کد خبر: ۷۸۵۲۱
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
از سوی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر رضا اسدی» افزود: زمان بندی فازهای اجرائی سراسری واکسیناسیون بیماری‌های استراتژیک در کشور با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی تغییر یافت و این امر نیز موجب اتفاقات مثبتی گردید ...

حکیم مهر: «دکتر رضا اسدی» مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی این سازمان در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص اهم دستاوردهای سازمان طی سال 1402 خورشیدی اعلام کرد: کاهش چشمگیر کانون‌های بیماری و تلفات دامی ناشی از بیماری شاربن در جمعیت دام کشور با اجرای تغییرات اساسی در استراتژی نحوه مبارزه با بیماری در سال ۱۴۰۲ از جمله اقداماتی بود که منجر به این شد که با افزایش ۱۵ درصد پوشش واکسیناسیون دام تعداد کانون‌های بیماری ۳۰ درصد و تعداد تلفات ۶۰ درصد نسبت به سال قبل از آن (سال 1401) کاهش یابد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، کنترل بیماری تب برفکی و جلوگیری از طغیان بیماری از جمله دستاوردهای دیگری بود که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به آن اشاره کرد و افزود: با اجرای برنامه ملی پوشش واکسیناسیون سراسری دام در 2 فاز تابستان و زمستان نسبت به پوشش ۸۰ درصد جمعیت دام روستائی و عشایری بصورت هم زمان اقدام شد که با اجرای سالانه این روند و انجام تشدیدی اقدامات امنیت زیستی و بهداشتی می‌توان در چند سال آینده به صورت کامل کنترل کرد.

دکتر رضا اسدی از کنترل شایسته بیماری آبله گوسفند و بز به عنوان دستاورد دیگر در سال 1402 نام برد که با بهره گیری از نیروهای بخش دولتی و خصوصی بصورت همزمان و نیروهای جهاد دامپزشکی رخ داد.

وی افزود: آبله گوسفند و بز که روند افزایشی در چند سال اخیر را داشت کنترل و کاهش قابل ملاحظه ای داشته است، بطوریکه کانون‌های آبله در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن کاهش ۷۷ درصدی داشته است.

کنترل کامل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک PPR هم دستاورد دیگر سازمان دامپزشکی در خدمت به بهره برداران بوده که دکتر اسدی در این رابطه گفت: با اجرای برنامه راهبردی ملی در چارچوب و همراه با برنامه گلوبال استراتژی جهانی و منطقه ای بیماری مهم PPR کنترل گردید.

و اما کنترل و کاهش تعداد کانون‌های بیماری لمپی اسکین تا حدود ریشه کنی بیماری هم خبر دیگری بود که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور اعلام و اظهار کرد: با اجرای برنامه سالانه پوشش ۹۰ درصد دام روستائی عشایری واکسیناسیون انبوه در چند سال متمادی تعداد کانون بیماری در سال ۱۴۰۱ به ۳۱ مورد و در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ مورد رسیده است .

دکتر اسدی افزود: زمان بندی فازهای اجرائی سراسری واکسیناسیون بیماری‌های استراتژیک در کشور با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی تغییر یافت و این امر نیز موجب اتفاقات مثبتی گردید.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت پهنه های جغرافیائی و وجود اقلیم‌های مختلف آب و هوائی در کشور وجود انبوه ۲۰ میلیونی دام کوچ رو و متحرک در کشور لازم بود عملیات برنامه‌های مختلف مراقبت و مبارزه با بیماری‌ها تا حد امکان در نواحی و استان‌های دارای اقلیم مشابه بصورت همزمان صورت گیرد تا ضمن برخورداری از سطوح یکنواخت ایمنی در بازه های زمانی افزایش خطر رخداد بیماری‌ها در جمعیت‌های حساس موجب کاهش کانون این بیماری‌ها گردد.

دکتر رضا اسدی در ادامه با اعلام تشکیل و فعال سازی ٦ کمیته ملی تخصصی بیماری‌های دامی تصریح کرد: با نگرش استفاده از پتانسیل‌های علمی کشور در ابعاد دانشگاهی، اجرائی بخش خصوصی و دولتی برای حل مشکلات جاری دامپزشکی و ترسیم نقشه راه برای کنترل هر بیماری این کمیته ها فعال و جلسات ماهانه تشکیل می‌گردد. و البته اجرای برنامه‌های PVM تب برفکی و PVE طاعون نشخوارکنندگان کوچک، اجرای کلاس‌ها و وبینارهای آموزشی در زمینه بیماری‌های مشترک انسان و دام، کاهش 32 درصدی تعداد راکتورهای بروسلوز و کاهش 8 درصدی تعداد راکتورهای سل و افزایش 22 درصدی پوشش واکسیناسیون هاری از دیگر اقداماتی است که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به آنها اشاره کرد.

 

انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
همکار
|
United States of America
|
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
3
7
برخلاف سنوات گذشته کشور دچار کانونهای پی در پی تب برفکی در دام سبک و سنگین است،از واکسنهایی با ضریب ایمنیت بالا استفاده کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
همکار عزیز باید با دیدگاه علمی و روشهای اپیدمیولوژی سنوات قبل را با سه سال اخیر مقایسه کرد. اجرای برنامه واکسیناسیون سراسری بسیار موثری بوده و وضعیت نابسامان گذشته به سامان رسیده است. البته افزایش ضریب امنیت زیستی و آموزش هم بسیار موثری بوده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
افزایش ضریب امنیت زیستی رو تعریف کنید یعنی چکار کردین.یا چکار کردن ؟
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
باید تو کلاس های دانشگاهی به شما تدریس میکردند مگه من اینجا مدرسه گذاشتم .
کارمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
1
8
حل مشکلاتشان معیشت کارمندان دامپزشکی استانها چه دستاوردی داشتین ..........
همکار شما در استان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
2
3
سازمان دامپزشکی در زمینه بیماریهای تب برفکی،طاعون ، لمپی اسکین ،آبله و شاربن با برنامه عمل کرد و نتیجه تاکنون عالی بوده ولی بروز تب مالت همه چیز را در استان ما زیر سوال برده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
1
6
به فکر معیشت کارمندان ادارات دامپزشکی باشید. همه کارمندان با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
0
5
من دست اون تکنسین فراموش شده دامپزشکی رو میبوسم که میره در دشت و کوهستان و در روستاهای دورافتاده واکسیناسیون انجام میده
فقط امیدوارم کار همکاران دیده بشه و البته معیشت همکاران در اولویت قرار بگیره
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
0
1
تو دولت مردمی عدالت محور متاسفانه تو استان ما همه رفاهی رو دادند به 6 نفر بقیه شامل واکسیناتورهایی که در مناطق محروم کار میکنند رقمهای جزیی اخه بی انصاف نظارتی روت نیست .............. مگر زیر کولر گازی چه سختی کاری داری شما و چه انگیزه ای می ماند طرف برود طرح مایه کوبی انجام دهد.
ناشناس
|
Japan
|
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
0
0
شما اگه برای کار مایه کوب استخدام شدی با کولر گازی بیگانه هستی ونباید از اون همکاری که کار اداری داره، خرده بگیری، پس شما که کار صحرایی داری کارتون انجام بدین و گله نکنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
1
1
درود بر مدیران و کارشناسان دفتر مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی و همه کارشناسان و کاردان های سراسر کشور.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۸
0
0
گزارش ندادن بیماری و ترس از ثبت آن مبنی بر عدم وجود آن نیست!!!
نظر شما
ادامه