از:
1. فن آوری تولید سوسیس ماهی
2. فن آوری تولید پودر سوپ ماهی
3. فن آوری تولید اسانس آویشن شیرازی بعنوان ماده ضد قارچ
موسسه تحقیقات شیلات ایران یکی از بزرگترین پژوهشگاه های ملی و بزرگترین شبکه علمی و تحقیقاتی شیلاتی در خاورمیانه و غرب آسیا میباشد که با بیش از 1000 نفر پرسنل و 13 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی ملی عهده دار انجام پژوهشهای کاربردی در عرصه های مورد نیاز صنعت شیلات و آبزیان می باشد.
عناوین فنآوریهای پروژههای تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات شیلات ایران :
1- پاستوریزاسیون سرد فیله قزلآلای رنگینکمان با استفاده از اشعه گاما
2- تولید جلبکهای قهوهای بعنوان منبع آلژینات، اسیدهای چرب و ...
3- بیوتکنیک استحصال خاویار از تاسماهی سیبری
4- تولید میگوی عاری از بیماریهای خاص (SPF) در کشور
5- معرفی فرمول غذایی اقتصادی ماهی تیلاپیا
6- استخراج اسیدهای چرب امگا 3 از روغن کیلکا
7- کشت دو پرورش 4 گونه میکرو جلبک و کنسانتره کردن آن جهت تغذیه دو ماهیان گرمابی پرورشی (فیتوفاگ)
8- استفاده از زنجبیل (Zingiber officinale) بعنوان محرک سیستم ایمنی ماهی قزلآلا رنگینکمان
9- تهیه پنیر ماهی (Fish CHEESE) از کپور نقرهای با استفاده از روش Acid coagulation
10- تولید پودر کرم خاکی و کاربرد آن در تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان
11- اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) ماده بیهوش کننده جدید در آبزیان
12- تولید کنسرو کوفته (Fish balls) از گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای
13- تهیه واکسن غیرفعال جهت ایجاد مقاومت به بیماری ویروسی لکه سفیدی میگو با استفاده از روشهای هستهای و غیرهستهای
14- تولید پودر سوپ ماهی از گونههای مختلف ماهی در استان سیستان و بلوچستان
15- استفاده از تکنیک بستهبندی اتمسفر اصلاح شده در بهبود زمان ماندگاری ماهی قزلآلای تازه (غیرمنجمد)
16- تولید انبوه جلبک اسپیرولینا
17- تولید واکسن زنده نو ترکیب علیه بیماری استرپتوکوکوزیس برای ایمن کردن قزلآلای رنگینکمان
18- تولید فرآورده بیولوژیک از جلبک های قرمز گراسیلاریا (آگار) در خلیج فارس و دریای عمان
19- تولید برگر از گوشت ماهیان پرورشی و بررسی میزان پذیرش آن
20- تولید الیاف طبی از کیتین و کیتوزان استخراج شده از پوسته میگو بمنظور کاربردهای پزشکی
21- تهیه سیلاژ از اندامهای باقیمانده تون ماهیان
22- کاربرد کنجاله کانولا در صنایع غذایی آبزیان پرورشی، دام و طیور
23- تکثیر و تولید انبوه کرم نرئیس (Nereisvirens)
24- تولید بستنی با استفاده از پروتئینهای تغلیظ شده ماهی فیتوفاگ بجای شیر
25- تهیه سوسیس ماهی غنی شده با روغن با استفاده از امولسیون
26- تولید روغن ماهی کیلکا برای مصارف خوراکی
27- استخراج و کپسوله کردن اسیدهای چرب امگا -3 از کپور فیتوفاگ
28- تولید پروبیوتیک باکتریایی بمنظور بهینهسازی استخرهای پرورش ماهیان گرمابی با تأکید برکاهش آمونیاک، نیترات و SH2
29- تولید نان مغزدار ( اشترودل ) ماهی با استفاده از ماهیان ارزان قیمت جنوب کشور
30- کاربرد کنجاله تخم پنبه در صنایع غذایی آبزیان پرورشی، دام و طیور
31-انجماد اسپرم ماهی قزلآلای رنگینکمان
32- تولید سس از ماهی
33- تهیه و تولید ژلاتین از پوست ماهیان خاویاری
34- بیوتکنیک پرورش متراکم فیلماهی بمنظور تولید گوشت
35- ایجاد بانک اسپرم ماهیان خاویاری (Creation of sturgeon sperm bank)
36- بیوتکنیک استحصال خاویار از گونه زود بازده استرلیاد
37- پرورش فیلماهی (Huso hoso) در قفسهای شناور در آبگیرها و دریاچههای پشت سدها
38- تولید پیلوت هورمون رشد فیلماهی
39- بیوتکنیک کشت توام میگوی وانامی با کفال خاکستری
40- هورمون تراپی تولید ماهی تکجنس تیلاپیا
41- بیوتکنیک تکثیر صدف مروارید ساز خلیجفارس
42- ارائه مکانیسمهای فعالیت بیمهگری مراکز تکثیر و پرورش میگو
43- ارائه مکانیسمهای فعالیت بیمهگری مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی
44- ارائه مکانیسمهای فعالیت بیمهگری مراکزتکثیر قزلآلای رنگینکمان
45- تولید سیست آرتمیا
46- تولید بچه ماهیان خاویاری با کیفیت جهت بازسازی ذخایر و پرورش در استخرهای خاکی
47- بررسی امکان تولید دورگه بین قرهبرون و تاسماهی سیبری و مقایسه رشد آنها
48- تولید ماهی بستر (فیلماهی ماده/ استرلیاد نر) و مقایسه رشد آنها با رشد فیل ماهی شاهد در شرایط ایران
49- دستورالعمل اجرایی کاربرد روش میکروسزارین در تکثیر تاسماهیان
50- کاربرد اسانس آویشن شیرازی در کنترل آلودگیهای قارچی