حکیم مهر: محققان دانشگاه پورگس اسپانیا،
موفق به تولید یک پلیمر به نام JG25 شدهاند
که میتواند میزان جیوه موجود در گوشت ماهی را اندازهگیری کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از برنا، محققان برای آزمایش عملکرد این پلیمر، آن را درون یک حسگر گذاشتند و حسگر را به مدت ۲۰ دقیقه در گوشت ماهیان مختلف قرار دادند. سپس، پلیمر در معرض اشعه فرابنفش قرار گرفت تا با استفاده از سطح تغییر رنگ، بتوان میزان جیوه را تعیین کرد.
این پلیمر، نسبت به وجود ترکیبات ارگانیک و غیراگانیک جیوه در گوشت ماهی واکنش نشان میدهد و محققان میتوانند با استفاده از آن، ابزار سیّاری را بهمنظور اندازهگیری جیوه در گوشی ماهی در فروشگاههای مواد پروتئینی ارائه کنند.
گفتنیست اگر جیوه موجود در گوشت ماهی وارد
بدن شود، سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد و مشکلات متعددی را به وجود
میآورد.