کد خبر: ۷۶۷۵۵
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت هفته آگاه سازی از مقاومت میکروبی (27 آبان تا 3 آذرماه)، همه گیری خاموش مقاومت میکروبی، تغییرات اقلیمی و کووید 19 را بزرگترین و پیچیده ‌ترین تهدیدات سلامتی در جهان، عنوان کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «بهرام عین اللهی» در این پیام با بیان اینکه در حال حاضر مقاومت میکروبی عامل سالانه بیش از ۱.۳ میلیون مرگ در جهان است، تجویز و توزیع نامناسب داروها را سبب مصرف بی رویه دانسته و آن را زمینه بروز و گسترش مقاومت دارویی، عنوان کرد

متن کامل پیام وزیر بهداشت به مناسبت هفته آگاه سازی از مقاومت میکروبی به شرح زیر است:

یکی از اهداف برنامه عدالت و تعالی نظام سلامت در دولت مردمی غلبه بر مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیر و افزایش امید به زندگی است. هدفی که تحقق آن مستلزم اولویت پیشگیری بر درمان، دسترسی آسان و ارزان به خدمات درمان و رشد تولید داروهای موثر در میهن اسلامی است. هم اکنون و با همه تلاش های صورت گرفته درحوزه درمان و دارو چندی است که شاهد روند روز افزون مقاومت میکروب ها به دارو هستیم. بسیاری از داروهای ضد میکروبی اثربخشی خود را از دست داده اند. این در حالی است که تولید یک آنتی بیوتیک جدید به حداقل ۱۰ الی ۱۵ سال زمان و بیش از یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.

در چند سال اخیر، همه گیری خاموش مقاومت میکروبی، به همراه تغییرات اقلیمی و کووید ۱۹، به عنوان بزرگترین و پیچیده ‌ترین تهدیدات سلامت که جهان با آن مواجه شده، مطرح شده ‌اند، اما این همه گیری دیگر خاموش نیست. در حال حاضر مقاومت میکروبی عامل سالانه بیش از ۱.۳ میلیون مرگ در جهان است و برآورد می ‌شود در صورت نبود برنامه ‌های مناسب، تا سال ۲۰۵۰ میلادی رتبه ‌ای بالاتر از سرطان در علل مرگ و میر را از آن خود خواهد کرد؛ همچنین، آثار پدیده مقاومت میکروبی از حوزه سلامت فراتر رفته و توسعه کشورها را نیز تحت تاثیر قرار می ‌دهد. برآورد می شود تا ۳۰ سال آینده، سالانه ۴ درصد تولید ناخالص ملی به ویژه در کشورهای در حال توسعه کاهش یابد و  ۲۴ میلیون نفر به فقر مطلق دچار شوند

پزشکان، دامپزشکان، داروسازان و سایر ارائه دهندگان خدمات سلامت نقش حیاتی در حفظ کارآیی آنتی بیوتیک ها دارند. تجویز و توزیع نامناسب داروها منجر به مصرف بی رویه شده، زمینه را برای بروز و گسترش مقاومت دارویی فراهم می کند. رعایت نکردن اصول کنترل عفونت توسط ارائه دهندگان خدمات سلامت، می تواند منجر به گسترش عفونت و در نتیجه گسترش گونه های مقاوم شود. در عرصه های کشاورزی، دامداری و صنایع غذایی، از دست دادن داروهای ضدمیکروبی موثر، تهیه غذای سالم را دچار مشکل می کند.

تدوین دومین برنامه کشوری مهار مقاومت میکروبی 

در حال حاضر روند تدوین دومین برنامه کشوری مهار مقاومت میکروبی آغاز شده است. برنامه ریزی و اقدام در زمینه مدیریت مصرف داروهای ضدمیکروبی و نیز پیشگیری و کنترل انتقال عفونت ها، جز با اتخاذ رویکرد سلامت واحد و مشارکت کلیه معاونت های این وزارتخانه، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست ممکن نخواهد بود. علاوه بر آن وزارت آموزش و پرورش و رسانه ها نقش کلیدی را در اصلاح فرهنگ مصرف دارو و رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت ایفا خواهند کرد.

امید است با مشارکت کلیه سازمان ها و نهادهای دست اندرکار، شاهد کاهش بروز و گسترش مقاومت های میکروبی در کشور باشیم.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۸
0
0
البته اگر داروخانه ها و شرکت های پخش برای سود خودشون کیلو کیلو و وانت وانت آنتی بیوتیک به خورد مرغ و دام ندهند.هر کشور مترقی دیگه ای بود بابت این مدل آنتی بیوتیک دادن داروخانهدار رو دادگاهی میکردن.
سید شهرام میرزمانی
|
United States of America
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۸
0
2
نگاه همه جانبه به مسائل مقاومت آنتی بیوتیکی در کشور باید داشت باشند و اداره سلامت واحد (One Health) در وزارت بهداشت سطح مدیر کل ایجاد نمایند و از این فقط حفظ کارایی انتی بیوتیک ها را به دامپزشکی و دامپزشکان نسبت دهند نگاهی صنفی و تک نهادی است.
نظام مسائل مفهومی و علمی و نهادی زیادی در این حوزه وجود دارد که باید به همه آنها باید توجه کرد
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
0
0
شرکت های پخش و داروخاته ها در کنار بی توجهی خودخواسته سازمان دامپزشکی در حال ثبت برگی نوین از مقاونت آنتی بیوتیکی در سطح جهان هستند . بی تردید چنانچه شرایط مشور خصوصا در بحث طبور مورد بررسی دقیق علمی قرار بگیرد بدون تردید ، بیش از ۹۰ درصد گوشت تولیدی کشور ناسالم و حد اقل ۵۰ درصد آن مضر هست
این جنایت بزرگ در تاریخ ثبت خواهد شد
نظر شما
ادامه