حکیم مهر - مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: با وجود آزادبودن صادرات گوشت مرغ هنوز مجوزی برای صادرات داده نشده و محمولهای از گوشت مرغ صادر نشده است.
حسین مقدمنیا اظهار کرد: به دلیل افزایش روزافزون نرخ ارز، صادرات برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه نیست، از سوی دیگر باید ضوابط و شرایط دامپزشکی برای صادرات اعلام شود.
مقدمنیا تصریح کرد: کشورهای حاشیهی خلیجفارس و عراق بازار هدف صادرات گوشت مرغ هستند، اما با توجه به اینکه در حال حاضر این کشورها کمبود تولید خود را از کشورهای دیگر با قیمت مناسب کیلویی دو هزار و 400 تا دو هزار و 500 تومان تامین میکنند، صادرات برای ایران با این قیمت مقرون به صرفه نیست.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: باتوجه به اینکه بازارهای هدف خواستار گوشت مرغ گرم هستند و ایران توانایی صادرات این محصول با ماشینهای دارای سردخانه است، نسبت به کشورهای صادرکنندهی دوردست مزیت داریم، اما باید با حمایتهای دولت از این مزیت استفاده کنیم و در قیمتها رقابتپذیر شویم.
مقدمنیا با اشاره به اینکه جوجهریزی ایام عید در پایان ماه جاری باید آغاز شود، گفت: برنامهریزی شده همه واحدهای مرغداری ظرفیتهای خود را بهطور کامل استفاده کنند و 90 تا 95 میلیون قطعه جوجهریزی خواهند داشت که بیش از 150 هزار تن گوشت مرغ تولید میشود.
به گفتهی وی مصرف جامعه 120 هزار تن گوشت مرغ است که در ماه گذشته 140 هزار تن گوشت مرغ تولید شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تصریح کرد: بخشی از مازاد مصرف جامعه از طریق شرکت پشتیبانی امور دام جمعآوری میشود و به دلیل نبود بازار، بخشی از مرغ تولیدشده در مرغداریها مانده و سنگین شدهاند.
مقدمنیا خاطرنشان کرد: برای بستهبندی هر کیلو گوشت مرغ100 تا 150 تومان هزینه افزوده شده است و هر کیلو گوشت مرغ بستهبندی در بازار مصرف سه هزار تومان است.
به گفتهی وی همچنان گوشت مرغ ذخیرهشده خارجی و داخلی در کشور توزیع میشود که برای ایام عید بهمنظور حمایت از افزایش تولید و تقاضای مصرف گوشت گرم پیشنهاد شده مرغ منجمد عرضه نشود.