حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: وضعیت فعالیت مسئولین فنی و مشکلات حقوق و دستمزد و جایگاه اجتماعی آنان در استان چهارمحال و بختیاری یکی از مسائلی است که ذهن رئیس نظام دامپزشکی این استان را به خود مشغول کرده است: «همچنین با بحث ساماندهی و اشتغال فارغالتحصیلان جدید مواجهیم و وضعیت اجتماعی و حقوقی شاغلان بخش نیز از دیگر چالشهای استان است.»
«دکتر محسن مختاری دهکردی» در گفتوگو با حکیم مهر تصریح میکند: «ساماندهی وضعیت ماده 19 نیاز به همکاری چند ارگان در کنار هم و همچنین خود مسئولین فنی دارد. در واقع 50 درصد این قضیه به خود مسئولین فنی باز میگردد که قراردادهای صوری نبندند و سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی هم باید در این مساله همدیگر را یاری کنند.»
حکیم مهر: آقای دکتر، ورودی چه سالی و کدام دانشکده هستید؟
بنده ورودی سال 72 دانشگاه آزاد واحد شهرکرد هستم.
حکیم مهر: لطفا به سوابق اجرایی خود اشارهای بفرمایید.
بنده یک دوره عضو شورای نظام دامپزشکی استان بودم. حدود چهار تا پنج سال درمانگاه دامپزشکی در شهرستان لردگان و همچنین داروخانه دامپزشکی در شهرستان شهرکرد داشتم. به مدت چهار سال رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهرکرد، دو سال رئیس اداره دارو و درمان استان، سه سال رئیس اداره مبارزه با بیماریهای واگیر دامی استان و یک سال هم رئیس اداره طیور استان بودم.
حکیم مهر: از نظر شما مهمترین مشکلات و چالشهای بخش خصوصی دامپزشکی در استان چیست؟
به نظر من وضعیت فعالیت مسئولین فنی و مشکلات حقوق و دستمزد و جایگاه اجتماعی آنان از همه مشکلات مهمتر است. همچنین با بحث ساماندهی و اشتغال فارغالتحصیلان جدید مواجهیم و وضعیت ثبات اجتماعی و حقوقی شاغلان فعال در بخش خصوصی نیز از دیگر چالشهای استان است.
حکیم مهر: به بحث مسئولین فنی بهداشتی اشاره کردید. ماده 19 در استان چهارمحال و بختیاری چطور اجرا میشود؟ آیا راهکاری دارید که بتواند از عقد قراردادهای صوری مسئولین فنی جلوگیری کند؟
ساماندهی وضعیت ماده 19 نیاز به همکاری چند ارگان در کنار هم و همچنین خود مسئولین فنی دارد. در واقع 50 درصد این قضیه به خود مسئولین فنی باز میگردد که قراردادهای صوری نبندند و سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی هم باید در این مساله ورود کنند. ما تلاشهای خود را میکنیم و در بعضی واحدها موفق بودیم اما بالاخره نیازمند گذر زمان هستیم و نمیتوان این مورد را یک ساله انجام داد. مورد به مورد تلاش میکنیم که در هر قرارداد، یک روند اصلاح را اعمال کنیم.
حکیم مهر: به بحث فارغالتحصیلان هم اشاره کردید. به طور کلی در استان شما چند دانشکده دامپزشکی فعالیت میکند و آیا تعداد فارغالتحصیلان زیاد نیست؟
ما در استان چهارمحال و بختیاری دو دانشکده دامپزشکی داریم که یکی از آنها دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد و دیگری دانشگاه سراسری شهرکرد است. یکی از اهداف ما اجرای برنامههایی است که به اشتغالزایی این عزیزان کمک کند و بتوانیم این مهم را منسجمتر و منظمتر کنیم.
حکیم مهر: تعامل شما با بخش دولتی دامپزشکی در استان چگونه است؟
خوشبختانه تعامل بسیار خوبی با بخش دولتی داریم.
حکیم مهر: یکی از مشکلاتی که برخی استانها با آن روبرو هستند، الزام کلینیکهای دامپزشکی به فعالیت در خارج از شهر است. آیا این مشکل در استان شما هم وجود دارد؟
خوشبختانه ما در استان تا به امروز با چنین مسالهای روبرو نبودیم که یک کلینیک مجبور به انتقال به حاشیه شهر شود و کلینیکهای دام کوچک ما در بخشهای مختلف شهر فعال و مشغول به ارائه خدمت هستند.
حکیم مهر: ارزیابی شما از وضعیت نسبت داروخانه به کلینیک در استان چگونه است؟
در حال حاضر در کل استان تقریبا تعادل بین داروخانه و کلینیک های صادر شده رعایت شده و در موارد استثنا هم قابل اصلاح است.
حکیم مهر: به عنوان سوال آخر، مهمترین اولویتها و برنامههای شما در سمت ریاست نظام دامپزشکی استان چیست؟
مهمترین اولویت بنده اجرای درست ماده 19 است. چون مسئولین فنی ما آسیبپذیرترین قشر دامپزشکی هستند که در فیلد مشغول به کار هستند و تمام تلاش من این است که بتوانم به آنها کمکی کنم. اتفاقا بنده همین الان عازم اداره کار استان هستم تا در مورد مشکل آنها با رئیس این اداره گفتوگو کنم؛ در واقع به شکل موردی این موارد را پیگیری می کنم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.