حکیم مهر - در حالی که چهار کشور حاشیه دریای خزر بر ممنوعیت صید ماهیان خاویاری برای بازسازی ذخایر به توافق رسیده اند، ترکمنستان هنوز نظر قطعی خود را اعلام نکرده است.
سرپرست سازمان شیلات با اعلام این مطلب گفت: با وجود آنکه دومین جلسه برای ممنوعیت صید ماهیان خاویاری از دریای خزر با حضور پنج کشور عضو برگزار شد، اما باز هم توافقی حاصل نشد.
غلامرضا رازقی افزود: به دلیل آنکه برای تصمیم گیری در این زمینه نیاز است تا تمامی پنج کشور عضو به نظر واحدی دست پیدا کنند، در این جلسه چهار کشور به توافق رسیده اند و تنها ترکمنستان بر موضع خود همچنان پابرجاست.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات انجام شده، قرار شد که کشور ترکمنستان نیز پس از مشورت، موضع خود را برای ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در راستای بازسازی ذخایر و احیای دریا پس از چهار ماه اعلام کند.
رازقی ادامه داد: در حال حاضر ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر به اندازه ای کم شده که نیاز است سازوکار ویژه ای برای حفاظت از آنها اتخاذ شود و این کار به فرهنگسازی کشورها نیاز دارد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با رهاسازی بچه ماهی خاویاری در دریای خزر و استفاده از مراکز تکثیر برای افزایش تعداد اینگونه از ماهیان اقدامات مثبتی را انجام داده است.
رازقی یادآور شد: برای ساماندهی و حفظ ماهیان خاویاری، پرورش اینگونه از ماهیان در سواحل دریا و در قفس می تواند موثر واقع شود، در کنار آنکه به ذخایر دریایی اجازه دهیم تا خود را احیا کنند.
برگزاری سومین جلسه ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در مسکو
این مقام مسئول تاکید کرد: بر اساس سهمیه ای که سایتس تعیین کرده است، ایران می تواند سالانه بیش از 40 درصد یعنی حدود 40 تن خاویار از دریای خزر برداشت کند. اما از آنجایی که این ذخایر رو به نابودی است، جمهوری اسلامی ایران نیز این برداشت را تنها در جهت انجام کارهای تحقیقاتی و تکثیر و بازسازی ذخایر محدود کرده است.
وی اظهار داشت: در حالی که ترکمنستان تنها مقدار اندکی برداشت از خاویار دریای خزر دارد، هنوز بر موضع خود پابرجاست و تحقق این مصوبه منوط به توافق هر پنج کشور است.
رازقی همچنین گفت: قرار است سومین جلسه برای اعلام ممنوعیت صید ماهیان خاویاری دریای خزر در پایان سال جاری یا اوایل سال آینده در مسکو برگزار شود و امیدواریم ترکمنستان نیز ظرف چهار ماه آینده موضع خود را مشخص کند، زیرا در حال حاضر راهی به غیر از احیا نیست تا بتوان همین ذخایر اندک خاویاری را حفظ کرد.
خبر مرتبط :