کد خبر: ۷۸۳۷۴
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: تعداد انبوهی از ماهیان قرمز عید و کپور پرورشی در دریاچه شورابیل اردبیل تلف شدند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «حسن قاسم‌پور» روز سه‌شنبه افزود: پیرو انتشار تصاویری از تلف شدن تعدادی از ماهیان دریاچه شورابیل در برخی از کانال‌های خبری کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با حضور در محل به بررسی موضوع پرداختند.

وی اظهار کرد: بر اساس اعلام نظر کارشناسان طبق مشاهدات میدانی آنها، جمعیت قابل توجهی از ماهیان بومی دریاچه رفتار طبیعی داشتند و تلفات موجود بیشتر جزو گونه‌های کپور پرورشی و ماهیان قرمز عید است که در لابلای نیزارها و پوشش گیاهی انبوه و متراکم ضلع جنوبی و غربی دریاچه شورابیل به دام افتاده و تلف شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: با توجه به فصل تخم‌ریزی ماهیان، افزایش آب و پیش روی آن به سمت ساحل موجب جلب ماهیان به آن محل شده و وجود انبوه زباله‌های نایلونی و تجمع مواد غذایی موجود در زباله‌ها مزید بر جلب و تلف شدن این ماهیان شده است.

قاسم‌پور اضافه کرد: همواره به مردم توصیه شده از رها کردن ماهیان قرمز در تالاب‌ها، رودخانه‌ها ، دریاچه‌ها و سدها خودداری کنند، چرا که این اقدام برای محیط زیست خطرناک است.

وی با اشاره به فصل تخم‌گذاری و زادآوری انواع گونه آبزیان در این مقطع از سال ادامه داد: صید غیرمجاز از اصلی‌ترین تهدیدات تنوع زیستی آبزیان است و برای همین هرگونه صید ماهی رودخانه‌ای ممنوع می‌باشد.

وی از برخورد قاطع ماموران یگان حفاظت محیط زیست و محیط‌بانان با افراد متخلف و سوء‌استفاده‌کنندگان از محیط زیست خبر داد و از مردم و دوستداران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی موارد را از طریق سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا شماره ۸۷ الی ۳۳۷۴۰۰۸۵ اداره کل حفاظت محیط زیست استان و در شهرستان‌ها به ادارات و نمایندگی‌های حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها و پاسگاه‌های محیط‌بانی مستقر در منطقه اطلاع دهند.

به گزارش ایرنا، دریاچه گردشگری شورابیل به عنوان تنها دریاچه طبیعی داخل شهری کشور یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری استان در ضلع جنوبی شهر اردبیل قرار دارد.

دریاچه شورابیل اردبیل ثبت ملی شده و از اهمیت ویژه‌ای در حوزه مواریث طبیعی برخوردار است به طوری که قدمت این دریاچه بر اساس نتایج مطالعات زمین‌شناختی بیشتر از دریاچه ارومیه است.

این دریاچه در گذشته بسیار شور بوده و هرگز یخ نمی‌زد ولی اوایل دهه ۷۰ با انتقال آب از رودخانه "بالیخلو چای" و افزودن آب شیرین، از شوری آن کاسته شده و با سرد شدن هوا تمام یا بخشی از آن یخ می‌بندد.

یخ بستن سطح آب دریاچه شورابیل باعث می شود، هر سال پرندگان وحشی مهاجر برای زمستان گذرانی به این منطقه پناه بیاورند.

دریاچه شورابیل در ارتفاع ۱۳۶۵ متری از سطح دریا قرار دارد و علت نامگذاری آن به "شورابیل" نیز این بوده که پیش از این، آب این دریاچه بسیار شور بوده است.

مساحت دریاچه شورابیل در فصول مختلف سال بین ۸۰ تا ۱۷۰ هکتار متغیر بوده و عمق دریاچه شورابیل در برخی نقاط بیش از چهار متر و گنجایش نهایی آن ۱۴ میلیون متر مکعب آب است.

این دریاچه دارای امکانات تفریحی، ورزشی و فرهنگی بسیاری از جمله رینگ پیاده‌روی و فضای سبز ساحل، اسکله قایق‌رانی، پیست دو و میدانی، پیست دوچرخه‌سواری، باغ وحش، تعدادی هتل، شهر بازی و رستورانی در وسط دریاچه منظره بسیار زیبایی دارد و بیشتر در فصل‌های بهار و تابستان به عنوان یکی از مراکز تفریحی و گردشگری مهم استان اردبیل مورد استفاده اهالی و گردشگران قرار می‌گیرد.

شورابیل از مناطق شکار ممنوع استان اردبیل است.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
2
5
انشالله اون بیشعورهای که این ماهی قرمزهای خطرنک وبه دریاچه ها ورودخانه ها رها میکنند خودشون هم تلف بشن البته مسؤلان هم باید بیشتر رواین موضوع فرهنگ سازی کنند وبیشتر مردم درمورد مضرات این ماهی ها بدانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۱
0
5
خب این ماهی های قرمز رو چکار کنیم اصلا یه جورایی نزارین تو بازار بیارن...
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
0
1
اصلا دیگه بجای این ماهی قرمز ماهی بومی بیارید تو سال نو که دیگه این اتفاق نیوفته
نظر شما
ادامه